Posts

Showing posts from May, 2012

Buat baik berpada-pada

Image
assalamualaikum.........

lama kan akak x update...dah lebih 20 hr rasanya.....honestly....mmg xdak mood nk update....on9 kat fb pun kadang2 ja...kalo ada mood....but now...akak rasa dh ok...lantak la apa nk jadi....this is my life...suka hati la akak nk wat pa...ADA AKU KISAH......

kadang2 kita kena gak pentingkan diri sendiri.....bukan untuk berlagak atau menyombong ngan org....but kita kena pentingkan diri sendiri supaya org x pijak kepala kita...tak buat kita ni sesuka hati dorg...tak cakap ikut sedap mulut ja kat kita....i mean....in positive way la...

cam pepatah lama ni....buat baik berpada- pada...buat jahat jangan sekali...akak nk highlight yg pasal wat baik tu....org dulu2 pun dah pesan...wat baik berpada2....means...padan patut la kalo wat baik ngan org....walau mcm mana baik pun...but berpada2...jgn terlebih baik sangat....

why org pesan cenggini....bcoz...manusia ni kalo org baik sgt ngan dia pun...dia akhirnya lupa diri...amik kesempatan kat kita lak....sbb tu org pesan..…

Doa Yang Dimakbulkan

Image
assalamualaikum......

dalam pada tgh menenangkan diri dengan kejadian yg amat menyakitkan hati akak tu...akak buka la beberapa islamic blog....mencari2 doa apa yg patut....masa tgh surf tu...akak ada la jumpa jugak ciri2 doa yg dimakbulkan ALLAH....

antaranya......doa anak yg berbuat baik terhadap kedua ibu bapanya.....doa org yg berpuasa hingga berbuka...doa pemimpin yg adil......doa org yg terdesak (dalam kesusahan)...doa org yg teraniaya dan dizalimi.....dan byk lagi.....

apa yg menarik perhatian akak ialah berkenaan doa org yg berada dalam kesusahan dan doa org yg dianiaya....dalam satu website tu ada disertakan skali bukti dari ayat Al Quran dan hadis utk menguatkan hujah tu.....so akak nak kongsi la ngan korg sume...mmg sblm ni kita slalu dengar org bgtau...doa org yg teraniaya ni dimakbulkan ALLAH...tp dgn adanya sume ni mengukuhkan lagi kan.....ni akak copy paste yer...TQ pada sume website yg bg info berguna ni.....

"Atau siapakah yang memperkenankan doa orang yang menderi…

Nak Pinjam Boleh ?

Image
assalamualaikum.....

dah lama akak tak wat entry humanity kan....tp dengan peristiwa yg baru berlaku ni...akak terpanggil2 nak wat entry label ni....kali ni kita crita sket pasal tabiat suka meminjam ni....n obviously entry ni mmg entry nak mengentam.....hahaha....

akak pelik la....mmg ada sesetengah manusia ni dah jd cam hobi lak pinjam brg org len....kdg2 dia sendiri dah ada benda tu....tp still gak x puas hati dgn reta sendiri n nak gak meminjam brg org.....ada ja la yg wat dia nak brg org tu....

tp ada gak yg mmg takdak brg tu tp nk berlagak cam ada....so terpaksa la nk meminjam brg org lain...dari sekecil2 anak tudung...beg...sampai ke laptop dan kamera.....nk berlagak depan kwn2...nk berlagak depan boyfriend.....

kalo slalu2 akak bincang from +ve n -ve view....tp untuk topik ni....mmg x dak +ve nya....-ve ja yg akak nampak....ya la...wat pa nk pinjam2...be ur self....terima diri kita seadanya....kalo dah takat tu kemampuan kita takat tu ja.....

kalo kes pinjam duit mcm2 dah kita…

Anklet @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

hari ni akak post entry ni awal sket....bkn pa jap lg akak nak kluar...release tension jap....mcm la tension sgt dok sini kan...ahaks....walaupun akak bukan jenis suka kluar2....but skali skala kena gak kluar dari sini....ambik angin luart....buka minda...kononnnnn.....

honestly akak tatau nk citer pa ni....so kita citer bab bisnes la ek.....promo lg....hehe....

ni adalah salah satu produk kristal Liznim Kraf...gelang kaki ni mmg hot item kat Liznim Kraf.....setiap 2 bulan kena restcok terutamanya kalo ada jualan luar.......

akak jual murah ja.....x smpai RM20 pun...ada 4 size....S,M,L,XL....Color lak of coz ada variation....tp plg laris clear color n black.....untuk satu unit tu...akak biasanya combine 2 color.....cthnya....cam kat bwh ni....black with silver.....then ada sket deco...akak guna kristal donut yg besar n loceng.....

korg tgk la gmbar bwh ni ek........



tu ja la akak nak share utk mlm ni....nnti kita sambung lg ek.....
salam.....

Setahun Sudah

Image
assalamualaikum.....

dah lama akak x update kan....byk keja sket sejak kblakangan ni...kekadang tu letih keja kat opis...blk mlm dh x larat nk watpa dh...kalo x letih pun...dok kalut wat keja kraf lak......tp mlm ni amik ms sket nk update blog ni sebelum mula bersawang dan bersewang....hehe....

hari ni 1st May...tarikh yg x mungkin akak akan lupa....setahun yg lalu....tarikh ini la yg dah mengubah perjalanan hidup akak....

sedar tak sedar...dah setahun akak menjejak kaki di bumi Mahsuri ni....dah setahun menjadi penghuni langkawi...dah 12 kali akak ulang alik blk prls....hehe....rasa cam baru ja akak dtg sini...

so...sempena setahun akak kat sini....hopefully sume nya dah makin ok.....akak pun dh blh terima kenyataan....dah malas nk mikir kisah2 lepas tu....alhamdulillah....nk kata lupa terus tu of coz la tak....tp ada hikmahnya jugak....kalo akak dh lupa....mesti akak tak akan berhati2 lg dah pasni kan.....

dan akak harap org lain pun camtu gak la....last 2 or 3 time akak blk....x ju…