Posts

Showing posts from January, 2013

How to Make Him Understand

Image
assalamualaikum.....

hr ni second day for Promosi Kraf Malaysia....as today org keja n budak2 dh sekolah so setakat tgh hr ni org x ramai la sgt...hopefully ptg ni org makin ramai la ek....bg sesapa yg tinggal kat area2 perlis n berdekatan....jemputlah datang yerk...skang ni kebanyakkan brgan dijual dgn harga promosi....rugi ooo kalo x mai...

akak xde idea sebenarnya nih...tp tetiba tingat something yg menimbulkan rasa x best bg akak...not about bisnes...not about work...but about somebody....cam tajuk yg akak letak kat atas ni la...how to make him understand....

kalo korg la...camna korg nk wat nk bg org phm yg korg x suka dia.....nk bgtau x sampai hati...tp dlm hati mmg x suka la....bkn per...akak just tanak peristiwa lama berulang lagi....coz tgk ciri2 tu mcm dh sama...so kebarangkalian tu mmg tinggi la...

akak bkn nak memilih sgt...but as akak dah lalui pengalaman pahit masalah mega tu dlu...akak berhati2 ja skang ni supaya peristiwa lama tu x berulang lagi....so skang ni once aka…

Promosi Kraf Malaysia

Image
assalamualaikum....


dah 2 hari blog akak ni bersawang...mau x nya....hr selasa dok kalut siapkan tempahan jahitan manik crumble by my officemate...dah lama dia antar...alhamdulillah pukul 1 pagi siap akhirnya....nnti akak upload gambar bg korg tengok yerk....pastu smlm lak i'm too tired....blk keja tanpa tukar bj keja akak rush ke jetty coz nak kejar feri kul 7...sib baik sempat....dah smpai umah....kalut packing brg utk jualan hari ni....kul 1.30 pg br blh lelap mata....
so...hari ni seperti yg akak penah crita lam entry sebelum ni yg tajuk button brooch @ liznim kraf .....akak nk remind korg yg 24 - 27 January 2013 ni akan diadakan di Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Perlis....bg korg yg taktau tempatnya kat mana....tempatnya di jalan utama kangar ke kuala perlis.....kalo on d way nk ke kuala perlis tu nnti korg akan nmpak la tempat ni kat sebelah kanan korg.....ada banner2 and bunting kat sepanjang jln...so korg jgn la risau....kompem x sesat....

sempena promosi…

Malaysian Driver

Image
assalamualaikum.....

hr ni pun akak cuti lagi....replace cuti hari keputeraan Sultan Kedah smlm....hr ni x p mana2...masak2 n mkn2 kat quarters ja....coz nk siapkan my button project tu....nk bw blk this week....

kekadang blur jugak nk blog topik apa...ntah camna suddenly akak terpikir nk discuss pasal ni....Malaysian Driver...atau dalam bahasa melayunya pemandu di Msia.....bg org yg memandu...mesti korg tau kan....mcm2 karenah pemandu kat Msia ni kan...kadang2 kelakar...but kadang2 menyakitkan hati.....

kalo kat bandar2 besar...keta byk...but pemandu blh lak bertolak ansur...tp kalo kat bandar2 kecik la....blh dikatakan lebih 60% pemandu tidak bertolak ansur dijalan raya....contohnya...bila kita minta laluan...dah bg signal pun dorg lalu wat tatau ja....kdg2 siap marah2 lg...mcm jalan tu dia yg punya....

lg satu berkenaan sikap berterima kasih....bila lalu kat jalan sempit....kita bg dia jalan dulu....blh lak bila time selisih ngan kita tu...tgk kita pn x...wat muka sombong ja...hey…

Button Brooch @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum....

hari ni off day lg....aktivit off day cam biasa la...membasuh...masak2...n kluar bli barang...

skang ni akak dah kurangkan beli barang dapur ( brg utk masak) coz dalam usaha nk abiskan stok yg ada sblm resign nnti....lgpun next week akak nak blk perlis...so bli jajan je yg byk...hehe..next ada wedding my cousin n promosi kraf malaysia kat perlis....yg ni nnti kita crita detail ek.....

hari ni akak kluar bli brg for my button project...as Liznim Kraf nk masuk promosi jualan this weekend n stock dah kurang coz dorg sume tgh membizi dgn tempahan...so akak kena take part wat stock jualan la....

nk wat brg2 lain lambat siap lak...so akak decide utk wat button brooch...cam dalam gambar tu.....actually ni dah second design......dulu akak dah penah wat satu design...design bunga2.... gambar dia kat bwh ni......
mmg la gambo yg atas tu lg cantik...sbb tu akak letak gambar instagram punya....yg ni unedited punya gambar...hehe....xpe la...just nk tunjuk kat korg gambar produk…

x larat jawab daaa

Image
assalamualaikum.....

hari ni letih sangat2 selepas 2 hari mengemas bilik coz my new roommate nk msk hr ni....ye la sblm ni akak dok sorg2...conquer satu bilik....but bila dah ada org nk masuk kenalah kemas bilik ni....it's ok coz sblm ni pun akak dh kenal dia sbb dia dah penah wat practical training kat sini last 2 years cuma x rapat ja....akak pun dh x lama kat sini....hopefully sejarah x akan berulang.....

bila dah kemas2 bilik tu ada brg yg buang...n ada yg akak terus packing dalam bag since akak pun dah x lama kat sini....alang2 dah kemas tu...kira kemas skali dgn nk blk terus nnti la....dalam pada tu ada gak brg kwn2 yg akak tlg meniaga hr tu yg nk returnkn blk.....

so pg ni...masa nk p keja akak bw la skali brg yg nk return tu...masa rehat nnti blh p antar....berat woo nk angkat fridge magnet 3 box tu....maklum la....1 box materialnya kayu...1 box besi dan lg 1 clay kalo x silap....

yg akak nk citer ni bkn psl pa....akak geram la....dah la pg td akak angkut brg berat tu....…

careless betul la....

Image
assalamualaikum........

dlm minggu ni dah 2 tragedi melibatkan phone yg berlaku kat akak....hr tu tragedi waktu beli battery phone...order bagai...last2 x smpai pun....kalo korg lum baca blh refer nak jual ker tak nak blh la korg baca crita kat situ ek....

pastu hari ni tragedi yg lebih menyesakkan nafas akak....td akak turun beli brg...maklum la ada offer hr ni...akak kalo offer2 ni bkn blh dgr sangat...laju je nak p...hehe....

so...lepas menyopping tu akak pun naik la opis....buat keja bagai...langsung tak sedar akak dah lost something sampai la masa nk blk keja ptg td....akak cari phone akak x jumpa...akak try call....ada tone...but xde bunyi kat opis....hah sudah !!! br tingat td ada singgah bli ais krim kat cafe...call staff cafe minta tlg cari...dorg cakap xde....

tetiba kwn akak tingat yg akak ada letak phone tu kat tmpat bli brg td...so cpt2 akak call sana....belum sempat tanya soklan abis....adik tu terus jawap ADA !!! hah leganya YA ALLAH....

masa blk tu akak pun sggh amik la…

Oh my weight !!!

Image
assalamualaikum.....

akak dah penah mention kat dlm entry2 sblm ni ...kalo akak stress n tension akak mkn byk kan....ada org kalo stress xde selera mkn....but akak ni jenis kalo stress lg byk akak mkn....logiknya....bila stress, otak akak byk mikir....bila mikir, letih...bila letih, lapar...bila lapar, nk mkn la....hehe....

so...dgn keadaan tekanan yg akak alami skang ni....akak mmg dah menjangka yg akak akan mkn byk....n akak dah jangka yg berat akan naik.....mmg pun....kalo nk banding dgn awl thn 2012....berat akak skang (awal thn 2013) dah naik 5 kg !!! excellent betul la penimbang ni......

eh eh...nk salahkan penimbang lak...penimbang tu betul....akak ja yg mkn lebih....x blh nk ctrl la bila stress ni...bkn akak x cuba...dh cuba pun.....but x berjaya....huhu sedeyyyy........akak jd lapar sgt2.....asyik ingat nk mkn ja....

akak tau keadaan ni x akan berubah selagi stress tu belum abis.....bila stress tu nak abis??? of coz in the middle of february.....sabaq sat ja...skang ni akak x…

Listen listen listen !!!!

Image
assalamualaikum

semenjak dua menjak ni perkataan 6 huruf tiba2 jer jadi glamer sesangat.....dan org yg terlibat dah terlebih2 glamer lak rasanya....korg blh tgk la....merata2 kat dunia cyber ni org cakap pasal tu....just search ja...mcm2 yg kluar...yang lawak pun ada....

akak dah tgk video tu td....dah fhm la apa yg berlaku...akak taknak komen panjang sgt...as hal ni dah kecoh...then kalo komen lebih2 org akan kategorikan kita ni kat side mana satu kan....walaupun sebenarnya mmg kita akan lebih pada sebelah pihak tu...but untuk meyelamatkan diri... (blh ka?)......so mcm biasa....akan akan komen secara general dan neutral...haha....

ok....just imagine, if you try to speak to someone and give your opinion....but that person didn't want to hear you...apa  perasaan korg...kalo akak...serius x blh terima....coz akak dah biasa, lam family akak....kalo x puas hati bgtau....ckp ja....setakat bising2 nk menegakkan kebenaran tu dah biasa sangat dah...but alhamdulillah x penah gaduh....abah …

Lebih Nekad

Image
assalamualaikum....

kalo dikira2 lebih krg sebulan ja lg akak akan stay kat sini....then i will start my new life as a full time crafter n businesswoman....insyaAllah....

mmg akak x sabar nak cepat2 blk utk manage bisnes tu nnti....mcm2 plan akak dah wat...ada yg akak dh draft sesetengahnya....tak sabar tak sabar.....

nak nak plak dgn  situasi skang ni....mcm2 jd kat sini....yg membuatkan akak lg bersemangat nk tinggalkan tempat ni....dari sekecil2 perkara sampai sebesar2nya....

tp biasanya setiap masalah bermula dr perkara kecil yg dibesarkan...betul tak...benda yg x sepatutnya jd masalah....tp akhirnya jd masalah yg besar.....

korg mesti pelik kan napa akak letak gmbar kipas kat sini....akak juz nk bgtau....bendalah ni pun blh jadi punca masalah skang ni.....kes kipas ni pun dh watkan akak sakit hati sgt.....x blh nk sarapan dgn aman pg td....kes berebut kipas angin ja pun....blh lak dok kong kang kong kang bising pg2.....org nk wat apa pun x senang....sabar ja la....

apapun skang n…

nak jual ker tak nak?

Image
assalamualaikum....

hr ni akak cuti lg...replace off day bln lepasnyer...byk lg replace off day yg akak kena wat ni....kena clearkan cuti before resign nnti....hr ni akak x p mana2 pun...dok bilik jer...wat keja2 kraf n mengoggle mcm2 lak dh...tp akak nk citer pasal apa yg jadi kat akak semalam.....kejadian yg menyakitkan hati gak la.....

semlm pun akak cuti gak....so petang smlm akak kluar ke pekan Kuah....last week,hr ahad akak dh kluar nk bli bettery phone...tp budak kedai tu ckp xde...kena order dlu...battery tu akan sampai hari rabu plg cepat pun..akak tanya dia ahad blh sampai x, coz akak cuti ahad senang nk dtg...dia ckp ahad kompem dh ada...dia amik contact number akak n ckp nk call kalo battery tu smpai before ahad...akak tggu punya tunggu ampai ahad dia x call....

so...semalam..as budak tu x call pun lg...akak dgn tahap malasnya terpaksa la pegi kuah jugak....tp sblm p tu pun akak rasa x sedap hati dh.....tatau nape....but akak p jugak....dah baterry akak skang ni mmg tgh pr…

Handmade Paper Paperbag @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

kali ni akak nk citer pasal satu lg produk yg ada kat Liznim Kraf ni.....paperbag from handmade paper (jerami).....kalo korg tgk kat label handmade paper....mmg byk produk yg akak dah crita....ni lg satu produk yg ada....

kita wat dalam byk size....dan warna...patern lak ada dua...yg biasa n yg ribbon....

1st yg paling kecil.....3.2'' x 2.1'' x 1.2''.....yg ni sesuai untuk wat souviner....saiz ni mmg muat2 untuk isi telur atau blh gak kalo nk isi gula2 atau potpuri......yg ni kita jual dalam kuantiti minimum 50 pcs....

yg ni lak.....saiz M....ukurannya 8.6" x 6" x 2.3".....yg ni saiz biasa2 ja...blh wat kegunaan sendiri or utk korg isi hadiah....atau apa saja la....terpulang pada kreativiti korg la.....

then yg ni ...saiz L....ukuran 10" x 7.5" x 2.5".....besar sket dari saiz M....kegunaannya sama cam M....

yg last ni lak akak panggil paperbag ribbon coz kitorg letak ribbon satin kat tghnya...sebagai pemegang n…

Blocking blocking

Image
assalamualaikum....

sejak dua menjak ni angin blocking FB bertiup kencang lak....musim ujan n musim tengkujuh dah abis...mai musim blocking la...hehe....setakat ni dah ada tiga kes blocking....

kes satu.....akak nyer kes la...akak geram betul la dgn org yg suka tagging2 gambar ni....tau la korg bisnes..nk promote brg korg....tp jgn la melampau sgt...kalo korg dh upload 8 keping gambar....jgn la tag 8 keping tu pada org yg sama....utk sorg tu, korg tag satu gambar dah la.....gambar lain tag org lain lak...

akak pun bisnes gak....hr tu akak dah sound skali....ni org lain lak wat...akak penah block somebody yg tag 8 KEPING gambar.....bila kita remove tag...dia tag gambar lain plak....susah sangat...akak unfriend ja..tp dia request blk...so akak terpaksa block.....tp utk kes terbaru ni akak masih bersabar....hehe...kita tgk keadaan dlu camna ek....

kes kedua.....sorg lelaki blh plak dok msg ke FB bini org berkali2 sehari.....dah hampir seminggu....bini org tu x layan...dia dok msg la jgk..…

Layannnnnn..........

Sebelum engkau ke mari Tiada resah Tiada khuatir
Menjelang kemesraanku Yang di rindu Hanya syahdu
Mengapa itu Mahu jadi teman Mahu jadi kekasih Selamanya...oh...
Aku bukan lagi mainan dulu Telah kucampakkan kau ke mana Ke lautan hitam yang ku tahu Pasti kita tak jumpa
Semalam Itu semalam Hari ini aku hidup Dalam dunia yang aman Kenangan Kita lucutkan Kita bakar sama-sama Pengalaman hidup Seksa....
assalamualaikum......
cemana tatau la ms tgh lipat bj td tetiba dengar lagu wings ni.....mmg pun akak suka sgt2 lagu ni....terutama sekali part yg akak highlight tu....bg yg blum tau....tajuk lagu ni....semalam yang hangat......tp akak tanak letak title lagu ni kat atas tu.....sbb akak tau mesti ada yg yg akan double meaningkan tajuk ni....padahal yang hangat dalam tajuk ni maksudnya hubungan yg panas...ada masalah.....jgn dok pikir lain lak ek.....
kalo karok pun...kekadang akak blasah jerk lagu ni even ini male song....akak puas bila dapat jerit part highlight tu......rasa puas macam dh bgtau satu dun…

tak paham tak yah tanya

Image
assalamualaikum....

letih btl hr ni....sepatutnya esok ada gotong royong kat opis...maklum lah tahun baru....nk wat pembaharuan la kat opis...new look 2013....

but as esok ada yg nk cuti....dorg dh start move hr ni....ada yg start pg td...but ramai yg wat ptg ni....akak pun cdg tanak wat lg hr ni coz tmpt yg akak nk move tu lum clear lg...tp bila suma cam kalut ja nk pindah td...akak pun kira cam terpengaruh skali la....akak pun dh start move sket2....

apa yg akak nk highlight mlm ni bkn la psl moving tu sangat....but pasal kejadian sblm moving tu.....

sblm dorg start td...ada la taklimat ringkas..apa yg patut dibuat....rsnya semua dh faham....ok la....

tp....x lama pastu...dtg la somebody....menyuarakan rasa x puas hati dgn kedudukan yg ditetapkan ni....ada la puncanya sket....bila org ckp org dh bincang hal tu...n dah bg plan tu dua hari yg lepas...blh lak dia ckp plan tu kecik sgt...dia x nmpak.....

hadoooiiihhhh...kalo x nmpak...awat x tanya.....dah tu nk marah2 org lak...konon o…

Aturan ALLAH

Image
assalamualaikum.....

finally i got the answer....alhamdulillah.....good news for Liznim Kraf and also for my career....abah call bgtau brita tu....n i'm so happy sampai x blh tido...hehe...

ok la....as the news is already CONFIRM...so i will announce as what i promise before..... actually Liznim Kraf dapat satu projek...agak besar dan pendapatan yg agak lumayan every month....because of that...we will need to think bigger...utk besarkan production capacity...so mcm2 kena wat....dr segi production n management......selain projek tu....Liznim Kraf will still continue bisnes2 sedia ada....so....after discussing this matter....i had decided to resign from my current job to focus at Liznim Kraf bisnes....

sblm ni akak x nk announce coz berita ni blm betul2 confirm...masih dalam perbincangan...but bila abah call bgtau confirmation tu...br la akak brani wat announcement ni....

so akak pun bincang la dgn my bos n hr dept regarding this matter....as usual dorg x menghalang tp tetap mendoak…

Mimpi Lagi

Image
assalamualaikum....

dah lama tak turun pantai.....tiap2 kali blk opis mesti mata akak akn tgk ke arah pantai....serius gian rasanya nk turun....bukan nk mandi pun.....nk jln2 ja....or nk jogging.....

but keadaan skang ni agak membataskan pergerakan akak....cam yg korg tau...akak br je recover dr chickenpox....akak kena chickenpox november 2012....korg blh baca citer akak kena quarantine chickenpox tu kat sini ...

akak ni dh la bkn jenis yg ske kluar2 kna lak perintah berkurung camni lg la x blh p mana....dok kat bilik ja...kluar bila perlu sangat2....and for your info skang ni mana ja akak p...akak akan make sure akak bw payung.....selagi blm sampai Mei 2013....mmg x blh kena ujan la....

xpe la akak sabar...terima dan redha je la apa yg ALLAH dah tentukan wat akak tu....mesti ada sbb Dia wat camtu...sama gak cam akak sabar dgn keadaan skang ni.....cam akak penah cakap dlm entry2 2013 sblm ni...i'm waiting for something.....but till this moment akak blm dapat jawapan yg clear lg..…

Terukir Di Bintang

Image
assalamualaikum....

Akhirnya Terukir di Bintang menang Anugerah Juara Lagu 27 semalam….walaupun bukan Yuna yg nyanyi coz Yuna still kat LA….Aizat yg nyanyi lagu tu smlm…yg penting lagu tu dah menang…kuat tul aura lagu tu….
Akak akui…masa lagu tu tgh hitz dlu…akak mmg salah sorg hard fan lagu tu….minat sangat2…..kena2 lak masa tu akak tgh happy….mmg kena dgn lagu tu…..sampai lah satu masa…something happen sampaikan akak x blh dengar lagu tu…kalo dengar kat radio pun kompem akak tukar channel…that’s why semlm akak xnk tgk AJL tu….xnk tgk lagu ni….
So bila Aizat nyanyi lagu ni…akak just dengar dari bilik ja…without watching his show….so at that time I cannot guess who will win…ye la…dah tak tgk….tanak la mandai2 meneka lak….
Tp bila dengar yg lagu tu menang…akak tau jap lagi mesti Aizat akan nyanyi lagu tu lg sekali…so akak dh pikir…nk watpa ni….kena dgr lg skali lak dah….so dlm pada pikir memikir tu….lagu tu dh on….Nk tanak kena dengar lg skali….
Tp….kali ni sambil dengar lagu tu….akak …

Fridge Cover @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

ni adalah salah satu produk yg ada kat Liznim Kraf....fridge cover atau dalam bahasa melayunya alas peti ais.....material yg di gunakan sama cam material utnuk produk lain which is jacquard....atau kalo korg nk senang faham kain yg wat curtain tu.....

alas peti ais ni ada 3 saiz......saiz S (19'' x 49'')....saiz ni yg plg kecil iaitu utk peti ais satu pintu.....yg kedua dan ketiga ni utk peti ais 2 pintu.......saiz M (20'' x 66'').......saiz L (24'' x 67'').......yg bezanya saiz L ni ialah utk peti ais yg lebar ke belakang.....

utk paternnya plak.....biasanya ada 2 patern....which is.....yg poketnya menggunakan kain yang sama dan lagi satu yg menggunakan poket satin......

kat bawah ni akak letak contoh camna nk letak fridge cover ni kat atas fridge.....bkn per....masa akak mula2 jual produk ni dlu...ada customer penah tanya....."kalo letak cover ni camna nk buka pintu fridge...."....so lepas tu akak terus a…

Upgrading

Image
assalamulaikum....

cdg nk wat entry ni smlm....but since my maxis internet connection is going crazy.....x blh nk wat pa la.....akak x phm la nape sejak new year hari tu line maxis broadband dh makin teruk sgt2...sakit hati tul.....tgh ja wat kerja....tetiba naik GPRS.....phm2 la kalo nk GPRS tu....line lembap giler.....siput pun laju lg time tu.....

smlm akak kluar repair keta....ntah belting problem apa ntah....asal buka aircond ja bising bunyi...so smlm  dah settle kan....lega bila bunyi tu dh xde...aman sket pendegaran akak ni.....

pastu akak p cuci keta....punya la ramai yg menunggu but since dah booking awal akak tunggu  ja la....puas hati la dgn dorg punya servis ni....dah berkilat my deer tu.......

masa repair keta tu cdg nk suh dorg tolong pasangkan usb cd player kat keta skali....menda tu dah bli...adik tlg bli kat sana hr tu....but dorg bz la....terpaksa lah kluar hr ni pasang menda tu...dah tanya my friend tmpat yg blh pasang menda tu....

skang ni akak dlm proses upgradin…

Crystal Tasbih (L) @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum......

kali ni akak nak crita pasal crytal tasbih size L.....kalo sblm ni akak dah penah wat entry crita pasal crystal tasbih ....yg tu akak guna 99 biji kristal...but yg ni akak wat guna 33 biji kristal saiz L....mmg besar gedabak....but it's look nice.....

sebenarnya akak try nk wat 99 gak guna size ni...but bila dah siap...berat ko....x larat nk ngangkut lak karang....so akak kurangkan...wat 33 biji je....

sama cam srystal tasbih yg saiz biasa tu....yg ni pun akak letak lam kotak handmade paper gak....n dijual dengan harga yg berpatutan....




ok la....tu ja la akak nk crita kali ni....apa2 yg lupa contact me...ok.....

salam

Fendy Wedding

Image
assalamualaikum....

as what been promised before....hari ni akak nak citer pasal my cousin wedding which been held on 20th Dec 2012......wedding ni kat Selancar, Pahang....kalo korg dah baca entry terlepas feri yg akak post sebelum ni...korg mesti dh tau serba sedikit crita ni....

ok la...akak crita secara ringkas.....18hb dec tu akak masuk ofis gak dalam 2 jam....coz ada hal nk settle....then akak terus balik...sib baik sempat feri kul 11.30 pg....smpai kangar terus lunch...and packing luggages...cdg nk tido...but x sempat lak...kalut sungguh hari tu....dgn stressnya lagi....mlm tu kul 10 lebih dah baru bertolak.....kira2 mlm tu kitorg yg last dh....keta2 lain (sedara2 lain) dah bertolak awal lg.....

esoknya.....sggh amik adik kat shah alam....n sggh tunggu pakcik kat seremban.....sampai Selancar ngam2 time org lunch...terror tul bajet nih....hehe....so ptg tu rehat je la....kenduri tu xde kalut sgt coz sume org sana yg wat kan....

hari kenduri pun sama....cuma adalah dorg minta tolo…

Bantal Sulam @Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

this will be the 1st entry of Liznim Kraf for 2013....untuk entry ni akak nk describe berkenaan one of the hot sales item at Liznim Kraf....which is Embroidery Cushion @ Bantal Sulam.....produk ni dah lama di jual kat Liznim Kraf....sejak awal2 lg...but masa tu x brapa nk fokus sangat....cuma bila jualan makin memberangsangkan br la produk ni diperbanyakkan.....thn 2011 & 2012 yg lepas byk gak promosi jualan yg focus sales produk ni....

produk ni ada dalam 2 size....14'' dan 10''.....biasanya kita wat guna kain plain.....ye la....dah nak sulam...kang tak nampak lak kalo kainnya pun bercorak.....

korg blh refer kat FB pages Liznim Kraf kat sini..... cushion ...kat situ bkn ja ada bantal sulam...patern2 lain pun ada...nnti dah buka pages tu LIKE la skali yer...hehe....ok la...ni antara yg penah dihasilkan.....










ni just separuh dari patern yg ada....byk lg patern dan color yg di jual....yg lain akak x sempat nk amik gambar dh....maklum la hot item.…

Terlepas Feri

Image
assalamualaikum.....

hr ni xde citer yg best berlaku.....keja cam biasa....still lam mood stress as long as suma ni lum setlle....so mlm ni akak nk citer peristiwa yg berlaku masa nk ke blk langkawi after holiday hrtu la...

akak cuti 8 hr, hr tu....to attend my cousin wedding kat Selancar, Pahang.....then sggh kl n penang utk cr bhn2 for restock....nnti akak wat entry lain citer detail ek....

sampai dr langkawi ja, mlm terus bertolak ke pahang...x sempat tido kat umah...blk dr pahang pn sempat tido satu mlm ja kat umah....x puas sungguh nk golek2 kat katil tu...huhu....esoknya dah nk blk langkawi....

dah tu hr yg nk blk langkawi tu sibuk lak kat kedai...maklum la dah seminggu tutup....tau2 dah pukul 5ptg....akak amik tiket kul 6...mmg kalut sangat hrtu....x sempat rehat2 pn....kul 5 br la nk packing brg.....mmg ngam2 kul 5.45 ptg akak kluar dr umah.....coz biasanya nk ke jeti 45 minit saja....

tp nk dijadikan citer....sampai ja area Komalaut....jem !!!!!! hah sudah!!!!! punya la slow …

Happy New Year 2013 !!!!!

Image
assalamualaikum

Happy new year semua....baru ja beberapa jam smlm akak wat last entry for 2012...ni dah wat entry for 2013 lak dah.....saja ja nk publish siap2 pg ni...cdg tu nk update blog tiap2 hari...harap2 thn ni dapat la nk blogging dgn lbh efective...cheewahhh.....

sebenarnya smlm akak celebrate new year sorg kat blk ni..member2 ada wat bbq kat chenang beach....mcm thn lps......kalo yg terlepas cerita new year celebration thn lps....korg refer sini ek....welcome 2012 memula mmg janji nk join...siap byr duit...but last minutes....kul 9  mlm td terpaksa cancel...

ada dua sbb...1st...akak letih yg hamat sgt...kul 8.30 td br blk dr opis..work load hr ni mmg x thn.....blk td mmg lembik....2nd....sbb ptg td ujan....akak risau mlm ni ujan gak....i just recover from my chicken pox last month....so x blh kena ujan lg....huhu....so redha ja la kan....akak tahu ada hikmah ALLAH tentukan semua ni utk akak...insyaALLAH...  (sambil cuba mem'positive' thinking)

sempena thn baru ni ada…