Posts

Showing posts from August, 2013

Tegar ~ Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Image
assalamualaikum.....



Aku yang dulu bukanlah yang sekarang Dulu ditendang sekarang ku disayang Dulu dulu dulu ku menderita Sekarang aku bahagia
Cita cita ku menjadi orang kaya Dulu ku susah sekarang alhamdulillah Bersyukurlah pada yang maha kuasa Memberi jalan untuku semua
Hidupku dulunya seorang pengamen Pulang malam selalu bawa uang recehan Mengejar cita cita paling mulia Membantu keluarga dirumah
Sekolah dulu ku gak punya biaya Terpaksa kuharus mencari nafkah Tetapi aku tak berputus asa Pasti yang kuasa memberi jalannya
Hidupku dulunya seorang pengamen Pulang malam selalu bawa uang recehan Mengejar cita cita paling mulia Bersyukur masuk dapur rekaman
Hidupku dulunya seorang pengamen Pulang malam selalu bawa uang recehan Mengejar cita cita paling mulia Bersyukur masuk dapur rekaman
Sekolah dulu aku gak punya biaya Terpaksa kuharus mencari nafkah Paling Esa bantu dengan penuh cinta Cinta yang penuh warna
Aku yang dulu bukanlah yang sekarang Dulu ditendang sekarang ku disayang Dulu dulu dulu ku …

Air Kelapa & Muntah

Image
assalamualaikum.....

hr ni akak mmg letih sgt.....bkn letih wat keja...tp sbb x sihat.....actually pagi ni akak buka booth kat kompleks KDN Perlis....akak sampai sana kul 8 lbh dah...after settle payment semua....akak pun set up booth....dlm setengah jam siap la.....lbh kurang kul 10...akak rasa x best jer....memula mengantuk yang hamat....then mula rasa nak muntah....kul 10.30 akak call bgtau mak....suh mak stand by in case apa2 jd nnti....lps ckp phone ngan mak x smpai 5 minit....mula la akak berlari larian ke toilet untuk muntah sesi pertama.....

lps muntah tu terus call mak suh mai ganti akak.....akak cuba bertahan la sementara mak nk sampai....dlm waktu bertahan tu tetiba ada customer dtg....masa tu mmg rasa nk muntah lg.....akak pun ckp kat customer tu suh tgk2 dlu...akak nk p toilet...dah mmg tahap kritikal ni....sib baik customer tu tggu smpai akak kluar dr toilet....tak lama lps akak kluar dr toilet tu mak pun sampai.....so akak diarahkan balik rehat kat umah....mak pesan suh…

Aidilfitri 2013

Image
assalamualaikum....

dah lebih 2 minggu raya ni baru la tingat nk wat entry raya...actually semalam akak br upload gambar raya kat fb...huhu...dok kalut apa ntah....n harini br nak blogging pasal tu....

ok la....mcm besa....mlm2 raya of coz bizi ntah hapa2..smpai x smpat nk wat kek thn ni....kuih raya ja dah siap awal2....tapi thn ni yg best sket akak berjaya pasang pelita....coz mlm raya thn ni x ujan....yea yea....


pagi raya pun masih sama....p masjid...blk masjid p umah pak cik...then tunggu ngah mai umah....lepas ngah dah balik....baru p umah ndak...jumpa tok....lepas dah lama kat sana...lepak2...ambik gambar....p umah ngah  kat kola lak.....sblm p tu smpat la jumpa makteh yg baru sampai....raya ni x ramai sangat blk....coz org len nk blk raya haji time kenduri irzan (my cousin) nnti....lps blk dari kola...sggh solat zuhur kat umah sat...then sambung ke umah ngah ke taman bukit kayangan lak....mlm tu just lepak2 kat umah....











raya kedua...pagi dok umah ja...coz nk start masak for op…

tikus la plak !!!

Image
assalamualaikum.....

comey dak budak tikus ni....ni kitorg dapat lepas raya hri tu kat bilik adik.....citer dia camni....

mlm tu akak tido lwt sket coz nk siapkan baju manik...besa la raya2 ni kan banyak open house...so takat sepasang baju tu jenuh nak basuh la...lg pun tak kan seminggu berhari raya nk pakai baju sama...tp korg jgn salah faham lak...akak bukan nya byk sangat wat bju raya...yg betul2 baru sepasang....sepasang lg dah lama wat cuma lum penah pakai :-p....lg satu tu pun dah lama wat tp lum siap jahit manik....n yg lg satu ni dah penah pakai sekali sblm ni....ehhh...apa yg akak merepek cita baju raya lak dah ni....

ok la....berbalik pada citer tikus td...mlm tu org len suma dah tido....tggl akak ngan adik je.....dia ngadap tv....tgk warna raya 2013....abis program tu...adik pun nk masuk tido kat bilik dia.....tetiba tersengih-sengih dia dtg semula kat akak kat ruang tv tu...."kata nk tidoq?"...."nk tidoq sini laaa....kat bilik ada tikus"...masa tu akak …

Salam Aidilfitri 1434

Image
assalamualaikum.....


rasanya belum terlambat untuk akak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pada hari raya ke 6 ni...huhu....sedih gak lambat wish tahun ni.....mmg cdg nk wat entry ni mlm raya lg..but mcm2 la....tu la kan....kita hanya merancang.... ALLAH yang menentukan.....

nk bizi pun...boleh tahan gak bizinya....tp kalo nk blogging blh lagi...yg sebenaqnya...akak nya maxis wifi utk peak hours dah reach limit....tu yg x sempat tu.....huhu....

sempena hari raya ni....akak bg pihak LIZNIM KRAF, family dan diri akak sendri meohon maaf pada semua andai anda terlanjur kata dalam blog ni atau kat alam nyata.....kira 0-0 la ek....

ok la....tu je kot kali ni....

salam

Kenangan Menjelang Raya

Image
assalamualaikum.....

lagi 2 hari jer kita nak puasa...pas ni dh nak raya dah....sori la coz posa thn ni x byk entry posa cam thn2 sblm ni....ye la coz thn ni akak sibuk ngan entry lps geram btsd tu...whatever pun kes dah settle....family akak dah malas nk amik tau pasal dia lg....

semalam x sempat nk blogging..ye la..dah 10 hari meniaga kat alor star..semalam mmg letih tergolek...mana nk basuh baju...nk kluar settle urusan lg....

dlm pada kluar menyetel urusan tu...akak tingat la satu crita...pengalaman menjelang raya yg x dapat akak lupakan....jeng jeng jeng.....

crita ni berlaku masa akak br2 grad dlu....masa tu keja part time kat kangar....nk dijadikan citer...last day keja before cuti raya....akak cdg nk p bli apa yg patut lps ofis hours ptg tu....antaranya nk ke kedai bhn kek n kedai avon....

so lps settle beli bhn kek kat yon hin...akak pn berjalan la ke kedai avon lak.....dari situ akak kena lalu satu traffic light...antara yen galley ngan macro tu.....for those yg tinggal kat …

faster faster please

Image
assalamualaikum....

lega sesangat bila dah settle 9 entry pasal budak tak sedar diri tu....so x yah pikir pasal dia lagi lepas ni.....skang ni akak tgh meniaga kat stadium sultan abdul halim.....meniaga kat sini dari 24 july lepas..n today is last day.....akak ada gak mohon kat tempat lain tp xde rezeki...xpe la...redha je la...semua tu ALLAH yg tentukan...yakin yg DIA sdg rencanakan sesuatu yg lebih baik utk kita.....

dalam masa 10 hari ni...kadang2 datang ngan abah....kadang2 akak drive...perjalanan ke sini lebih kurang 45 minit...bergantung pada keadaan jalan dan kelancaran perjalanan.....kalo kat jalan tak jumpa yg dok ngokngek cam rombongan cik kiah ke sukan komenwel tu ok la....kalo jumpa yg spesis2 tu.....agak lambat la sampai....korg bayangkan akak penah ikut satu keta tu drive 40KM/J kat jalan persekutuan kangar alor star....akak keta yg ke 7 @ 8 dah masa tu....nk potong x blh coz sebelah sana pun keta banyak n jalan pun selekoh2 ja.....stress giler + ngantuk betul.....

lagi …

budak tak sedar diri (part 9: FINALLY REVEAL)

Image
assalamualaikum...

sori coz wat korg tertunggu lama update ni..actually akak terbizi sket dlm masa seminggu ni....skang ni akak tgh meniaga kat stadium sultan abdul halim, alor star kedah....tp disbbkn tgh2 minggu ni org x ramai sgt so akak amik kesempatan nk update citer ni la.....

ok la...seperti yg akak janjikan sebelum ni...dalam last entry ni akak nk reveal sapa sebenarnya budak tak sedar diri ni....jeng jeng jeng......

nama sebenar budak tak sedar diri ni... NUR FARAH NABILA...berasal dari NEGERI SEMBILAN....berumur 18 TAHUN (rsnya yg ni akak dah penah bgtau korg).....kitorg ambik dia dari RUMAH KANAK-KANAK ARAU.....disebabkan dia ckp dia takdak penjaga yg mana semua tu TIPU belaka.....ni la gambar budak tak sedar diri tu.....yg tergedik2 perangainya tu....yg nk berkenalan dgn sume lelaki yg dia jumpa....akak zoom siap2 utk korg nihh....


konon nk tukar nama terbalik tu dari FARAH NABILA ke AFFAR ALIBAN....exactly sesuai ngan otak ko yng terbalik tu kannnnnnn......for those yg be…