Posts

Showing posts from June, 2012

My Survey

Image
assalamualaikum......

semalam x sempat nk update blog...coz nak tido awal....n nak bgn awal...paham2 la musim apa skang ni kan....EURO 2012....hehe......so mlm ni baru dapat nak update.....

petang td akak baru dapat satu surat n akak dah jangka yg akak akan dapat surat tu....surat tu akak terima dari My Survey.....bg korg yg dah tau n dah join tu ok la...but bg yg blm tau....meh akak citer sket.....

akak pun sebenarnya baru lagi join My Survey ni....x ingat dah camna dapat invitation....melalui program ni....kita cuma akan jawap soalan2 survey ja....cara2 nak join mmg simple...

mula2 kita kena register akaun la kat My Survey tu.....bg email address kita....so bila dorg ada soalan survey yg kita perlu jawap......biasanya dorg akan hantar e mail kat kita.....then kita buka la akaun kita....n mula menjawap soalan2 tu....biasanya it's take less than 30 minit to answer....n kdg2 dia ada bgtau estimated time kat situ....dia juga akn bgtau point yg kita earn utk survey yg kita jawap tu..…

Kesetiaan

Image
assalamualaikum.....

hr ni dah start keja...selepas 2 hari cuti2 kat kangar...spend time with my family and my love....thank you so much dear coz sudi teman p shopping and spend time together...and one more....thanks for the lovely spain jersey.....i love it and i love you too....walaupun balik sekejap ja kali ni...but very very berbaloi......

as i was here...and he was there....blk pun sebulan skali atau 2 kali ja.....so mmg jarang2 sangat jumpa....just contact via phone or FB only....bg sesetengah org...mmg susah nk handle benda ni....but for me and he...it is ok.....so far....we can handle it.....walaupun kitorg kenal dh lama....but br ja serius....n at the time kitorg serius ni....memasing dh dok jauh.....so kira dah biasa la.....nk kata cinta jarak jauh pun blh la kan...ya la....kitorg bkn nya stay kat tempat or daerah yg sama....take more than one hour to reach each other.....


bila jauh2 ni.....for me....apa yg penting.....SETIA.....honestly kita tau apa yg dia wat kat sana....but…

Value Added / Tambah Nilai

Image
assalamualaikum......

smlm x wat entry....coz x sihat sket..... stomachache....plus xde mood....online pun kat phone je......tp x gak tdo awal....layan tv la...mcm2 la....hehe....

kalo nk ikut kan hrni pun not so ok...but blh la.....dh ada mood nk blogging ni....kalo korg prasaan dh lama akak x bincang psl bisnes ni on general kan...slalu kalo bincang bisnes ni mesti pasal my bisnes ja kan....so hari ni kita crita on general lak key...but sket2 menyelit pasal Liznim Kraf....

okey.....dlu akak penah bincang pasal be creative kan....kalo nak jadi usahawan berjaya kita kena kreatif kan...kena sentiasa cari idea baru untuk meningkatkan bisnes kan.....kena cari kelainan dari produk sedia ada...dan sentiasa ada pembaharuan dalam bisnes.....

dalam pada kita kreatif tu.....sometime kita perlu berikan tambah nilai untuk produk/service kita......tambah nilai ni maksudnya....kita menambah baikkan produk kita supaya menjadi sesuatu yg berbeza yg menjadikannya lebih bernilai dan lebih berharga....…

Photo Frame @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

mlm ni nak stop kejap pasal hentam mengentam and feeling2 tu....as i feel ok right now....dah bertenang dah....ya la.....baru jer lepas bergayut dgn my dear....n dapat semangat baru....ahaksss....so tamau dah geram2...sakit2 hati..... kita cerita pasal bisnes mlm ni keyyy......

pikir punya pikir last2 tingat salah satu produk yg akak blm promo kat sini....this product been categories under handmade paper product.....and the product is PHOTO FRAME.......

akak wat produk ni dalam 3 saiz.....3R.....5R.....8R........ada gak cadangan utk wat size yg smaller than that...but belum ada masa nk wat produk research lg....

so....ni gambar utk produk2 tu......this one yg plg kecil....n ni la saiz biasa gambar yg kita print out...yg ni akak letak stand kat blakang....2 ways stand....satu je stand...but korg blh dirikan frame ni dua hala...sama ada portrait way....or landscape....

yg ni saiz sederhana ......besar sket ja dari yg 3R tu.....ni pun sama cam frame 3R td.....ada 2 w…

back to normal

Image
assalamualaikum.......

today....i'm back to normal.....sbb nya pg td...everything yg menserabutkan kepala hotak akak dah almost settle.....even not 100%...but it's ok la dari x settle langsung...ye dak....

akak mmg tak suka org kaco2 camtu....tak kira la apa niat korg....tp mmg akak x suka la...akak ada life akak sendiri....akak pilih jalan hidup sendiri....akak tau apa yg akak buat...akak tau apa yg akak nak....tak payah la nk sibuk2 with my life.....if i need something i will find it....akak ada hak nk wat keputusan utk hidup akak....keputusan dari segala aspek kehidupan......apa akak nk wat.....makan minum akak....dress code akak.....dgn sapa akak sudi nk kwn......that's my own desicion.....

cukup la setahun akak terseksa....i totally lost my life at that time....akak dah bukan jadi diri akak sendiri...sepatutnya bahagia....tp apa yg akak dapat waktu tu....penderitaan yg sampai hari ni akak tak akan lupakan...sampai hari ni akak belum dapat maafkan org yg wat akak mende…

Sedarlah.......

Image
assalamualaikum......

entry ni sebenarnya episod sambungan dari entry  'tak sedar diri' yg akak dah post pg td.....akak rasa sesi mengentam dan memotivasi tu belum lengkap lg....that's why mlm ni nk tambah perisa lagi.....kita bg cukup rasa okeh.......

kalo td byk kita mengentam...kali ni meh kita sama2 pikir.....nk ajak korg sama2 pikir.....setuju or tak dengan apa yg akak nak bincang kat sini....berkenaan dengan sikap lelaki yg dah bergelar suami org.....sori akak bukan nk kata semua....benda ni mmg ditujukan pada yg tertentu saja...dan pada yg x berkenaan amik perkara ni sebagai ikhtibar dan elakkan dari berlaku dalam kehidupan korg....

okey la....bg pompuan.....kalo korg kat tempat akak...apa korg rasa bila sorg lelaki yg korg kenal atas urusan keja....yg tua dr korg...dia tau status korg (especially for those yg status cam akak ni).....lelaki tu suami org...tiba2 antar msg kaco2 korg...n also say 'sy bukan nk mengatal, tp sy perlukan teman'......eiiiiyerrrkkkk…

TAK SEDAR DIRI

Image
assalamualaikum.....

happy sunday !!!!!! morning all.....supposely we start this morning with a good mood...but as akak mmg dah sakit hati sejak semalam lagi...dah mmg tunggu masa nak mengentam ja....moh kita mengentam pg2 ni....mangsa nya dah ada...tinggal nk lancarkan serangan ja....cam ganas ja bunyinya kan....hahaha....apa lagi jom kita mulakan......

actually mlm semalam akak mmg geram sangat sangat sangat sangat sangat sanggggggggggggggggat sangat.....sakit hati....rasa cam nk p jerit ja ...."tak sedaq diri ka wooiiii".....

apa yg akak nk citer ni mmg xde kaitan ngan entry sblm ni...yg sejarah mungkin berulang tu.....entry sblm ni yg feeling2 tu biasa la salah faham dalam perhubungam ja....then bila dapat explanation ok la blk....settle la.....biasa la kan setakat salah fhm girl n boy ni.....hehe..... ;)

tp ni kes lain....citer ni mula dlm beberapa mggu yg lepas.....akak ada dapat sms dari satu number ni....bila akak tanya sapa...dia just ckp kwn lama....but tak bgtau …

Sejarah Mungkin Berulang

Image
assalamualaikum.....

sori sbb dah lama x update...nk kata sibuk sgt pun x jgk...tp skang ni lebih pada aktiviti menyibukkan diri ja....menyibukkan diri dgn EURO 2012....haha....akak pun tatau la camna akak blh terjerumus dalam arena sukan ni....maybe sbb kat opis suma dok kalut ngan EURO kot....smpai akak pun siap ada favorite team wooo....hehe......dah la citer pasal EURO ni...nnti kita wat entry lain pasal ni ek......

hr ni kita crita soal hati lak....suma manusia ada sejarah tersendiri...ada sejarah yg best..yg x brapa best dan yg langsung x best.....kalo yg best tu mesti kita wish utk dia ulang byk2 kali...tp kalo x best tu...kita mesti tanak sejarah tu berulang lg...betul kan.....

macam tajuk yg akak wat ni la....sejarah mungkin berulang.....kalo korg ingat  la...ni tajuk lagu kumpulan New Boys...alaa....yg Tomok jd vokalist dulu tu....tp apa yg akak nk crita kat sini langsung xdak kena mengena ngan lirik lagu tu pn....akak cuma nk amik tajuk lagu ni ja....so xyah la korg nk susa…

Bicara Hati

Image
assalamualaikum......

cadang nak wat entry pasal bisnes....but dari td dok mikir nak citer pasal produk pa ntah...last2 tgk jam dah kul 11 lebih....so wat citer pasal lain la....citer topik yg x berat sangat.....yg x payah mikir2....hehe.....

actually ptg td akak ada baca kat facebook...post by one pages...kalo x salah dari pages Pakar Diari Hati....post tu mmg berkesan di jiwa laaa.....hahaha.....ni akak letak post tu n akak tambah sket2 ek....

~~~jangan SAKITkan hati dan biarkan orang yang kamu sayangi menangis...kerana akan menYAKITkan bila ada INSAN LAIN yang membantunya mengusap air mata ~~~


fuhhhhh.....mmg terbaikkkk la post ni.....akak setuju 200% la camni...mmg setuju sgt2.....korang suma camna setuju x ngan akak n statement ni.....

maybe akan ada yg cakap....'insan lain' tu mengambil kesempatan ja bila org tu ada masalah....kalo kita tgk dari mata kasar mmg itu yg kita nmpak..but kalo kita tgk secara mendalam...bukan 'insan lain' tu yg amik kesempatan sebenarny…

~~~ mimpi ~~~

Image
assalamualaikum......

dah lama x crita2 lam label general kan.....kali ni saja ja nk rest2 otak...takmo pikir2 masalah..kalo pikir masalah je mesti nk mengentam kan....pastu bila nk mengentam tu mula crita something about humanity....bukan per...akak just nk kongsi ngan korg n nak korg jd kan kejadian tu sebagai satu pengajaran supaya lain kali x berlaku lg...amik yg baik2 saje ek......

hr ni akak nak crita pasal mimpi.....kita suma penah tido n mimpi sesuatu kan......kdg2 bila kita bangun...kita still blh igt apa yg kita mimpi semalam tu...but kdg2 dh lupa terus....ada mimpi yg best...yg x best...yg menakutkan n bagai lg.....

crita pasal mimpi ni....ada yg ckp mimpi ni mainan tido.....tp kita kena ingat bhw sometimes mimpi ni adalah petunjuk kepada kita berkenaan kehidupan kita n org di sekeliling kita.....so...sebenarnya suma ni terpulang pada interpretation setiap org kan....ada yg  langsung x amik tau dan ada yg percaya bhw mimpi adalah petunjuk utk dirinya..sbb tu kita blh tgk a…

Insaf.....ikhlas x?

Image
assalamualaikum......

actually akak xdak idea sbb tu semalam akak xdak update...dgn mcm2 hal yg berlegar2 dalam kepala akak semenjak dua menjak2 ni...ntah la...kadang2 tu hilang mood terus...

tp setakat ni....perkembangannya agak positif....hopefully this problem will be settle by tomorrow...mmg la bkn problem beso pun...tp still mengangggu otak akak ni....

dah la...kita lupa kan jap pasal problem tu....jom kita bincang pasal lain lak....pasal humanity gak la....n ada kena mengena gak la dgn benda yg sedang berlaku ni...hehe...x blh nk lari dr bincang pasal ni....

slalunya bila ada satu2 masalah berlaku....ada pihak yg bersalah n pihak yg teraniaya....n berlakulah konflik....bila konflik ni korg phm2 la....touture men'touture'....psiko2.....gaduh2.....dan biasanya berakhir dgn satu kemenangan atau dua2 x mengaku kalah.....haha.....

akak nk bincang pasal yg satu kemenangan tu.....bila ada satu pihak menang...satu pihak lg of coz la kalah....in some situation pihak yg kalah tu a…

Erti Kawan

Image
assalamualaikum.....

kita selalu dengar org cakap kwn mkn kwn....bukan mkn yg ngap tu....ni simbolik punya mkn....kwn mkn kwn kat sini maknanya seseorg yg sanggup aniaya kwn sendiri demi kepentingan diri sendiri tanpa memikirkan  kesusahan yg ditanggung oleh kwnnya akibat perbuatan dia tu....hah amik ko...panjang gitu...haha.....

kalo secara logiknya kita pikir...ada ka org sanggup nk wat camtu kat kwn2...terutamanya kwn baik sendiri...kalo dalam movie or drama kita tu ada la kita tgk citer pasal ni...tp ni di alam nyata...ada ka...

korg jgn terkejut kalo mmg ada org camtu...kadang2 kita tak faham apa erti kawan bagi dorg nih....sampai tergamak dorg nk sakitkan hati kwn baik sendiri....sampai hati aniaya kwn sendiri....sanggup tgk kwn sendiri dalam kesusahan.....

byk dah akak dengar kes ni....ni terjadi lg.....cuba korg bayangkan...(bg yg lelaki la)...kwn korg kat satu tmpat tinggal (taman/kmpg)....dah tu keja skali lak....mmg kwn baik la...dia tau korg dah ada gf...tetiba memandai ca…