Posts

Showing posts from November, 2014

Liznim Shawl - D Shape Chiffon (I)

Image
assalamualaikum.....


kali ni akak nk upload Liznim Shawl utk material chiffon lak....disebabkan ada byk stok utk shawl chiffon ni...so akak wat dua entry la ek....entry kali ni akak upload shawl satu color....nnti akak akan upload shawl dua color lak ek....

ok...tgk2 la shawl ni ek...detail berkenaan shawl semua dah ada kat situ......



D Shape Shawl with satin tape
Material : Chiffon
Size : 146cm x 56cm
Color : Palegreen
Price : RM 25 include postage
Stock Available : 1 unit

D Shape Shawl with satin tape Material : Chiffon Size : 146cm x 56cm Color : Light sky blue Price : RM 25 include postage Stock Available : 1 unit

D Shape Shawl with satin tape Material : Chiffon Size : 146cm x 56cm Color : Blue violet Price : RM 25 include postage Stock Available : 1 unit

D Shape Shawl with satin tape Material : Chiffon Size : 146cm x 56cm Color : Lightgrey Price : RM 25 include postage Stock Available : 1 unit

D Shape Shawl with satin tape Material : Chiffon Size : 146cm x 56cm

Kembara Minda KRT 2014

Image
assalamualaikum....

Pada 15 n 16 November yg lalu...KRT Taman Bukit Kaya, Kangar Perlis telah mgedakan Kembara Minda 2014...kali ni rombongan di bawa ke Teluk Batik, Perak.....selama 20 thn lebih akak tinggal di sini...ni kali kedua KRT wat rombongan ke Teluk Batik...1st time ms akak form 4....family camping.....best gilerrr....kali ni dok kat motel ja.....best juga.....

bertolak seawal kul 8 pg....agenda pertama ialah lawatan ke KRT Sg Kechil Ilir, Bandar Baharu Kulim, Kedah...
lps ucapan n tukar2 hadiah....rombongan diberi makan tgh hr....alhamdulillah...dah kenyang tu...blh la bertolak ke Teluk Batik yer....sampai jer...after dapat blk... msk solat...apalg...tukaq outfit renang la yer...mmg akak target nk p mndi laut kali ni....lama gila x turut laut...dah mengigil2 kepala otak ni dok pikir nk mndi laut...hahaha.... 
 mlm lak ada dinner n bbq dgn KRT Taman Melati, Manjung...tak jauh la dr  Motel tu....best gak la bbq mlm tu...kenyang giler.....menu best as usual of coz ayam black p…

Liznim Shawl - D Shape Crepe (I)

Image
asalamualaikum...

Seperti yg akak janjikan dalam post sebelum ni....akak nak bagi detail mengenai Liznim Shawl....so hr ni....akak dah uploadkan stok Liznim Shawl....kali ni utk fabric jenis crepe/jorjet...bg yg x igt camna rupa Liznim Shawl tu...ni akak upload gambar skali lg....




ok....ni la stok dan color yg ada utk shawl bg material crepe/jorjet setakat hr ni....



D shape Shawl with satin tape Material : jorjet / crepe Size : 146cm x 56cm Color : Seagreen Price : RM 25 include postage Stock available : 1 unit

D shape Shawl with satin tape
Material : jorjet / crepe
Size : 146cm x 56cm
Color : Red
Price : RM 25 include postage
Stock available : 2 units


D shape Shawl with satin tape
Material : jorjet / crepe
Size : 146cm x 56cm
Color : Orchid
Price : RM 25 include postage
Stock available : 2 units


D shape Shawl with satin tape
Material : jorjet / crepe
Size : 146cm x 56cm
Color : Goldenrob
Price : RM 25 include postage
Stock available : 1 unit



Liznim Shawl

Image
assalamualaikum...
dah lama kan x crita2 kat sini...so...hari ni akak mucul lg....kali ni...nk wat bisnes promo sket....utk pengetahuan korg...Liznim kraf dah launch satu lg new produk thn ni....yea yea....and the produk is Liznim Shawl.....

Liznim Shawl ni mmg fully design by Liznim Kraf....untuk produk ni....akak gunakan material chiffon dan crepe atau jorjet...ada org pggl kain tu crepe...dan ada gak pggl jorjet...ejaan englishnya georgette....hambik ko....berbelit2 jari jemari akak mengeja hokey....akak guna chiffon dan jorjet ni coz...kain2 ni agak mudah dibentuk bila dijadikan shawl....

untuk memudahkan lg proses membentuk shawl ni....dan mencantikkan dpn nya....kita letak satin tape di depan shawl....satin tape ni akan membuatkan bahagian permukaan tu keras dan terbentuk cantik....
Liznim Shawl juga menjadi istimewa kerana menggunakan potongan D Shape....kalo korang x sure D Shape ni mcm mna...korg blh refer pic kat bwh ni ek...D Shape ni x sama dgn half moon ok...
 Ukuran bg …