Posts

Showing posts from May, 2010

Welcome Home

Image
assalamualaikum................

lama sangat rasanya tak update blog ni...bz sangat akhir2 ni...actually semalam baru ja sampai dari Melaka...untuk majlis perkahwinan my cousin....sblm ke sana tu faham2 la...mcm2 persiapan yg nak dibuat....so sbb tu la tak sempat nak update blog ni...

i and my mum diberi tanggungjawab untuk persiapan hantaran...so kitorg sedaya upaya menyiapkan 9 dulang hantaran yg dipertanggungjawab kan tu....dengan izin Allah semuanya telah selesai....Alhamdulillah....

so pada 27 mei yg lepas....kitorg bertolak ke sana utk majlis pada 28 mei...pada 28 mei lepas asar...majlis akad nikah dijalankan...alhamdulillah...dengan sekali lafaz....my cousin dah jadi suami org....tahniah....

pada 29 mei....majlis persandingan berlangsung....1st time g majlis kat melaka n tgk adat dorg...ptg tu lepas majlis...kitorg bertolak ke puchong....sggh tdo sana dlu....

pg2 semalam bertolak ke kangar....tepat jam 3 ptg....kitorg sampai kat kangar...

alhamdulillah.....

Liznim Kraf

Image
assalamulalaikum........

utk pos harini....nak citer sket pasal Liznim kraf....Liznim kraf bermula pada 2007 dgn projek jahitan produk hiasan rumah.....thn 2008 memulakan projek hand made paper.....dan wat masa ni....meneruskan 2 projek ni....penah gak cuba wat projek kraf lain....tp......ada beberapa sbab yg menghalang.....jd dua projek tu je la yg diteruskan....

alhamdulillah....2 projek tu membuahkan hasil.......mcm yg jahitan tu....ok la sbb ramai peminat....ya la kan...bab nak hias umah...nak cantikkan umah ni...ramai yang minat.....tp utk handmade paper..baru dalam proses pengenalan kepada public....tak ramai lagi org tau...byk lagi yg perlu dilakukan supaya produk ni blh diketengahkan di pasaran....

wat masa ni....byk lg produk plan yg tak dapat dilaksanakan.....dok plan lam kpala...hehe....and ada yg dh turun ke kertas.....br lam kertas....bila nak jadi produk tatau lagi....hehe...doakan sy dapat laksanakan sume ni ek....

ok la....nnti kiter citer lg lanjut pasal produk.......

see …

Sample Produk

Sajer je sebelum g smbhyg maghrib.....nk gak upload gmbr ni....ni one

Salam Perkenalan

Assalamualaikum.....

For my first entry ni...rasanya better if i introduce myself....i am hanim....