Posts

Showing posts from January, 2015

Program Bunga Hiasan

Image
assalamualaikum....

hope semua sihat....as skang ni akak pun tgh bz dgn closing for 2014 & documentation utk 2015...so akak decide utk wat entry program2 yg akak join at the end of 2014....actually byk program yg akak join...tp bila x update secara istiqomah (please jgn gelakkn word ni even akak pun konpius releven ker x )....tu yg sesetengah aktiviti x di update tu.....

ok.....ni antara program 2014...kelas membuat bunga hiasan anjuran pembangunan wanita....utk kelas ni ada dua jenis bunga yg diajar...1st bunga Dip dan yg kedua...bunga stokin....

di sebabkan bunga stokin akak dah biasa buat...terlupa nk snap pic lak....huhu.....overexcited ambik pic bunga dip ja....

prosesnya mudah ja....bentukkan dawai bunga....then celup dalam larutan dip yg dicampur dgn tinner...then celup kan dawai bunga ke dalam laritan tu.....but kna carefull coz kdg2 larutan tu cuma lekat kat tepi ja bkn kat tgh...after that...keringkan....masa ni kalo nk tabur glitter pn blh la....

bila dah kering....bol…

Karnival Kucing & Haiwan Peliharaan

Image
Assalamualaikum...


Sori la...mlm ni x sempat nk wat entry baru....tgk2 jam dh kul 11 lbh...drpd xda crita lgsg....bek akak share gak something....so kita crita pasal promosi yg lps ek....Pada 28 hingga 30 nov 2014 akak ada join karnival kucing cantik dan haiwan kesayangan yg diadakan di taman ular dan reptilia...perlis....

Mcm2 acara diadakan terutamanya pertandingan kucing comel...but akak x sempat p tgk sgt coz bz kat booth...nk kata ramai sgt tu x jg....but customer sentiasa ada....even sales x segempaq program usahawan mara sblm ni...but alhamdulillah...still ada rezeki di situ...

Ok la...layan ja la gambar2 kat bwh ni ek...





Mcm yg akak ckp td...ada mcm2 acara...so pd hr 1st disebabkn x ramai org...smpt la akak menyibukkan diri msuk ptandingan hiasan cup cake...but...di sebabkan bkn bidang akak...so bersyukurlah bila dapat hadiah saguhati...hehe....



Ok...tu ja nk crita mlm ni....sok kita smbg lg ek....gd nite...sweet dreams....

As salam

Table Runner in d house !!!

Image
assalamualaikum...

hr kedua thn 2015....dan hari jumaat pertama utk 2015....semoga permulaan thn ini akan menjadi satu permulaan yg baik dan berkat utk kita semua....insyaAllah...hr ni akak juz kluar p ofis kraf perlis n bank ja....bkn per....urusan stok check akak x settle lg....huhu.....

ok la....hr ni akk jual table runner....actually ada 4 size akak wat....tp kali ni akak upload utk 3 saiz je dlu....S utk meja kopi (coffee table), M utk meja jepun dan L utk meja makan 6 kerusi....utk saiz XL (meja mkn 8 kerusi) nnti akak upload len kali yer....

materialnya cam biasa...guna kain jacquard @ kain curtain tu.... then kat ujungnya akak letak tassel...

ok...sila lah jamu mata dgn produk2 ni yer.....


TABLE RUNNER (L)
Size : 18' X 75' (meja makan 6 kerusi)
Price : RM 32
Code : TR 003A1
TABLE RUNNER (L)
Size : 18' X 75' (meja makan 6 kerusi)
Price : RM 32
Code : TR 003A2
TABLE RUNNER (L)
Size : 18' X 75' (meja makan 6 kerusi)
Price : RM 32
Code : TR 003A3
TABLE RUNNER (M)
Size : 16&#…

Welcome 2015

Image
Assalamualaikum....


Ada lagi sejam utk akak ucapkan happy new yearrrrrr.....selamat tahun baruuuuu....2015....
Seperti yg kita ketahui....thn 2014 menutup tirai dgn pelbagai kisah duka utk malaysia...dan pelbagai kisah suka duka untuk diri akak sendiri...antara kisah duka nya...thn ni akak x byk wat entry kat blog ni....huhu...ntah apa la yg dok kalut sgt tatau...
Kisah sukanya lak...antaranya...akak dpt adik ipar thn ni....akak byk kluar promosi2 yg best....dpt phone baru....ermmm....byk lg la...actually duka lg byk....but nk lupakan ja...n ambil sebagai ikhtibar hidup ja...
Bg negara kita lak...thn ni kita blh tgk byk kisah sedih yg berlaku....kehilangan MH370...kemarau panjang...tragedi MH17...dan byk lg...di akhiri dgn banjir besar yg menengelamkn hmpir separuh bumi malaysia...
So...sempena thn br ni....marilah kita sama2 bermuhasabah...merenungi segala apa yg telah kita lakukan sepanjang tahun lepas...tak perlu kita menuding jari menyalahkan org lain...sebaliknya carilah kesalahn…