Posts

Showing posts from April, 2014

Petua Ubati Terseliuh

Image
assalamualaikum....

pagi semalam akak terbizi sket...dh adik nk blk shah alam pg tu...pg2 lg akak prepare kek la utk dia....then p tlg amik fiance dia...and ngantar dorg ke bus stand....dorg nk blk sama2 ke shah alam....

so sempat la akak ziarah mak tunang dia yg jatuh terseliuh hr tu....even x sempat nk duduk lama...akak sempat la bg satu petua yg sorg doctor ni share kat akak....sblm akak share petua tu ngan korg akak nk citer la sket camna akak dapat petua tu....

akak ni nk kata clumsy sgt tu x jgk...dah dh nasib akak sepanjang hidup ni dah 3 kali terseliuh....kaki yg sama lak tu....kaki kanan...so...my right leg mmg agak krg kuat la....lama lam skali, kdg2 terasa gak sakit2....

1st time akak jatuh masa bulan puasa....masa tu blk keja....nak kejar lampu isyarat punya hal...lupa yg akak pakai kebaya n high heel time tu....bila lampu pejalan kaki tgh kelip2...akak punjln laju2 nk lintas jln... dh x sempat nk cat walk la...sampai kat seberang jalan...hapa lagi...gedebuk....tergolek...…

Rindu Blogging

Image
assalamualaikum....

selepas hampir 3 minggu from my last update....tetiba akak terpanggil utk update blog ni semula...actually semalam ada sembang2 ngan kwn pasal bisnes....dah sembang tu tercerita psl blog ni....sambil2 tu akak buka la blog ni.....

bangun pagi td semangat nk update blog tu masih terasa.....so update la perasaan tu kat fb....tak sangka ada yg like....korg pun rindu blog akak ker.....haha....terperasan lak i di pagi hari td....



sori la....lama x update....nk kata bizi tu mmg la....dlu pun bz gak but ada gak masa blogging ni...skang ni ntah la....kekadang tu rasa takda semangt jer...huhu.....

masa memula blogging dlu tak sangka lak bila ada org yg sudi follow blog akak...dan agak yg ikut segala perkembangan blog kecik ni....n paling akak tak sangka bila ada yg siap suggest kat kwn2 suh baca blog ni....thanks uols atas segala sokongan yg diberi....

ok la....skang ni...takmo pikir macam2....takmo pikir bukan2.....apa yg berlaku akan tetap berlaku....hidup mesti diteruskan…