Nuffnang

Thursday, June 15, 2017

My new journey - Status Change Again

Assalamualaikum....

Baru ja beberapa entry lps crita pasal status change...tiba2 status change again...cepat nau tuko nya...ye dakkk...

Rasa2nya pakat dh blh agak kenapa status change again....kan...kan..kan...

Al kisahnya....bila dh kawin...pastu period ko tak datang pada waktu yang sepatutnya dia datang menjenguk ko...paham2 ja la kannnn.....


Ni kira berita gembira la sbb kalo blh mmg akak nk cepat2 dpt anak pn...memandangkan masa kawin tu umur dh 33 tahun...pastu bila peknen umur 34...faktor usia pn kna kira juga...ada risiko macam2....

Sebaik mengetahui berita tu...kitorg sgt2 la bersyukur...family pn dh happy2...& ada juga yg rasa sebak...terutamanya yg mnegetahui perjalanan hidup akak pad masa lps...rs bersyukur sgt2 sbb Allah dh buktikan akak mampu...

Ok dah...takmo sedih2 lg...kita smbg crita happy2...maka nya akak pn teruja la untuk p buat buku pink kat klinik kesihatan kangar...semuanya mudah...cuma akak ada problem sket pasal darah...ni nnti akak crita dlm entry lain...panjang sket critanya...


Masa mngandung...akak cuma alah awal2 ja...x boleh bau bawang putih...akak boleh muntah kalo bau...kalo p kedai makan tu...akak akan cari meja paling jauh dr dapur...time ni sgt x suka mkn kat luar...nk masak pn x larat...so...tapau ja...

Alhamdulillah...akak xda la mengidam pelik2 masa mengandung...teringin nk mkn itu ini tu biasa la...tak peknen pn mmg camtu dah kaedahnya...pantang iklan tu melintas kat tv...lapo memanjang...iklan megi pn boleh terpengaruh....haha...ni kan pulak peknen...

Tp kan...itu la...akak bersyukur sgt...kerap kali akak tingin ja nk mkn sesuatu...x sempat p cari...Allah hantar kat akak...sebut ja teringin nk mkn...tetiba esok lusa ada la sapa2 bw mknan mai umah....Allahu Akbar...besar sgt kuasa Allah...

Masalah2 lain tu biasa la...emosi x stabil...sakit pinggang...letih...bab letih ni nnti akak crita panjang dlm entry lain sbb ada bersangkut paut dgn crita pasal darah td...alhamdulillah...kaki x bengkak masa peknen tu...

Ok...tu ja takat ni...nnti kita sambung dlm entry lain pulak yer...

As salam

Tuesday, June 13, 2017

My New Journey - Bertandang ke Alor Star

Assalamualaikum...

Ok...kita smbg citer...kali ni pasal majlis kat alor star plak...sbenarnya majlis tu pd 24 dec 2015 ja...maknanya sehari selepas majlis kangar la...

Sama cam kemarin...pagi2 akak ke salon mekap kak lela...mmg sgt2 puas hati dengan mekap dia coz tak sarat...

Hari ni kna awal sket coz rombongan akan ke alor star...kul 12 lbh bertolak la ke sana...x igt dh brapa bijik keta...mau nk kira keta plak....dok kira ketaq ja time tu....hahaha...

Ok...nk crita sikit....kalo ikutkan adat menyambut kat utara ni...pngantin lelaki datang ambil pengantin pompuan kat umah pengantin pompuan...tp dgn keadaan ekonomi skang ni...kna btolak ansur la...dorg tggu kat stadium suka menanti ja...pastu bsama2 ke rumah pengantin lelaki...

Ok...kat sana biasa la...mkn beradap...bergambar bersama keluarga dan kawan2...dan kenal2 ahli keluarga baru...











Acara paling best.....outdoor shooting...cadang nk p masjid al bukhary...skali.....ramai kottttt....mau pengantin lain pn nmpk lam pic akak nnti...so photografer cadangkan tempat lain...kat anak bukit...







Ok...setakat ni episod majlis2 ni...tp tajuk new journey x abis lg tau...apa lgi yer lps ni....jeng jeng jeng....tggu yerrr...

As salam

Monday, June 5, 2017

My New Journey - Majlis Kangar

Assalamualaikum...

Hr ni akak nk smbg crita pasal new journey tu...bkn nk crita panjang2...actually nk tepek pic ja...bersambung lps bg laluan utk entry hari guru & baby blaus...hehe...

Ok la...lps upacara sarung cincin n serah mas kahwin tu...tiba la acara makan beradap...cam biasa la dimulakan dgn doa oleh bapa saudara kak anim sendiri...lps tu mula la mkn2 dgn controlnya...hihu...






Lps mkn tu ada acara potong kek lak...yg bestnya kek akak ni homemade tau...kwn akak wat...dia mmg terer bangat la pasal kek2 ni...tiap kali majlis2 mesti akak oder dr dia sbb dh dijamin kesedapan tahap A ++...akak siap pesan kat org lain..."jgn dok abihkan kek tu..simpan kat aku sket"....haha...kalo korg nk oder bgtau akak ek...nnti akak bg number contact dia...








So lps tu sesi bergambar ja la...sementara tggu nk p shooting outdoor ptg nnti...









Bg sesi outdoor hr ni photografer pilih utk ke Timah Tasoh...cantik kan view situ...







Ok...tu ja utk hr ni...nnti akak smbg crita majlis bertandang plak yer...

As salam

Monday, May 29, 2017

Baby Blouse

Assalamualaikum...

Dah abis Promosi Hari Guru...dah masuk bulan puasa pn....so....kita move on dgn jualan2 produk kat Liznim Kraf yerr...mcm biasa...akak jual offline & online...offline kat bengkel & event2....online kat blog, facebook, facebook page, instagram, whatsapp dan telegram...wechat akak dh uninstall sbb akak rasa sgt2 x membantu akak buat sale...

Kali ni akak nk crita pasal blaus baby...blaus ni baru ja terhasil pada tahun 2017...hasil eksperiment sendiri...terkecil...terpendek...maka terhasillah blaus dgn ukuran sendiri...

Story2 bab ukuran...akak wat 4 saiz...S, M, L & XL...akak xda wat saiz ikut umur...cuma akak blh bg anggaran umur yg sesuai...sbb bg akak better cari saiz ikut ukuran sbb saiz baby kn x sama...ada yg besar dr umur sepatutnya...dan ada yg lebih kecik...

Ni la pic antara blaus yg ada setakat ni...skang ni dlm proses penambahan stok untuk jualan hari raya...







Ok...tu ja akak nk crita kali ni...kalo berminat...blh terus ke www.facebook.com/liznimkraf sbb kat situ ada pic stok dan saiz yg masih available...

As salam

Saturday, May 27, 2017

Salam Ramadhan 2017

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk melalui satu lg Ramadhan...kita sedar walaupun kita bukan hambaNya yang baik...tp Allah tetap beri peluang untuk kita berubah menjadi lebih baik...salah satunya dengan memberi peluang kita melalui dan merasai kemuliaan Ramadhan...

Tahun ni x sempat nk buat persiapan sambut ramadhan...persiapan yang akak mksudkan bukan la persiapan beli barang mkn...tp persiapan diri...antaranya berpuasa sunat pd bulan rejab & syaaban..watpa nk pulun p bli segala bagai tu b4 posa...watpa nk myesakkan pasaraya b4 posa...bila last2 ptg esok ko dlu parking dpn2 pasar ramadhan kannnn....hahaha...so...better la wat persiapan diri ja...

Ok la...akak pn x larat nk tulis panjang2...cuma nk wish korg SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA...Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita lebih istiqomah dalam mendekatkan diri dengan Allah...amiin...

As salam

Friday, May 12, 2017

Hadiah Hari Guru 2017

Assalamualaikum....

Hari akak nk post pasal Liznim Kraf sikit...since lama x update...ni akak nk promo2 sket....akak skang ni tgh wat Promosi Hadiah Hari Guru....

X byk sgt produk kali ni...produk yg biasa aka wat dr handmade paper dan akak ada buat produk dr popstick...ala...yg kayu aiskrim kaler2 tu...

Harga sgt2 mampu milik...dr RM 1 hingga RM 14 sahaja !!!!! Murah kannn...

Ni la produk2 yang akak promosikan kali ni...


Pop Stick Signboard RM 4

Pop Stick Signboard RM 4

Pop Stick Bookmark RM 2


Bookmark RM 1 !!!!!!!!!

Keychain RM 2

Keychain RM 2

Fridge Magnet RM 3

Pen Holder RM 5

Pen Holder RM 5

Mushroom Souviner RM 2
Pasu RM 3


Notebook (M) RM 5

Notebook (M) Batik RM 6


Notebook (M) Ring RM 7

Notebook (L) RM 8
Notebook (L) Ring RM 14
Frame 3R RM 7

Frame 5R RM 10

Ok la...kalo ada yg berminat...cepat2 contact akak di Instagram Liznim Kraf....Facebook Pages Liznim Kraf atau www.wasap.my/0125685941

As salam