Posts

Showing posts from January, 2012

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum......

as dh brapa hr kita citer macam2 hal...hari ni citer pasal bisnes kraf sket la ek...bkn pasal per sgt...juz mengenai salah satu produk Liznim Kraf yg baru launch ujung tahun lepas...

key chain kertas buatan tangan....ini adalah produk terbaru dari kategori kertas buatan tangan....as usual...bahan2 untuk produk ni ialah kertas buatan tangan dari serat tumbuhan....n keychain....

sebenarnya idea untuk wat produk ni timbul masa balik cuti hari tu...masa masuk jualan luar...kat karnival kucing comel.....masa 1st day tu aku pikir..what are the product that just have a lower cost...so that i can sell with the lower price....pikir punya pikir...tetiba kluar la sebijik mentol dari kepala aku (cam lam kartun tu....hehe)

so...tanpa buang masa...mlm tu jgk aku blk wat trial produk....1st trial...aku juz wat 50 unit....esoknya terus bw jual...alhamdulillah...setakat sebulan percubaan ni...sales agak mengalakkan.....


untuk pengetahuan korang...produk ni ialah produk paling mur…

gediks nyaaaa.......

Image
assalamualaikum.....

aku pun tatau nape mlm ni blh kluar entry pasal ni...pasal gediks....selalunya gedik ni lebih pada pompuan la...aku x penah dengar lagi org ckp...eiii...gediknyer boy tu....kalo ada la lelaki yg gedik..bukan takat kena pancung..dh blh humban lam laut selat melaka ni ja....

maksud gedik ni terpulang pada pandangan masing2...bg aku gedik ni kira mengada2....mengoverkan diri...mengatal....terkinja2...terhegeh2...dan yg sama waktu dengannya.....ada yg gedik secara ketara n ada yg tak....ada yg gedik secara terang2....ko blh nmpak...ada yg secara selindung2...cover la konon....

bg aku...byk menda yg aku define as sorg pompuan tu gediks...antaranya...cara sms n post lam fb or blog.......ske sgt tulis perkataan yg menjahanamkan bahasa....cam  euww....tark syukew lark kitew..kitew syomel kew....geli siot.....pastu...jenis yg ske post gambar ngada lam fb....tmbah2 lg yg dok wat duck face....benci ah....tu gedik kat alam siber...

gedik alam nyata ni lagi menyampah....asal …

nak kirim...nak kirim....

Image
assalamualaikum.....

rasanya kesibukkan dah kurang sket after my crystal project tu siap...utk ribbon project ni nak wat slow2 je....tak larat nak rush cam hari tu dah...hehe...letih siot....pg smpai ptg kat opis...memalam blk wat keja ni lak....seriously x cukup rehat...cam dh x de masa utk siri sendiri aku rasa...

so....mlm ni tanak bincang pasal heavy topic la....kira topic santai2 sket....aku letak kat label humanity...actually kalo korg pasan...byk post aku kat label humanity ni bincang pasal tabiat manusia...aku je memandai letak label humanity tu...konon sedap la sket....ahaks....

kalo korg tgk tajuk pun korg dah blh agak kan...aku nk citer pasal tabiat manusia yg suka kirim mengirim....aku pun pelik la dgn sesetengah org yg suka mengirim tahap dewa ni.....kalo setakat kirim suh beli garam kat kedai runcit tu ok la....tak pun kirim beli murtabak kat pasar mlm pun aku blh terima lagi...

ini tak...jenis tiap kali dengar je orang nak g travel...dia yg sibuk mikir ada apa yg best k…

Happy Chinese New Year

Image
assalamualaikum....

dah byk hari aku tak update post kat sini....every night ada ja keja nya.....hari tu membizi ngan projek kristal....nk ngabihkan stok raw material yg di bimbangi tak up to date...then...kena kluar for working purpose (even it is makan2)....hehe....then..semalam...kluar mkn2 lg....celebrating CNY with one of my opismate yg x dapat blk beraya...

actually byk entry yg tersimpan...lum sempat nk post lg....kita wat step by step yer...sabo ek....hr ni ni juz nk wat simple post ni jer....

for today post...i juz wanna wish....HAPPY CHINESE NEW YEAR.....SELAMAT TAHUN BARU CINA....to all of my blog readers...thn ni kalo ikut chinese calendar tahun naga kn....

to all of you...i juz wanna wish you to have a better life for this year....nk cakap pasal thn naga ni...tak brapa pandai sgt...tau la sket2 pasal kepercayaan dorg ni...but kalo cakap lebih2 karang tak sure lak camna....so it is better to get that as my own knowledge then to discuss it...ok....

Good Luck For This New Y…

Orange Crumble Mumble @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

mlm ni pun terlewat gak blogging....huhu...mlm ni nak siapkan projek kristal lak...but tetiba tingat nk wat entry yg dijanjikan semalam...pasla projek manik tu.....br la terhegeh2 nak upload gambar....padahal dh snpa dari pagi td lg dh....

bj ni hak milik kepunyaan my opismate.....dh 2 helai siap...ni yg last.....tq sbb bg kepercayaan untuk aku men'crumble' baju ni...bj ni byk color..senang nk pilih color manik..as baju ni byk color orange....so aku pilih orange as a theme...and color2 lain tu sebagai pelengkap utk match je......besides..kain ni pun senang nk jahit...mmg memudahkan keja btul.....



ni gambar2nya...korang layan la yerk.....



camna...ok ak...kalo ada yg tak puas ati color yg aku guna ker...design ker....juz komen...utk meningkatkan prestasi...ahaksss.....actually....bj ni esok br nk antar ke tuan dia...kira korg dpt tgk dlu tau...tp awal brapa jam jer....hehe....
ok la....nnt esok sambung lg...bye....

Keep your workspace tidy

Image
assalamualaikum.....

zaman skang ni sume keja pakai komputer...tak kira la pc ker...laptop ker....bila guna komputer ni of koz tempat keja or meja study korg berselirat dengan segala wire kan...tau la...tempat aku pun sama...hehe.....
so...apa kata...kita kemaskan tempat keja or meja study kita dgn Cute Cable Tie ni....comel kan....skang ni Skydream ada offer...6 pcs cable tie ni juz RM 15...asalnyer RM 45... ok la tu....
ok la....sama2 la kita kemaskan tempat memasing jer....klik kat bwh ni yer....
Keep your workspace tidy with cute cable ties from #skydream @milkadeal

saya janji .....

Image
assalamualaikum....

mlm ni lewat sket on9...bkn per...nk siapkan gak projek crumble mumble u mlm ni gak....lastly...kul 10.50 td...siap la...lega rasanya...sok blh mula wat projek kristal lak...raw material dh byk...juz masa jer blm ada utk nk wat sume tu....insyaALLAH sok dh blh mula.....dan sok juga kita snap photo projek crumble td n share kat sini ek...sabar yer....

actually baju ni dh lama customer bg...dia bg 3 helai...2 helai tu dia bgtau tarikh nk amik...but this one dia sendiri yg ckp, wat lambat2 pun takpe...tp...rasanya ni dh lama sgt...so that's why aku cepat2 siapkan gak...takmo la sampai org tanya lak....eventhough aku x janji bila siap....

citer bab janji ni....mcm2 perangai org bila berjanji...ada yg blh kita percaya...ada yg 50-50...ada yg kena tgk situasi nk percaya ker tak...n ada yg paling hampeh....sekupang pun tak leh percaya.....

aku bkn nya jenis tak percaya kat org..percaya gak.....but selepas masalah mega idup aku dlu.....aku lebih berhati kalo nk percaya…

Tempahan crystal bracelet @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

sehari dua ni seriously aku xde idea nak blogging apa....but untuk membiarkan blog ni bersawang cam thn lepas...aku pikir...it is better kalo aku post pasal Liznim Kraf...which is my family bisnes.....

malam ni...nak sambung citer crystal bracelet semalam....kalo korg ingat kat ujung entry tu aku ada ckp yg aku dapat tempahan untuk bracelet kan....ni hah aku nk share gambar nyer....

kalo korg pasan.....yg 3rd design tu aku dah upload sblm ni....dlm my 1st entry about crystal bracelet ni....actually kwn aku suh aku cuba wat these 3 design...with dark color of crystal...dia nk bg gift utk kwn dia....kwn dia ska color gelap2 ni....

so aku pun cuba la wat...alhamdulillah...menjadi....dia dh amik yg 2nd n 3rd design tu....so yg 1st design tu...aku jualkan je la....

nnti ada masa nk try wat design lain lak....ok la....cukup la dulu...nnti kita sambung ek....

crystal bracelet @ Liznim Kraf (part 2)

Image
assalamualaikum....

entry ni sebenarnya sambungan dari entry crystal bracelet @ Liznim Kraf yg aku wat about a month ago...ni link dia....http://hanimliznim.blogspot.com/2011/12/crystal-bracelet-liznim-kraf.html.....kat bwh2 entry tu aku ada bgtau yg ada lg 3 design yg aku lum upload kan....aku tak sure save kat ne....so masa blk hr tu...aku snap je gmbar baru....

design nyer biasa jer....simple sesangat...but nice la....masa blk hr tu aku tgk sales for those design is quite good...ni gmbrnya....coz skang ni zaman ombak rindu...aku pun nk ngikut fenomena tu la gak......ikut perkembangan.....hehe....

 desin ni dah mmg familiar...but still diminati...aku pun x paham nape....

nak juga....ombak2...actually yg ni patern sama cam atas...cuma yg ni pakai kristal yg saiz lebih kecil....

sebenarnya aku dh blur tatau nak letak nama...tu yg sume jd ombak tu....yg ni lak aku pakai manik campur kristal....
ok la... tu je la untuk kali ni....nnti aku upload lg 2 design crystal bracelet ni....yg tu …

Love desserts?

Image
assalamualaikum.......


korang tgk jam skang kul brapa....dah hampir kul 11 mlm....mesti kor dah lapar sambil2 online....sambil2 baca blog aku ni kan...aku jgn citer la....dh brapa kali mengunyah ni hah...hehe...tambah2 lak nengok gambar dessert yg mengoncang diet aku ni.....dessert ni dari Swirly Sno......
diet?? dengan dessert ni korg x yah pikir sgt la pasal diet....nak tau nape........coz dessert ni adalah dari yogurt lactose yg fat free...di samping tu...korg blh pilih sendiri toopingnya...dari coklat sampaikan potongan buah2an segar....yummyyyyyy......
jgn pikir2 lg....dapatkan cepat coz skang dorg tgh promosi....RM 7.90 instead of RM 15.80.....tunggu per lgg...klik link bwh ni.....
Love desserts? Try the new fat and lactose-free frozen yogurt from #sno @milkadeal

Positive Thinking

Image
assalamualaikum......
lewat sket berblogging mlm ni...td teman kan my friend gi mkn...even aku dh mkn...sian lak bila dia ajak aku g makan....so aku pegi ja la...cdg nk minum ja...tetiba tgk menu dia ada laksa la plak...dahhhh....hancuss diet aku...haha....

smbil mkn2 tu cam biasa la borak2...pasal keja....pasal kwn2....dalam pada sembang2 tu...tetiba dia citer la something kat aku...but....kat sini aku tanak la citer apa yg dia citer kat aku tu....just nk bincangkan point yg penting2 ja dari citer2 kitorg td....and the main point of coz positive thinking....

sbg manusia biasa kita x blh lari dari memikirkan sesuatu yg negatif dalam kehidupan kita...terutamanya bila berlaku sesuatu perkara yg menguji diri kita....atau pun sesuatu yg memerlukan kita  membuat keputusan...pada masa tu kita perlu berfikir +ve dan -ve....

ada juga kebaikkan nya bila berfikir dari -ve point of view ni...salah satunya kita akan lebih berhati2 dalam kehidupan.....kita juga tidak akan terlalu percayakan sesuat…

Be safe and get your car tinted

Image
assalamualaikum....

hearing about cars getting broken inti, windows smashed will put us into big worried. It is happen everyday, every where.

Protect your car today with the 2-in-1 solartinting from 1 World Tinting. Your car will receive tinting using 2-in-1 solar film and you have 3 colors to choose from. It is also anti-theft and anti-burst tint so you can now worry less about break-ins or any damages to your windscreens.

Get your car tinted now for RM 138 instead of RM 800. Hurry up!! click the link below now.


Be safe and get your car tinted with the anti-theft tint from #1worldtinting @milkadeal

Table Runner @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum....

kalo nak ikutkan....mmg aku tak brapa nak ada idea nk blogging per mlm ni...but dek kerana takmo ber wordless wednesday....so...pikir gak nak citer per...last2....tingat la....nak share something about Liznim Kraf....

Kalo korang tgk kat side bar....or pages...korg akan nmpak ada column Jualan Product @ Liznim Kraf kan....then kat situ ada tersenarai byk product yg Liznim Kraf jual....salah satunya ialah produk hiasan rumah....kalo kat pages...korg akan nmpak senarai produk dgn lebih jelas lg....iaitu...table runner, cushion cover, fridge cover, tissue cover, basket dan kitchen set....

ok...mlm ni nak citer pasal table runner....actually Liznim Kraf ada offer 4 sizes of Table Runner....of coz with different price....kat bwh ni ada size table runner tu n estimated table for each.

1)   14' x 48' - size S    - coffee table
2)   16' x 62' - size M   - meja jepun
3)   18' x 75' - size L    - meja makan 6 org
4)   21' x 96' - size XL - mej…

Get yourself the 6L electric pressure cooker

Image
assalamualaikum....

you like to cook...looking for the best pressure cooker in town.....with the best price....

this is your time...Midea Scott & English Electronics now offer 6L Electric Pressure Cooker for RM249 instead of RM499.....hurry up...get yours today....juz click the link below....


Forget long hours in the kitchen. Get yourself the 6L electric pressure cooker from #midea @milkadeal

Rest & Relax

Image
assalamualaikkum......

masih dgn topik santai2....pasal cuti seminggu hari tu....mmg bersantai sesungguh hati...tu yg entry pun asyik citer santai2 jer....actually cuti hari tu bukan plan nak ke mana2 pun...stay kat umah je...then kebetulan ada karnival kucing comel tu.....ikut je la....

rasanya ni last entry pasal santai2 cuti seminggu ni...ni kira dah conclusin la....hehe....tak byk sgt aktiviti yg aku wat time tu...dua hari kat karnival....yg balance tu kat umah n kat Liznim Kraf jer...kali ni aku betul menikmati cuti...ye la...slalu blk kejap je...then full with activity.....blk mai langkawi...penat giler....

masa kat Liznim cam biasa la....tlg susun atur lam kedai....tlg settlekan apa2 yg patut....maklumlah dh masuk thn baru.....semangat pun kena lebih kan....

masa kat umah lak....byk rehat jerr...bersantai....mmg takde aktiviti yg letih2 or tension2 la....kat sini ada la gmbar aktivit santai2 tu....

2 gmbar yg 1st ni....aktiviti amik buah mangga or kat perlis lebih femes ngan nam…

Ikan Bakar time

Image
assalamualaikum.....

semalam dh citer pasal bird park....hr ni masih dengan topik santai2....nak citer pasal ikan bakar kuala perlis....bg yg penah ke perlis...of coz mlm2 korg akan cr ikan bakar kan.....cam dah sinonim sgt ikan bakar dengan kuala perlis ni....

meh nk promo sket.....sebenarnya yg istimewanya ikan bakar dan sea food kat sini ialah kerana seafood kat sini mmg fresh....slalu org ckp terbaik dr ladang...tp ni kira terbaik dr laut la...hehe....mmg sedap....dgn harganya yg berpatutan....biasanya kitorng mkn 4 or 5 org x smpai RM100 pun....biasanya antara RM 70 hingga RM 85 je....bergantung pada harga semasa seafood dan menu yg korg pilih....

cam hari tu...ms blk kangar....ada la aku p sana....abah nk belanja...tima kasih abah....melantak sikit punya..menu wajib kitorg....ikan bakar...sotong goreng tepung (sotong fresh 1 kg)...kalian ikan masin....tomyam...sib baik tomyam n kailan iakn masin tu order utk 2 org mkn jer...tu pun punya byk..siap tapau sotong goreng tepung....(c…

Langkawi Bird Park

Image
assalamualaikum

hr ni off day...duk bilik jer....xdak plan nk p mana pun sbnarnya...so amik masa utk settle kan something bout bisnes....planning utk thn ni....hope berjaya lulus....doakan la...dan td aku dh update sket2 kat pages LiznimKraf kat fb tu....
so mlm ni...nk blog psl menda len lak....pasal myself la plak....blh kan...hehe....a week b4 aku blk perlis hr tu....aku ada join member sini g bird park....actually nk ngabih kan tiket free dg dh nk expired tu....aku ada 2 tiket free...dpt saguhati masa karaoke raya hr tu...so ajak la sorg lg kwn g...kitorg g 4 org....
ni antara photo kat sana....
tu je la yg ada...actually aku dh p situ byk kali...but mmg aku ska pi situ...kalo ada org ajak lag pun...aku nk p lg...hehe....

Liznim Kraf FB Pages

Image
assalamualaikum.....



mlm ni saje je nak wat promo2 sket..dah lama x wat keja promo2 ni sume...hehe.....cam korg tau...n korg tgk kat side bar blog ni....Liznim Kraf ada pages sendiri kat facebook....been launched last year....

actually pages ni not fully furnished lg....hehe....still on construction...terutamanya part photo...yg lain2 tu dah ok la....part photo tu...kenbanyakkan dh upload...but ada lg belum sempat letak dia nyer info ex: name of product, price, saiz....but kalo ada yg berminat....juz tanya kat situ....then aku akan reply....

pages ni aku wat untuk update latest info about Liznim Kraf..kalo ada jualan luar ker...ada produk baru ker.......dan juga untuk upload photo2 berkaitan Liznim Kraf.....

ok la....ni link pages tu....jgn lupe LIKE yer.....http://www.facebook.com/pages/Liznim-Kraf/135492239826683?sk=wall

Memasak seperti seorang chef handalan

Image
assalamualaikum.......

dalam ramai2 yg singgah kat sini...mesti ada yg minat masak kan....tingin nak jadik masterchef kan....but sedar diri tak brapa nak layak.....cam aku...huhu....tak kisah la sume tu.....yg penting kita ada keinginan nk belajar masak n nak improvekan skill masakan kita....

ni ada brita baik untuk korang.....ada special offer untuk peminat masakan ni....nak tau lebih lanjut.....klik kat link bwh ni ek......



Memasak seperti seorang chef handalan bersama Chef Hanieliza! Terima kasih #PTSPopular!

Karnival Kucing Comel

Image
assalamualaikum....

hr tu aku ada bgtau yg aku dh abiskan masa satu minggu kat kangaq.....coz nak abiskan annual leave yg balance tu....so banyak gak la aktiviti kat sana....salah satunya ikut Liznim Kraf g wat jualan luar....

kali ni kitorg masuk Karnival Kucing Comel kat Taman Ular, Sungai Batu Pahat, Perlis.... karnival ni 2 hari....24 & 25 December.....

ni antara gambar2 yg aku amik masa kat sana.....






masa karnival tu ramai gak la org dtg...maybe coz this is first time...n mana karnival ni yg cute (kucing comel)....so ramai yg interested nk tgk...sampaikan aku sendiri pun....tiap2 kali masuk dewan nk tgk kucing...tak nmpak pun kucingnya...nmpak kepala org ja....punya la ramai....dengar kata thn depan nk wat lg....nk jadi acara tahunan...best...best...
mcm2 acara dorg wat...dari pertandingan kucing pelbagai kategori...sampaikan karaoke....hiasan kek...jahit manik pun ada gak....but sadly...aku tak sempat masuk mana2 contest pun coz sibuk nk meniaga.....x pe la...demi nak cari m…

Enjoy tasty pineapple tarts

Image
assalamualaikum....................

korg dah dinner belum ni.....kalo yg belum dinner jom la sama2 kiter nengok gambar pineapple tarts yg blh wat kiter bertambah lapar ni....huhu.....

sebenarnya sempena CNY yg akan datang tak lama lg...ada offer untuk tart n peanut cookies yg mengugat selera ni.....so apa lg....klik ler link bwh ni......



Enjoy tasty pineapple tarts or peanut cookies from #o2buys #milkadeal

SleepPeas Mini Mosquito Trap

Image
Korang ada masalah ngan MR Mos @ Encik Nyamuk tak.....susah nak tido kalo kena kaco kan.....try la ni....

Pas ni...confirm tido lena......hehe...

Get the SleepPeas Mini Mosquito Trap today from #peninsulaindustrialresources #milkadeal

Liznim Kraf @ SDSI 2011

Image
assalamualaikum.....
kalo korg betul2 follow blog aku ni mesti korg igt yg aku penah janji nak publish gambar2 Liznim Kraf kat SDSI showcase 2011 kan....actually masa balik kangaq baru2 ni aku dh transfer gambar tu....n now baru dapat nak publish.....
as aku pun x p SDSI kat melaka time tu....huhu.....aku juz suh abah n mak jer amik gambar....n cam besa la....depa amik sket jer....lg skali huhu.....tp x pe la...asal ada.....kang ada gak bukti aku masuk showcase ni....yer dok....
2 gmbar kat atasni dorg yg amik.....gambar Liznim Kraf nyer booth dari 2 angel....depan n tepi....maklumlah kitorg dpt corner lot...hehe....n gambar yg last tu...gmbar pavilion Perlis.....yg tu aku amik dr http://www.pls.icu.gov.my.....dh abah ckp dia lupa nk amik gmbar pavilion.....



ok la.....nk citer panjang pun aku tatau coz aku xde kat situ at that time....nnti la ada topik yg aku blh citer panjang2...aku akn citer....