Posts

Showing posts from February, 2013

Istanbul Aku Datang

Image
assalamualaikum.....

smlm aka dah qoute dialog Lisa Surihani lam movie ni.....so hari ni kita citer sket la psl Istanbul aku datang......actually akak amik citer ni dari opismate dah lama...b4 holiday hr tu lg....n dah tgk lama dh...but ni baru sempat nk review.....

ada dua sbb akak tingin nk tgk citer ni....1st because of beto kusyairy....2nd lisa surihani.....

akak dah lama minat tgk beto ni berlakun....akak mula tgk dia dlm citer geng surau kat astro oasis dlu...then ikut lak citer jangan ambil padang kami....ske tgk dia blakun coz dia cam slumber ja bw watak.....so mmg nmpak real...x mcm sesetengah actor tu....overacting....xnk la sebut nama dorg...kang fan dia ngamuk lak....ahaksss.....

lisa lak akak ske tgk bila dia blakon nmpak lakonan dia tu comel.....nk kata gedik pun x sampai tahap gedik....but dgn ala2 manja tu...mmg comel....akak mula ske tgk dia berlakon tudung express kat astro dlu....

berkenaan movie ni....biasalah malay movie....akak harap korg jgn letak harapan yg ter…

tak sabar....tak sabar...

Image
Assalamualaikum......

bg korg yg dah tgk Istanbul aku datang...mesti korg familiar dgn dialog Lisa Surihani ni kan....eiii...tak sabar....tak sabar.....

apa yg akak nak citer mlm ni bkn la pasal Istanbul aku datang or Lisa Surihani...(yg tu nnti kita citer lam next entry yer).....mlm ni akak just nak crita pasal topik kat atas tu.....

kalo korg nk nak tau akak pun skang ni dlm mood tak sabar gak....tp x sama la kes cam lam movie tu.....lam movie tu Dian (watak Lisa dlm Istanbul aku datang) x sabar nk start new life dia as a student kat Istanbul dgn harapan being propose by boyfriend dia....akak x sabar yg lain lak.....

bg yg slalu folow perkembangan akak & haniem liznim ni korg mesti ingat akak ada crita pasal perancangan masa depan akak kan....yg akak akan resign dari sini dalam masa yg terdekat ni dan akak blk ke Perlis menyambung legasi Liznim Kraf yg akan diserahkan pada akak...fuhh ayat x tahan...haha....for your information akak dah antar resign letter early of this month an…

Untuk 3 hari - Afin

Image
assalamualaikum....

movie ni dh lama akak dapat...but baru berkesempatan nk tgk....bizi semenjak2 dua menjak ni....

bg akak crita tu best...akak suka jalan crita tu.....filem yg hanya menceritakan kehidupan dalam 3 hari....but scene flashback tu ada la jgk as usual crita apa pun....

cuma satu la.....watak Afin (Shidi Ishak) ni dah mengimbau nostalgia akak...bg korg yg dah lama ikut blog akak korg akan tau nape akak cakap camni....bg korg yg krg fhm....korg buka la entry2 thn 2011....byk gak akak lepas geram pasal ni....n untuk memudahkan korg kes tu akak define as "masalah mega".....

mmg betul org cam afin ni wujud lam dunia ni....jenis anak emak...ikut cakap mak.....mmg la kita kena dgr cakap mak kita....syurga kan di telapak kaki ibu....but ada manusia2 ni jenis over...yg mak tu over control...yg anak lak over ikut.....

yg mak tu satu hal....sampai anak langsung x blh wat keputusan untuk kehidupan sendiri...semua nak ditentukan...dari segi pelajaran....kerja...dan jugak j…

Kasut & Surau

Image
assalamualaikum

dah banyak hari sangat tak update blog....dgn keadaan x brapa sihat ni...mmg kurang sket mood nk blogging....every night buka laptop pun coz nak transfer data to external hard disk jer.....but mlm ni tingat satu crita nk kongsi ngan korg sume...

citer ni berlaku masa akak blk perlis last week...as i told be4...masa akak blk sana tu...akak ada join promosi kraf....so mmg akak stay kat situ from 10 am till 10 pm la...siap bw baju tukar...tiap2 ptg mandi kat sana....bkn pe tanak blk umah...perjalanan ja dah > 10 minit....buang masa kat jalan je yg byk.....

so....solat pun sume kat sana la....peristiwa ni berlaku waktu maghrib hari ke3.....lepas mandi n ambil wuduk...akak terus ke surau...masa tu awal lg....so ramai yg baru nk pegi....masa akak sampai surau wanita tu akak tgk lampu dah buka....but xde kasut pun kat luar....akak pun terus la masuk....dgn andaian ada org yg lupa tutup lampu pas asar td.....once akak buka ja pintu.....

ASTAGHFIRULLAHHALAZIMMMMMM.........ad…