Posts

Showing posts from August, 2012

...........

Image
assalamualaikum....

sepatutnya semalam org wordless wednesday...tp akak ni...hr ni lak x de topik...bukan tatau nk bincang topik apa...but...tatau nk letak tajuk apa....nak kata stress...ada la sket...frust...maybe kot.....akak sendiri pun tatau nak tafsirkan perasaan sendiri sekarang.....hurmmmm....

akak bkn nk percaya sgt pd sign yg akak slalu dapat...tp setakat ni 90% dari tanda2 yg akak dapat tu mmg tepat....so akak anggap sume tu sebagai petunjuk utk akak la....

actually ms lunch kat Old Town, Chenang Mall td...akak dpt petunjuk yg bermaksud tak baik....so disbbkan masa tu akak br nk mkn...akak just harap menda ni x akan ada kaitan dengan makanan akak...n akak jugak harap akak x jatuh tangga pas mkn tu...haha.....alhamdulillah...selamat sampai ofis n sambung wat keja sampai la time punch card.....

bila akak blk...akak pun online la kejap sementara nk mandi...then...akak terbaca something yg agak menguris hati akak....yg membuatkan fikiran akak bercelaru....yg wat akak rasa frust …

Iftar @ Bella Vista

Image
assalamualaikum....

sebenarnya entry ni dah lama tertangguh....ya la...entry buka puasa....ni dah lebih seminggu raya...but as event ni antara event yg akak suka n appreciate...so akak postkan gak entry ni biarpun lambat....


pada 14 August lalu...pihak  UWL telah berjaya menganjurkan Majlis Berbuka Puasa bersama Anak2 Yatim bertempat di Bella Vista, Kuah Langkawi....dua buah rumah anak2 yatim yang teelibat dengan majlis ni ialah......Rumah Bakti & Rumah Nur Kasih.....Majlis ni sebenarnya dapat kerjasama dari banyak pihak....akak pun x ingat dah nak sebut kat sini...mcm2 sponsor yg kita dapat...sampaikan bas untuk angkut anak2 yatim tu....TQ pada semua pihak yang dah beri kerjasama yg cukup bagus skali....

selain dari budget yang sedia ada untuk penganjuran majlis tu....pihak kakitangan UWL jugak telah mengadakan Jualan Amal pakaian terpakai untuk mengumpul tambahan dana sumbangan tu....alhamdulillah....jualan amal ni mendapat sambutan yg amat mengalakkan...hasil kutipan pun agak h…

Salam Aidilfitri

Image
assalamualaikum.....


sori sangat coz dah lama x update blog ni....biasa la...hr tu bz sangat dengan beading project...baju tempahan n baju sendiri...tu pun ada yg lum siap...sib baik yg nk amik lepas raya....mulanya cdg nk siapkan jugak...tp bila dah jem....terpaksa la KIV dlu....huhu....

ni la card yg akak janji nk publish tu....x la secantik mana....tp akak puas hati la dengan hasil kerja akak...Tq to my friend...shazli....sbb tlg komen n bg idea nk cantikkan kad ni.....

ok la....ni pun x blh nk lama2 sgt....ada guest kat umah ni....akak juz nk wish Selamat Hari Raya...Maaf Zahir & Batin....to all readers and follower blog akak yg x glamer ni....TQ sbb korg support akak....akak nk minta maaf kalo ada yg terasa dgn entry2 akak....akak x bertujuan nk sakaitkan hati korg...akak just nk semua org amik ikhtibar ja...amik yg baik2 ja ok.....

nnti ada masa akak update lg ek....

salam....

Aidilfitri e-card

Image
assalamualaikum......

dalam pada tgh bz memanik ni...tetiba akak tingat yg akak lum wat e-card lg....start thn lepas akak dah wat e-card...so thn ni mmg dh plan nk wat gak....ye la....senang nk post kat blog...kat fb...tweet...and also to email.....

so mlm ni amik masa la sket utk wat e-card ni...n alhamdulillah...dh siap pun.....

tp kannnn....kalo kosang pasan.....actually yg akak letak ni bkn thn ni punya...tp thn lps....hehe...thn ni nyer nnti la dh betul2 dekat nk raya karang akak publishkan la...ni lagi seminggu...x best aahh...basi karang.....haha.....

yg thn ni pun lebih krg ni gak la...maybe quality upgrade sket la...but the theme is still pink & purple ok....my favorite color la.....

akak pun x la pandai sgt nk wat benda ni...blajar sket2....kekadang tu bukak tutorial kat youtube gak...huhu....

ok la...nk sambung memanik lak ni....nntikan e-card raya 2012 ciptaan akak yer..... :)

salam....

Beading

Image
assalamualaikum..... dah byk hr x update blog ni....sori....x sempat sket....biasa la time2 dh hmpir 10 hari nk raya ni....projek manik la....tempahan n baju sendiri.....hehe....skang ni tgh siapkan tempahan dlu....baju sendiri dh wat almost half way hr tu....tempahan kena wat dlu la.....tp bj sendiri tu penting tau....biaq tido lewat takpa...asalkan bj raya dah siap manik.... :-p
so....mlm ni tanak ckp byk la...just nk bgtau korg yg akak tgh bz ngan beading project tu....n kalo ada kesempatan akak update la sket2 cenggini ek....
ok la....nk smbung keja ni.....
salam

Letih la plakk.....

Image
assalamualaikum....
hari ni dah 12 hari kita puasa....rasa cam sat ja....dah hampir2 2 minggu pun....pastu dah nak raya....patut la budak2 kat opis ni pakat dok kalut pasang lagu raya...huhu....tensen tul dengaq.....depa kata bg semangat sket...tp bg akak, semangat nk balik ja yg mai lebih.....mau ja p ketuk sapa yg pasang lagu raya time2 ni..... :P
smlm tdo awal...coz letih sgt....bkn pe...lupa nk amik supplement...hehe...salah sendiri kan....pas isyak ja terus tdo sampai kul 5....bgn utk sahur n subuh terus...satu hapa keja pun x jd semlm....atas kesedaran tu....kena amik gak la supplement hr ni time sahur...and alhamdulillah...hari ni ok ja...mengantuk n letih pun sket2 ja....
x byk supplement yg akak amik....biasanya mlm2 akak minum minyak zaitun.....kan minyak zaitun tu bagus untuk kulit n macam2 lagi....pastu time sahur akak amik spirulina, garlic oil n honey.....sume supplument tu ada kebaikan tersendiri......
contohnya spirulina....fungsinya sama cam multivitamin n mineral...…