Posts

Showing posts from March, 2012

masquerade party

Image
assalamualaikum....

ni lg satu entry yg tertangguh lama sangat dah....atas sebab2 yg tak dapat dielakkan...tp disebabkan akak rasa entry ni cam ok ja...akak post gak la walaupun terlewat kan....

entry ni akak nak crita berkenaan Masquerade Party yg akak pegi last month kat Westin Resort & Spa Langkawi...akak pegi tu pun sebenarnya untuk mengantikan my boss yg x blh p atas sbb2 yg x dapat dielakkan.....kelam kabut akak cari baju...lastly ada kwn yg sponsor dress ni....sib baik mask tu company provide...ahakss.....

actually event mlm tu start kul 7...but cam biasa la..awal2 tu p nunggu je kat hall tu because the VIP not arrive yet..mula2 ketibaan tetamu biasa ja...then barula VIP n VVIP.....VVIP for the night is Yang Teramat Mulia Tunku Panglima Besar Kedah Brigader Jeneral Tuanku Puteri Intan Shafinaz Bt Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Abdul Halim...event ni sebenarnya ialah idea dari Tuanku Puteri jugak....n anjuran Langkawi Charity Club.....

nak citer apa pun tak tau sgt...ko…

Happy

Image
assalamualaikum.....

akak tatau nak mula citer ni camna...yg akak tau, akak nak cakap yg hari ni akak mmg betul2 happy....bersyukur sangat dgn berita yang akak dengar melalui telefon jam 9 am td.....

suma ni bermula tanpa dirancang....apa yg kita rancang tak menjadi...tetiba terjadi lak something yg tak dirancang....berlaku disaat kita benar2 memerlukan....

dan yang lebih tak sangka lagi...belum pun sampai sebulan...tiba2 dapat lak berita yg benar2 mengembirakan.....kali ni harap2 berlaku lah sesuatu keajaiban....seperti yg dirancang...atau mungkin lebih baik lagi....

maaf...akak bukan tanak crita detail sangat...but as menda ni pun baru lg...kita slow2 la ek....nnti akak akan crita gak...kat na lg akak nak lauh perasaan kalo bukan kat blog akak ni kan.....so wat masa ni....kita ikut cam lagu siti la ek...biarlah rahsia.....ahakssss....

tu je kot update kaknim for today...tak puas lg nk senyum sorg2...walaupun sejak pg td dok senyum sorg2....dgn cover2...haha....nnti kita update lg ek…

cooking @ cameroon highland

Image
assalamualaikum....

hari ni kita sambung citer semalam ek...pasal trip tu cameroon highland tu....tapi kali ni akak nak citer more on projek masak memasak masa kat sana...best sangat...ni adalah salah satu sebab yg akak rasa percutian kali ni adalah salah satu yg memorable..

bila dah confirm ja booking kat Villa Dahlia ni...cepat2 akak surf intenet...check apa accommodation yg ada..yg penting ada kitchen....haha....terus contact mak...ajak wat projek masak2...mak on ja...asalkan akak yg handle....tau dah....hehe....so....hari sblm bertolak tu....akak kluar la bli bhn2 utk msk.....ayam...fish ball...letak lam kotak ais.....segala bhn2 lain..sos...kicap....n lain2...satu beg gak la....masak sakan ko.....

so...lps ja arrive n check in...kitorg kluar semula...selain jalan2...kitorg nk cari sayur utk mkn mlm...projek mlm ni bihun tomyam......and off coz tomyam sayur....best sgt dapat mkn tomyam sayur fresh kat sini....sayur tu still rangup walaupun lama kita masak.....n yg paling best....k…

Cameroon Highland again

Image
assalamualaikum.....

ni salah satu post yg amat2 tertangguh...sepatutnya dah wat lama dah....tp atas beberapa sebab dan halangan...hari ni baru nk publish kan....actually akak ber holiday ke cameroon highland ni bulan February yg lepas...dgn family la..sapa lg....

mcm biasa...p ni pun dgn keahlian Swiss Garden International Vacation Club abah nyer...kali ni dapat duk kat Villa Dahlia...bila dah tau jer tempatnya...cepat2 akak surf internet....ok gak la...ada dapur and all the equipment...so apa lagi wat plan nk masak la....but pasal masak memasak ni nnti akak wat entry lagi satu ek....kali ni nk citer bab jenjalan ja....


pagi2 lagi...lbh krg kul 9 kitorg bertolak dari Kangar....waktu p ni tadak singgah mana2...direct ke Cameroon Highland ja....cuaca agak panas la hr tu...tp bila dh naik kat tanah tinggi tu....dah mula rasa sejuk2....so bila dah mula jumpa tempat persinggahan tu mulanya nk benti2....posing2...jalan2....coz target bila smpai sana dah blh check in....disebabkan blm smpai…

Blog Yg...~~x thn akak~~

Image
assalamualaikum.....

dah lama xda entry....bz manjang ja akak ni kan.....konon awal thn hr tu target nk wat entry one per day...but dh nk abis bln 3 ni pun lum tercapai lg...sedey akak...betul la...kita hanya merancang...ALLAH yg menentukan...

tetiba hrni dapat la satu idea ni....entry ni bukan nk mengentam sesapa....but sebelum hapa2 akak nk minta maap la yer pada sesapa yg terasa ngan entry ni....apa yg akak sampaikan di sini untuk kebaikan bersama gak...kita kalo boleh nak berubah ke arah kebaikan....rasanya dh ada blogger yg wat entry psl ni...akak pn dh lama cdg nk wat entry ni.... tp dok pikir perasaan korg yg baca gak...sbb tu akak minta maaf awal2 kalo ada yg terasa karang....

akak nak citer sket pasal ketidakpuasan hati akak bila baca sesetengah blog ni....biasanya bila akak wat entry, akak akan post kat fb...so ada yg yg reply...bg link blog dorg...tq coz bg respon...kalo akak free akak buka la gak blog dorg...yg mana best tu akak folow la...but ada gak yg akak mmg x puas h…

Tak Sayang Mulut

Image
assalamualaikum.....

cdg nk ber'wordless wednesday' ja hr ni.....but as i open my lappy n get internet connected....berita 1st yg kaknim baca from mylaunchpad is Sharifah Aleya bercerai.....YA ALLAH...betul2 mengejutkan coz sblm ni lgsg xdak gosip pun psl dia...

apa yg akak nk citer kat sini bkn la psl berita penceraian tu.....akak tanak komen hal umah tgga org...even tuan punya badan pun x komen byk....x bgtau psal pa dia cerai...kita x yah la nk kepoh lelebih yer dek non....

but akak nak citer pasal apa yg akak baca lam satu blog ni....tuan punya blog tu wat entry pasal brita ni....ok la tu....bg info...but apa yg menyakitkan hati akak...satu komen ni.....

"kalo nak bercerai, watpa kawin"...

hamboiiiiii.....sedap mulut ko.....kalo ikut hati nk jer akak reply komen tu...but tanak la ikut b***h cam manusia tu....ko ingat ko tu sapa....kalo kita tau benda yg x elok nk berlaku....takkan kita nk wat....kalo ko tau ko nk jatuh longkang....takkan ko nk jalan kat tmpt tu ga…

Back To Normal

Image
assalamualaikum.....

byk hr gak xda update....kekadang cam ada idea...but x sempat nk update....then kekadang bila dok depan lappy ni...blh lak i blur...huhu....tatau nk tulis hapa...camtu pun blh...mlm ni pun bknnya ada idea sgt...but as dh lama bio blog ni...update gak la...kang bersawang lak...dh satu keja akak kena mengemas dak...

lepas sembuh ni...rasanya i want to back to my normal life....my routine...n salah satunya...of coz...jogging.....seriously dh lama i x p jogging....dh lebih sebulan...

after recover from my illness ni 1st time i turun pantai...so hr ni cannot go so harder la...byk jln je...tu pun berpeluh ko.....nk wat teruk2 pun karang krem lak kaki akak ni....sok lusa jln cam robot lak...transformers pun kompem gelak tgk akak jln....hehe....

as dh lama x jogging...blk keja td terus cr sun block...mana la kaknim letak....sib baik jumpa ko....ada sume skali....kalo xde benda ni...jgn harap akak nk turun pantai yer....


ni la kaknim nyer sun block set...biasa2 jer....affo…

Cash & Carry

Image
assalamualaikum.....

kalo tgk tajuk tu cam nak citer bisnes je kan...but sebenar benarnya akak nk citer pasal humanity kali ni....dh lama x wat entry humanity ni.....citer ni bukan lah utk mengaibkan mana2 pihak...tujuan cerita ni dibuat ialah untuk kesedaran....supaya tak akan berlaku dan berulang pada masa hadapan....semoga korg ambil ikhtibar dari cerita ni....

ceritera ni bermula kira2 8 thn yg lalu bila ada 2 org hamba ALLAH ni telah melakukan kesilapan yg menyebabkan dorg terpaksa bernikah dgn segera...bernikah dgn segera ni biasa la....kompem la kat Thai....pada mulanya cerita ni x dpt dikesan namun lama mana sgt nk tutup....biasa la kan...mulut2 org....kebanyakkan org x nk kata apa2 pada dorg ni..juz mendoakan dorg berubah dan perkara ni x berulang.....atas dasar benda dh jd....dan kita pun xtau apa nk jd kat kita nnti.....

but dlm ramai2 sedara tu...ada la sorg ni.....bukannya makcik kepoh pun....but mulut blh tahan laser la...bila dgr citer tu...terus melaser pada pasangan t…