Posts

Showing posts from July, 2011

~Takde Mood La Plak~

Image
assalamualaikum.....
tiap2 pagi bila bangun....sure kita harap hidup kita lebih baik....dan kita akan harap kita akan jadi lebih ceria untuk sepanjang hari kan....kita mesti nak hari ni akan jadi baik dari semalam...dari semua aspek.....betul kan....
tapi macam mana kalo apa yang kita harapkan tidak menjadi....apa yang kita impikan tidak kesampaian...apa perasaan kita pada ketika itu....for sure we will fell a little bit frustrated, is it?
that's what i felt today....malam semalam....masa nak draw money from ATM machine kat sini....suddenly my ATM card stuck kat dalam machine tu....and the machine was hang.....MY GOD !!!!! seriously i'm blur at that time....dah tatau nak watpe...tekan sume button yg ada kat situ....but the machine still hang.....Oh no !!!! sib baik ada la 2 3 org yg datang pastu give me the idea to call the customer services number which been stated on the screen. cecepat je aku call number tu...but cam besa la....bila call number 1800 ni lambat yg hamat....if yo…

Be Focus Please........

Image
assalamaualaikum......
last 2 night i was having a chit chat with my best friend via phone....nak kata gayut pun tatau la....coz walaupun kitorg cakap lebih 40 minit.....hehe.....but the topik is more on business ok... ;-) ..ada la sket2 selit pasal perkembangan diri masing2....dan crita pasal kawan2 lain.....biasa la tu...
apa yang aku nak kongsi kat sini ialah salah satu topik yg kitorg bincang mlm tu.....berkenaan dengan fokus.....topik ni timbul bila aku suarakan berkenaan bisnes aku.....byk produk yg aku offer pada customer...setakat ni aku ada produk jahitan hiasan rumah....produk handmade paper....produk kristal....dan skang ni tgh mengila nak wat felt lak....hehe....sampaikan kekadang aku tak tau nak wat mana satu....mana dengan keja2 management lagi.....kadang2 aku rasa aku agak kelam kabut dalam nak atur hidup aku sebagai crafter ni (now part time crafter....huhu)...itu aku nak wat....ini aku nak wat....dalam TO DO LIST aku mmg tak penah kurang dari 10 things to do...
bila aku …

Tutup Mulut !!!!!

Image
assalamualaikum......
selamat hari ahad.....actually dah malam pun.....hehe......tetiba je dapat idea nak blogging ni.....so....terus je online kat blog ni.....sebenarnya topik ni dah lama di'save' lam kepala aku....juz lum kluar ke blog je....hari ni....secara rasmi nya dah kluar....
aku buka topik ni bukannya aku nak suh korg jgn bercakap.....aku juz nak igt kan korg dan diri aku sendiri....daripada kita nak cakap sesuatu yang tak penting....yg menyakitkan hati org lain.....better kita tutup mulut!!!!!
kekadang aku pelik....ada sesetengah org ni blh je cakap sesuatu tanpa pikir perasaan org lain....bila dia cakap yg bukan2 tu....kita bg reaksi yg kita tak suka.....dia cakap gak....wat tak paham lak....kalo ikut hati nak je aku lepuk sebijik....tp tu la....kalo lepuk karang jadik isu lak.....kontroversi kontroversi.......ada gak bila dia cakap....kita wat dono.....dia pun diam....bila dah 2 3 hari memasing diam.....igt kot paham la.....rupa2nya....dok tak reti bahasa lagi....blh…

SEKALI LAGI

Image
assalamualaikum......
lamanyer tak blogging ni.....bukannye takde idea....but...hr tu i'm not feeling well.....demam sket je....tp bila tonsil dah bengkak.....tu yg berhari2 tak lega tu......kena lak time tu asyik ujan je....sejuk.....tu yg melambatkan proses nak sembuh tu.....ada je alasan kan.....hahaha......
actually ada satu design brooch kristal aku baru wat....tp kalut nak blk hr tu.....lupa nak amik gambar....dah antar blk perlis.....satu sample pun tak tinggal sini....hampeh tul....design ni very simple....nak jual pun dengan harga yg murah la....sbb kecik jer....
so disebabkan keterlupaan tu....hr ni wat topik lain la....topik yg tak penah langsung aku wat sebelum ni....pasal movie....
beberapa hari yg lepas ada la g tgk movie ni....malay movie....SEKALI LAGI....dua sbb utama yg buat aku nak sangat2 tgk movie tu..... first sbb ada lisa surihani....dan yg kedua ada si comel mia sara nasuha tu....comel sangat2 dia ni....dah tu petah lak....tu yg suka sangat bila tgk dia tu.....…