Posts

Showing posts from September, 2013

Budak Tak Sedar Diri (sambungan: TAK PUAS HATI)

Image
assalamaualaikum....

akak ingat dah abis la entry pasal BTSD dah....tp semalam masa akak tgh mengemas kat kedai tetiba akak terjumpa lagi bahan2 bukti yg amat menyakitkan hati.....so akak dah decide....nk crita lagi pasal dia.....kali ni bukan nak mengentam...but nk melaser lak hokey.....maaf kalo kali ni ayat2 akak agak kasaq....tp mmg akak dah sakit hati dgn budak tak sedar diri ni.....

ok...bg yg tak ikut entry BTSD ni dr awal...biar akak crita serba ringkas kat sini....bln june yg lps akak ada terima sorg ahli kluarga br...nk kata anak angkat pun blh adik angkat pn blh la....family akak KUTIP dia dari RUMAH KANAK KANAK ARAU sbb katanya takde sapa nk jaga dia after nenek dia mati...thats why dia masuk rumah tu....pastu bila umur dah 18 tahun, dia kena kluar, tp tatau nk p mana....dia ckp yg dia tanak study lg...so kitorg cdg nk ajak dia tolong keja2 kat kedai pastu  ajar dia wat kraf n jahitan supaya masa depan dia terjamin...ada gak kemahiran nnti....

tp...ALLAH MAHA KUASA...tak s…

Cuti - cuti Bandung

Image
assalamualaikum.....

seperti yang akak bgtau sblm posa n sebelum raya dulu...pada bulan June yg lepas akak n family bersyukur sbb dpt menjejak kaki ke bumi Indonesia....n destinasi pilihan kali ni ialah Paris Van Java....BANDUNG....actually plan utk vacation kali ni dibuat ujung thn lps lg bila ada tiket murah Air Asia....n plan tu menjadi bln June lps.....

akak kat sana 3 mlm.....flight kul 7 mlm 14 june....sampai sana mmg dah mlm la....so lps supir datang pick up kat airport.....mlm tu lepak apartment jer....bkn per....konon nk simpan tenaga la utk 3 hr lg tuh... :-p


esoknya br la mula jenjalan...seperti yg dijanjikan dgn guide smlm....hr ni kitorg nk spend full day kat Pasar Baru....mmg target nk shopping....anyway sblm p Pasar Baru guide tu ada bw kitorg g kedai tmpt wife dia keja...jual embroidery item cam pasar baru gak....mula2 kitorg x bli lg....nk ke pasar baru dlu....after menyopping kat pasar baru...ptg tu br ke kedai tu semula....kebanyakkan embroidery item kitorg bli kat …

testing testing

Assalamualaikum... Actually entry ni just cuba2 ja....wat from mobile phone...sementara mengisi keboringan menunggu majlis bermula... Bukan pa...dlu akak penah skali wat entry dr phone...tp jd x senonih sket bila bc dr laptop...dgn xde perenggannya...ayat2 pun bercampur ikut suka hati dia ja... After entry lagu tegar tu...seriosly akak x smpat nk wat entry baru...membizi sgt2...wt preparation utk 2 3 promotion after this...kalo nk tau akak kat na lps ni...blh refer calendar kat tepi tu ek... Ok la...majlis dh nk mula...nnti akak smbg entry ek... Salam