Nuffnang

Friday, August 2, 2019

Letgo Produk Kristal & Mutiara ORI

Assalamualaikum....

Seperti mana yang ampa semua dah tau...Liznim Kraf ni banyak sangat produk...salah satunya aksesori wanita...antara produk aksesori wanita adalah KRISTAL DAN MUTIARA ORI...


Disebabkan terlalu banyak cabang produk... akak dah buat azam baru 2019 untuk habiskan produk kristal dan mutiara ori ni...

Alhamdulillah...menjelang bulan June yang lepas akak dah berjaya ikat habis segala barang kristal yang ada....hoyeaaaayyyyy...kira yang tinggai tu mmg tahap tak buleh buat apa dah...haha...

So....sekarang ni...akak dengan penuh besar hati nak umumkan dekat korang...reader2 blog yang dikasihi....akak nak bagi diskaun 20% !!!!!! untuk produk yang akak nak letgo tu...

Mai layan tengok picture produk yang akak nak letgo tu...

Gelang tangan kristal harga asal rm8...harga lepas diskaun rm6.40



Cincin tudung harga asal rm4...harga lepas diskaun rm3.20


Pin shawl harga asal rm4.00...harga lepas diskaun rm3.20


Gelang mutiara harga rm15...harga lepas diskaun rm12.00


Rantai tangan kristal harga asal rm10.00...harga lepas diskaun rm8.00


Rantai tangan harga asal rm15...harga lepas diskaun rm12.00

Rantai tangan harga asal rm20.00...harga lepas diskaun rm16.00

Macam akak bgtahu td...harganya ada less 20% !!! Akak ada buat delivery sekitar kangaq untuk rm20 ke atas...

Mai cepatttt...selagi stok masih ada...

As salam

Thursday, August 1, 2019

Erti Persahabatan

Assalamulaikum...

Salam sejahtera...salam ogos bulan kemerdekaan...dah masuk bulan ogos pun kita...bermakna tahun 2019 berbaki 4 bulan ja lagi...gayat gak bila terpikir...apa yang aku dah buat tahun ni...haha...

Dalam pada berpikir tentang pencapaian diri dan bisnes...akak tak lari dari terkenang peristiwa yang menguris sudut hati ni...sapa tak sedih bila tau diri kita dikhianati...bukan sekali...tapi entahlah berapa kali...

Bila part kita...apa2 semua kena bagitahu...kalau tak bagitahu siap hantar mesej tanya macam2..."sampai hati tak bagitahu"....bila part depa senyap sunyi ja pi...tapiiiiii.....

Nak sembunyi macam mana....bumi Allah ni bulat...pusing2 ke sini juga...tambahan benda tak betul...tak jujur...ada ja hamba Allah yang dihantar untuk beritahu perkara sebenar pada kita walaupun perkara tu dah setahun berlalu...ada ja mulut2 yang terlepas cakap...

Tak pa lah...buat la apa yang patut...akak tak kisah...Allah ada...if one day, there is nobody stand by me, I believe that Allah will always by my side....Allah akan sentiasa ada memberi keadilan untuk orang teraniaya...

Cuma akak nak minta pakat tolong doakan semoga akak berjaya dalam bisnes online...semoga akak berjaya menjual direct di bengkel setiap hari...dan semoga akak berjaya mencapai target sales akak setiap bulan...

Doakan akak yaaa....

As salam

Monday, May 6, 2019

Salam Ramadhan 1440

Assalamualaikum...



Alhamdulillah....diberi lagi satu kesempatan untuk bertemu Ramadhan lagi pada tahun ini...dah lebih 30 tahun menempuh Ramadhan pada setiap tahun...dan masih dapat peluang tu lagi pada tahun ni...Alhamdulillah...

Sebenarnya Ramadhan lebih memberi makna jika kita beri pengisian yang selengkapnya...dari segi ibadah, sikap dan lain2...gunakan peluang ini untuk meningkatkan kualiti ibadah kita...untuk memperbaiki diri kita ke arah yang lebih baik...

Amatlah rugi jika kita melepaskan peluang untuk beribadah di bulan ini tanpa sebarang alasan yang munasabah...kerana kita tak tahu kita akan bertemu lagi atau tak dengan Ramadhan tahun depan...

Semoga Ramadhan tahun ini memberi lebih erti kepada kita...Semoga Ramadhan tahun ini lebih mendekatkan kita pada Allah...Semoga Ramadhan tahun ini menjadi titik permulaan untuk kita berubah menjadi insan yang bertaqwa...

As salam,
Kak Nim

Saturday, March 16, 2019

Tanggungjawab rela @ tak

Assalamualaikum...

Macam biasa la...akak kan spesis tengelam timbul dalam dunia online ni...kalau kat umah sibuk cara kat umah...kat tempat meniaga sibuk cara kat tempat meniaga...

Kebetulan hari ni join kejohanan bowling anjuran Amanah Ikhtiar Malaysia Perlis...ada la sedikit masa lapang sementara nak tunggu giliran team akak...dapat la jengok blog comel ni sat...

Sebenarnya banyak yang akak nak cerita...banyak yang akak nak update...tapi dengan kekangan masa akak buat mana yang sempat ja...

Macam yang ni pun...akak ni bukan ratu bowling...jejak kali ke tempat bowling pun batu 2 3 kali seumur hidup...tapi memandangkan tanggungjawap yang di amanahkan...akak redha...

Kenapa akak redha walaupun akak rasa terpaksa?? Sebab bagi akak...memerima tanggungjawap ni seumpama menjalankan satu Fardhu kifayah...yang mana bermaksud dalam satu kawasan/komuniti/pasukan perlu ada sekumpulan yang laksanakan...kalau langsung tak dibuat akan jadi berdosa (cth : solat jemaah & solat jenazah)...dalam kes terima tanggungjawab ni mungkin tak sampai tahap berdosa tapi bila langsung tak ada yang terima tanggungjawab dan keadaan menjadi kacau bilau contohnya...sapa yang nak bertindak...sapa yang harus buat keputusan...

Namun apabila ada satu pihak yang sanggup menerima tanggungjawab...yang lain janganlah ambik kesempatan kepada orang sanggup terima tanggungjawab tu...jangan hempok semua masalah kat bahu depa ja...sebaliknya semua dari kita harus sama2 bertanggungjawap mencari penyelesaian terbaik...

Jangan sampai dia rasa teraniaya...buat kerja sorang2 sedangkan orang lain mampu berhorra horrey ja...kalau sampai tahap tu kita kena takut...kita kena ingat doa orang teraniaya ni mudah dimakbulkn Allah...

Tu ja akak nak cakap hari ni...

Wednesday, January 9, 2019

Syukur dengan Ujian

Assalamualaikum....

Dah banyak hari tak dapat nak update blog...keadaan kesihatan akak tidak mengizinkan...mula dengan sakit badan...ke demam panas....selsema batuk...sakit tekak...

Tapi akak sangat bersyukur sebab kali ni akak tak bengkak tonsil...itu yang akak doakan sangat2...kalau sampai tahap bengkak tonsil...memang kena mengadap doktor la...

Setakat ni akak baru tonsil tahap 2...sebab akak demam teruk pun setahun sekali dua ja...bengkak teruk pun stahun dua tahun sekali ja...doktor kata tak perlu operate lagi...haaa.....legaaaaa....ilang satu bebanan ketakutan...haha...

Bila keadaan macam tu...kita kena bersyukur sebab ujian kita masih boleh dihadapi lagi...ada orang yang di uji dengan masalah kesihatan yang kronik walaupun di usia muda...

Akak penah jumpa sorang adik ni....kena diabetes (kencing manis) masa umur 9 tahun...kesian sangat...kita yang dah nak hampir 40 ni di uji sekali sekala ja dengan masalah kesihatan...memang patut sangat la kita insaf dan bersyukur...

So...akak nasihatkan semua termasuk diri akak....bersyukur la dengan apa yang kita ada...itu lebih baik dari mencari kekurangan apa yang kita tak ada...

As salam



Saturday, January 5, 2019

Pasar Karat UTC Perlis

Assalamualaikum

Hari ni akak ke UTC Perlis lagi...untuk satu lagi event mingguan UTC Perlis...Pasar Karat...pasar karat ni di sini pada setiap hari Sabtu jam 5 petang hingga 11 malam...

Ok...ni akak snap la sikit pic Liznim Kraf di sini...




Pic2 kawan2 niaga yang lain nnti akak snap lain kali yer...

As salam

Friday, January 4, 2019

Flea Market @ UTC Perlis

Assalamualaikum

Hari ni akak kat UTC Perlis lagi...join flea market...sebenarnya flea market ni dah mula sejak oktober 2018 dah...ni dah nak masuk 4 bulan dah...

Flea Market ni di buat pada setiap hari Isnin dan Jumaat....bermula dari 9 pagi hingga 6 petang...


Akak ikut flea market ni dari hari pertama lagi...setakat ni baru 3 kali tak datang...rekod yang agak bersih...hehe...

Ok...ni la pic barang-barang jualan akak hari ni...hari ni tak jual baju budak...cuma bawa kluar kraf, aksesori dan beg...





Nanti bila2 ada masa akak letak pic kawan-kawan lain yang meniaga kat sini ek...

As salam