Posts

Showing posts from February, 2012

Terima Kasih

Image
assalamualaikum.....

hari ni 27 February 2012...bermakna genap la 30 tahun Izfah Hanim bernafas di bumi ALLAH ni...terima kasih YA ALLAH kerana masih memberi peluang untuk ku terus menumpang di sini....Syukur atas segala kenikmatan yg kau beri selama ni....walaupun sebagai manusia yg lemah dan hina...kerap kali berlaku khilaf dalam perjalanan hidup ini.....

rasanya dgn penambahan usia ni....nak tukarlah ganti nama untuk diri...kalo sblm ni dah biasa guna 'aku'....kekadang 'saya'...ada gak 'i'...hehe....thn ni nk ubah lah....jd akak lak...hehe...or kaknim...blh kan....tak kisah la kalo readers yg older than me pun...panggil je kaknim...lgpun kat taman umah kaknim...sume org panggil "kakak''...tua muda....pakcik makcik sume panggil kakak je....besa la dah kaknim pun 2 beradik jer kan....adik kakak....normal la tu.....mau ko pi carik nama penuh kaknim kat sana...pening dorg yg mana satu....

cukup la bab pertukaran tu kan....kaknim nk ucapkan terima ka…

Handmade Rehal @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum......
untuk entry hari ni...nak citer sket pasal salah satu  produk hot kat Liznim Kraf....iaitu handmade rehal....as we already know...kegunaan rehal ni untuk letakkan Al Quran pada masa kita mengaji kan.....


ok...kita citer more detail ek.....kita selalu dengar org wat Majlis Khatam Quran kan.....sebenarnya tu la permulaan Liznim Kraf wat rehal ni...untuk Majlis Khatam Quran ni....then kita rasa produk ni blh di komersialkan....so terus wat untuk jualan.....

selain dari untuk Majlis Khatam Quran ....rehal ni juga sesuai digunakan sebagai hantaran Majlis Pertunangan atau Perkahwinan....kita dah penah wat....blh tgk gambar cth ni...... 

ada gak customer yg beli sebagai hadiah untuk anak2...katanya supaya anak rajin mengaji bila dapat rehal yg cantik...good idea! ada gak yg nak letak as a decoration.....terpulang pada kreativiti masing2 kan....
dari segi design nya......kat dalam tu rehal biasa je...but kita add value dgn wat penambahan cloth kat luarnya....kita juga t…

Al Fatihah

Image
assalamualaikum.....

entry ni dibuat khas sebagai pemberitahuan...pengumuman...dan yg sewaktu dengannya.....

sy dengan rasa rendah diri ingin memberitahu bahawa Encik Ahmad Zaki Othman dari Maintenance Dept, UWL...telah kembali ke rahmatullah pada 24 Februari 2012 yg lepas...lebih kurang jam 11 mlm....

beliau telah selamat dikebumikan di kampungnya di Simpang 4 Kuala Kangkung, Alor Star, Kedah.....

honestly, berita ni mmg amat mengejutkan bg semua pihak....pada masa sy mendapat berita ni pagi Jumaat lepas (25hb)...sy mula2 berpikir...betul ker....macam tak percaya...serius.....but bila naik ofis...sume bercerita pasal ni....baru la sy yakin....bukan apa....sbb berita ni amat mengejut.....sume pun rasa camtu....

so....pada semua reader...sama ada yg mengenali allahyarham atau tak...sama2 la kita sedekahkan al Fatihah untuk beliau....semoga rohnya ditempatkan bersama org yg beriman....amin.....

Al....Fatihah......

p.s:  gambar terakhir allahyarham yg ada dlm simpanan sy...diambil semasa…

Happy Birthday

Image
assalamualaikum.....

post mlm ni mmg nk tribute to my brothers birthday...actually his birthday dh lepas....20 February 2012...hari Isnin lepas...but...as that time....i am not ok yet....so skang ni nak gak wat post pasal birthday ni....hehe....

ni sebenarnya birthday dia yg ke 26....aku reveal je umo adik aku ni....coz kat fb dia pun dia x sembunyikan umo dia....agaknya dia pun pikir sama cam yg kak dia @ aku ckp....age doesnot matter....hahaha....

birthday dia n my bithday selang seminggu je actually....(next monday will be my birthday....insyaALLAH)....so...sejak kecik2 dulu.....kitorg celebrate sekali je....(jimat....huhu).....sama ada date birthday dia...or my birthday....penah gak....tarikh lain....kat tgh2 antara dua2 ni....tak kisah la time tu...yg penting...ada mkn2....hadiah.....hehe.....

but bila memasing dah beso ni....celebrate pun cara lain sket....biasanya mkn2 family je.....kalo ada rezeki lebih...n memasing cuti time tu....jemput la sedara mara....wat mkn2.....but da…

Come Back

Image
assalamualaikum......

ni ntah come back yg ke berapa sepanjang aku berblogging ni.....hehe....awal tahun hr tu punya la semangat...konon nk byk kan post thn ni....but....kita hanya merancang.....ALLAH yg lebih mengetahui segala2nya....

bulan Januari lps....alhamdulillah...byk gak aku post....tp utk bulan Februari ni....hurmmm....agak menyedihkan....baru satu entry sempena Maulidur Rasul tempoh hari.....tu pun sedaya upaya wat post tu.....masa tu rasa dh ok sket....but lepas tu...sakit semula...menjadi2 lak tu....

sebenarnya....aku betul2 tak sihat....sejak 31 Januari lalu....bermula dengan demam panas....bengkak tonsel dan segala2 pakejnya....sampai hari ni kesan tu belum betul2 hilang lagi....masih ada batuk2 lagi....aku pun sebenarnya pelik....biasanya kalo bengkak tonsel skalipun seminggu ja...ni dah lebih 3 minggu......mmg letih kalo nk melayan sakit ni....

namun untuk mem'positif thinking' aku cuba pikir....yg mungkin ada hikmah ALLAH bg aku sakit ni....salah satu yg aku…

Salam Maulidur Rasul

Image
assalamualaikum....

lama giler blog ni bersawang.....actually i  tak sihat dalam beberapa hari ni...kalo setakat demam biasa...2 or 3 days dah recover....but kali ni teruk sket coz my tonsil bengkak n merah2....huhu....dh 6 hari belum lega lg....

later on la kiter cite bab my illness tu ek...mcm2 nak citer....nak ngentam pun ada...but sabar ja la sat....

sempena hari baik ni.....hari keputeraan nabi muhammad SAW.....aku nak ucapkan Salam Maulidur Rasul...pada semua umat islam yak kira di mana saja...

kalo zaman sekolah dulu....time2 ni mesti ada sambutan Maulidur rasul....best sangat kalo ingat time tu....salah satu yg aku suka ialah perform nasyid....time tu mmg kitorg ada form ada group nasyid....NUR FATIHAH....mulanya...untuk masuk pertandingan sempena hari pendidikan Islam...but bila dah menang 3 kali berturut...so bila ada sambutan yg berkenaan....kitorg je la kena perform....hehe....best sangat kalo igt time tu....

skang ni bila dah keja...dah duk sorg2 camni...takda la sambutan…