Posts

Showing posts from September, 2011

Reunion 9599 SMK Putra

Image
asslamualaikum.......

lama sungguh tak bloging...rindu giler kat blog ni....hari2 asyik buka jer....x sempat nak update....huhu...ni kalo umah...kompem dah berabuk n bersawang dah....so hari ni kira sesi mencuci sawang  la ek....

sempena sesi mengemas umah dan mencuci sawang ni....kita keluarkan entry yg dh lama terperam lam kepala aku ni....its about reunion.....reunion atau lam bahasa ibundanya (skema skali skala..huhu..)...perjumpaan semula....biasanya kita wat reunion sekolah...kolej....or universiti kan.....tujuannya utk kumpulkan semula kawan2 bekas pelajar...

mmg best sgt reunion ni....ye la...selepas berbelas tahun...berpuluh tahun tak jumpa...then berjumpa semula...ada yg berubah sangat2...ada yg maintain....dan yg pasti ada macam2 cerita kisah suka duka yg berlaku sepanjang hidup masing2.....

aktiviti yg biasanya dibuat time reunion ni....of koz kena ada makan2....yg ni kompem kena ada.....dh jadik acara wajib dh....haha.....pastu bergantung pada bajet la....kalo ada yg baje…

Raya, Makan.....Makan.....Makan....

Image
assalamualaikum......

how you all tonight.....may all be fine....camna...ada mood raya lagi or dah tanak pikir pasal raya dah...haha....mlm ni as i still have hari raya mood.... so kita citer sket pasal issue yg berkaitan ngan raya and puasa gak la....

cam biasa la....sblm raya lgi kita dah pikir...dah plan siap2....apa menu nak wat raya tahun ni....ketupat, rendang, lemang...tu dah kira wajib......termasuk dah segala macam kuih raya....dalam pada tu ada gak menu plus plus...cam laksa...bihun sup...nasi tomato.....fuhhhh.......bisa mengoncang nafsu makan yg dah sebulan dibendung ni.....hehe......

bila jumpa makanan tu sume.... blh lak lupa diri......masa sebelum puasa dlu...target kemain...."puasa ni cadang nak turunkan berat la....at least 5kg...".....berkat usaha jaga mkn lam bulan puasa tu....mmg dah turun la berat...waluapun tak sampai 5kg....setakat 3kg pun kira ok la....ada gak perubahan masa nak sarungkan baju raya yg ala2 fit gitu ke badan....haha...kira bangga la ba…

Pagi Raya 2011

Image
assalamualaikum....

pekabar korang mlm ni.....hope u all fine.....letih sket la semenjak dua menjak ni....byk keja sket.....but it's ok.....i still can handle this.....dengan mood raya yg masih lagi bersisa dalam diri aku ni....mlm ni saje je nak wat entry pasal hari raya yg lepas.....

cam biasa la pagi raya mesti p solat raya kat Masjid Alwi @Masjid Kangaq nyer....walaupun pg tu bgn lewat....yg penting p jugak....and the most importantly......my family TUNGGU aku untuk p solat raya sama2....bukan "TINGGAL PUN TAKPA SBB BLH P NGAN ORG LAIN SAT LAGI"..!@#$ punya pompuan.....walaupun kenangan pahit tu dah 2 tahun berlaku....tiap kali pagi raya aku tetap akan rasa sebak bila family aku tunggu aku n yg lain untuk p masjid sama2....thn lepas (as peristiwa tu masih baru n aku lum lepas sepenuhnya) aku rasa cam nk menitik air mata jer bila igt sume tu.....bila tgk family aku p masjid sama2.....dah la...lupa kan kisah sedih yg menyakitkan jiwa ni untuk seketika sempena mood raya…

Carelessnya aku......

Image
assalamualaikum.......

hope u all fine....cadanngnya hari ni nak kongsi something about raya lagi kat blog but....tetiba tingat peristiwa pagi td yg berlaku sesudah subuh td...cam biasa la...lepas solat subuh aku akan iron baju nak pakai gi keja.....so camna ntah hari ni choose utk pakai blouse ni....kaler purple mix pink......kan ker my peberet kaler tu.... :) ni pun kira one of my favorite blouse gak la...

memula iron slack dlu..ok...siap...pastu amikla bj ni nak iron....dan nak dijadikan citer....tgh sedap meng'iron' bj ni...sampai part tangan tu.....tetiba iron tu lekat kat bj.....cepat2 aku angkat....tp nk wat camna dah.....tak dapat diselamatkan lg.....huhu....sedeyyyy....nakl kata aku tido time iron bj tu....aku yakin aku tak ngantuk....dah baru jerk bgn....melampau la ko nk tido ngah iron bj ni.....nak kata iron panas sgt....td aku iron ok jerk.....so......ni la hasilnya kalo korg nak tgk......

memula tu pikir gak la...apa nak wat dengan bj ni....sayang wei.....bj ni …

Salam Aidilfitri

Image
assalamualaikum.....

rasanya belum terlambat untuk nak ucapkan Salam Aidilfitri for all readers....walaupun dah seminggu kita beraya...huhu....tak sempat nak berblogging la time2 raya tu.....sibuk yang hamat....blk kmpg pun dah ptg raya...dgn hujannya....mlm tu pun dok kalut lg....dan cm biasa standard la kalo mlm raya aku tido kul 1 @ 2 pagi.....coz esoknya dah takyah bgn sahur.....hahaha....

so sempena bulan syawal ni...dgn rasa rendah diri aku mohon maaf pada sesapa yg aku ada wat salah dengan disedari atau tak...kalo ada terkasar bahasa...tersalah bicara...terlaser ker.....mohon maaf dipinta.....kepada sesapa yg aku penah termakan atau terminum tu....mohon dihalalkan la ek.....

apa lg ntah nk cakap...blur la plak.....mmm...to the readers....sori kalo bulan posa hrtu aku tak byk update blog....ujung bulan tu kalut sungguh...jahit manik bj sendiri.....takut baju raya tak siap...huhu.....tp alhamdulillah projek crumble mumble aku berjalan lancar...dan sempat la aku melaram raya hr tu…