Posts

Showing posts from April, 2012

Bakul - bakul @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum....

skang ni mmg mood nak wat entry pasal bisnes ja....nak promo2 ja...ya la..as i'm not at perlis right now....and just parent run the bisnes....so i have to do something to take part in what they are doing...in supporting them.....


so...hari ni akak nak citer pasal bakul2 at Liznim Kraf....untuk pengetahuan korg....kat Liznim Kraf...kita ada gak jual bakul2 ni.....korang tgk gambar2 ni ek....ada macam2 saiz n kegunaan bakul2 ni....


untuk 3 yg first ni.....bakul ni mostly kita guna as bakul sampah....tp kena logik la....dah kita decorate sket punya....mestila letak kat ruang tamu or ofis ja....tak kan nak letak kat dapur...nak buang perut ikan lak....logik la ek......lagi satu....sebelum buang sampah lam bakul tu...letak la plastik dlu...then nnti bila sampah dh penuh....remove je plastik tu....selain untuk jadi bekas sampah....ada gak customer beli utk letak mainan anak2 la tu.....good idea....another idea mcm lam gmbr bwh ni....sebagai bekas bunga....n sebagai bek…

Handmade Paper Notebook @ LIZNIM KRAF

Image
assalamualaikum.....

dengan mood mengantuk di tgh hr yg panas ni kita citer pasal produk kat Liznim Kraf ek.....produk yg jd pilihan akak utk dijadikan entry hr ni ialah Handmade Paper Notebook ataupun Buku Nota Dari Kertas Buatan Tangan....ada gak org pggl memopad...terpulang pada korg la....

notebook yg Liznim hasilkan ni ada 3 size iaitu S, M dan L....dan disediakan dgn 2 design iaitu biasa n window.... untuk size S, ukurannya ialah 2.3" X 3.7" X 0.4", ukuran untuk size M ialah 5.3" X 3.5" X 0.5" dan ukuran untuk saiz L ialah 7" X 5" X 0.6".....

untuk decorationnya pula...kita gunakan pelbagai material asalkan bersesuaian dengan produk n nmpak cute....deco ni kalo untuk tempahan blh request nk camna....kalo posibble...kita blh wat....berkenaan dgn yg design window....biasanya kita letakkan gambar tempat pelancongan, batik or songket as a window...tp kalo ada request nk letak logo pun kita blh watkan....

notebook ni biasanya untuk kegunaa…

Crystal Tasbih @ LIZNIM KRAF

Image
assalamualaikum.....

dengan mood yg dah ok dari ancaman tsunami...n dah x letih mikir bab tsunami....hari ni blh la akak wat entry pasal bisnes lak....my last entry pasal bisnes is about Crystal Phone Charm.....yg akak wat beberapa hr yg lepas...kalo korg tertinggal or belum baca entry tu.....ni akak letak link nya lagi sekali.....nnti korang baca ek....http://hanimliznim.blogspot.com/2012/04/crystal-phone-champ-liznim.html

produk ni akak wat beberapa bulan yg lepas....memula ada kwn yg tempah...then akak wat la lebih....untuk jualan skali....alhamdulillah...setakat ni...sales agak mengalakkan.....

tasbih ni akak wat simple design je....menggunakan 99 biji crystal...2 biji aksesori (as a separator)....n a tessle.....but to make it exclusive.....i put it on my handmade paper box.....but korg jgn risau...harga jualan mmg berpatutan.....

akak wat tasbih ni dua color...hitam n hijau...yg hijau tu ada byk jenis la...hijau muda...hijau tua...hijau lumut....kalo x silap akak ada lam 4 or col…

Gempa Bumi 2012 @ Langkawi

Image
assalamualaikum.....

alhamdulillah...akak masih diberi peluang oleh ALLAH S.W.T. untuk terus bernafas dan menumpang di buminya....satu nikmat besar yg patut di syukuri oleh semua insan walaupun kadangkala kita sebagai manusia ni terlalu alfa dengan kenikmatan dunia.....

akak bukan la nk memandai kat sini...but apa yg akak tulis ni mmg ikhlas dari hati....menginsafi seketika kejadian yg baru berlaku semalam....lebih 24 jam yg lalu.....

kira2 kul 4.45 ptg semalam...akak kat ofis...tetiba ada sorg kwn tanya "ada rasa gegaran tak?" kata dia...wife dia call bgtau ramai org yg kat dlm kedai depan2 ni dah lari kluar coz rasa gegaran....suddenly sorg lg kwn ckp dia nmpak mineral water kat atas meja dia goyang....tp awat akak x rasa apa pun.....mungkin ALLAH ada sebab untuk tu kan.....

lepas tu ofis terus kecoh dgn berita tu...suma pakat kalut contact sedara mara n kwn2....tanya kabar....akak call mak abah kat perllis n adik kat shah alam...but dorg pun x rasa pe pe gak....alhamdulil…

Soal Hati

Image
assalamualaikum....

Happy Sunday !!! actually akak tgh mengantuk ni...but di sbbkan tanak layan tido...akak buka la lappy ni...blh gak jenguk2 fb n blogging...dgn mood ngantuk ni...kita layan jiwang ja la tgh hr panas ni kan...ahakss...sesuai ker...

akak nak kongsi something ngan korg....bout life n love....korg mesti penah dengar org cakap cinta itu buta kan...sape x penah dgr pendek umur...haha...1st time dengar kita akan pikir kat mana butanya cinta tu...nape ckp dia buta....cian dia kan....

maybe penilaian setiap org berbeza...for me cinta itu buta means...kita boleh jatuh cinta pada sapa saja.....kalo dah sayang tu...x igt lagi dah sapa dia......kadang2 org tu kita dah kenal dekat 20 tahun...tiba2 hari ni blh jatuh cinta ngan dia.....kdg2 org tu mmg kita jumpa hari2...gaduh2...sampai menyampah....tiba2 jatuh cinta.....n in the  -ve side.....jatuh cinta with someone which already belong to somebody else...yg ni betul2 akak minta simpang....minta jauh seboleh2nya......

itu la yg ak…

Crystal Phone Champ @ LIZNIM KRAF

Image
assalamualaikum...

dah lama rasanya akak tak wat entry pasal my handcraft bisnes kan....asyik citer2  n luah perasaan ja....atas dasar tu hari ni akak nak citer la pasal salah satu produk lg yg ada kat LIZNIM KRAF ni....
hari ni kita citer pasal Crystal Phone Champ....produk ni dah lama gak dibuat n dijual...walaupun sambutannya tak sehangat crystal anklet...but ada gak sales nya.....tak la totally mengecewakan....so bila dah ada sales tu of coz la ada ja productionnya....
baru2 ni akak dah wat tambahan utk product ni...nnti blk nk restock kat LIZNIM KRAF la....ada 5 pattern sumenya....just a simple design...kira apa yg terlintas lam kepala akak time tu akak wat terus..nama2 design tu pun akak letak ikut suka hati akak jer.....hehe.....
ok la...korg layan la photo2 yg akak letak kat bwh ni dulu ek....
this one almost made pearl...just letak satu crystal gayut2 kat tgh tu....

yg ni x brapa clear dlm gambar as the tear drop crystal tu clear colour....

ni pun byk pakai pearl gak...but st…