Posts

Showing posts from July, 2013

budak tak sedar diri (part 8: kurang ajar)

Image
assalamualaikum......

leganya bila dah sampai part 8....dah tinggal lagi satu jer nak abis kisah benar ni...pada yg mengikuti kisah ni....harap korg dapat ikut sampai part 9 iaitu part akhir di mana akak akan bongkarkan siapa btsd ni sebenarnya....don't surprise kalo korg kenal budak tu yer....

kalo korg nak tau....sebab utama kitorg reject btsd tu ialah KURANG AJAR  + spesis tak boleh diajar + spesis bebal tak makan ajar......

dah dasar tak sedar diri n tak reti nk bawa diri mai menumpang umah orang ni camtu la....korang sakit hati tak kalo kita tgh bincang something yg important (such as business matter) n dia sibuk nak menyampuk dengan benda2 banggang macam nk crita bab kucing n bab tudung 3 layer.....kalo kurang sabaq mmg dah makan penampaq dah...bukan sekali dua dia wat perangai banggang tu...berkali2 ok.....mmg menyakitkan hati sungguh....

dah tu...x reti nak hormat org.....korg tau tak bila mak n abah ckp apa2 kat dia dia blh dia kata "CUIISSHHH'' kat mak or ab…

budak tak sedar diri (part 7: dengki)

Image
assalamualaikum......

actually i'm not in a good mood to write...but as i had to finish this story....terpaksa la digagahi jugak.....biasala hidup ni....selesai satu masalah...masalah lain plak yg datang...hurmmm.....

ok la....korg mesti pelik kan....btsd ni nk dengki ngan sapa lak kan? kat umah akak bukan nya ada sapa2...ada mak, abah, akak je...tok skali skala ja ada.....jawapannya...btsd ni dengki ngan AKAK !!!! bukan akak perasan sorg2 ok....mak n abah pun dapat notice benda ni awal lg...dari mula2 dia dtg sini lg.....

as usual....akak ada wat list...benda yg dia dengki ngan akak....

1.  memula masa dia smpai akak ada la bg pakaian yg akak dh tanak pakai....one day tu dia pakai baju kurung akak bg tu...pastu dok sibuk p tanya mak...."nampak cam akak tak? nmpak cam akak?'' bila mak ckp x.....tergedik gedik dia ckp.....''alaaaa....ckp la nmpak cam akak.....''...mak wat x layan terus...padan muka ko bodo.....

2.  dia tgk akak ada pakai tudung 3 layer.…

budak tak sedar diri (part 6: melampau)

Image
assalamualaikum.....

semalam agak terbizi sampai x sempat nk update citer btsd...sori la pada yg tertunggu-tunggu sambungan citer ni....whatever, hr ni akak cuba utk update....dah nk sampai part 6 dah....lg 3 part abis la....so...for those yg mengikuti citer ni....jgn lupa ikut sampai ke hujung yer...

ok....my family mula2 cuba terima perangai dia coz kita anggap dia budak yg x matang...but lama kelamaan dia ni makin melampau...honestly, 31 tahun akak hidup atas muka bumi ALLAH ni, akak mmg x penah jumpa org yg perangai melampau cam dia ni....

cam yg akak penah bgtau dalam entry sebelum ni....dah la mai duk umah org....x sedar diri...melampau lak tu...dengan perangai gediknya yg mmg sakit mata....mmg x blh dibuat keluarga....

akak penah citer dlm entry sblm ni pasal kucing....dah la tak sedar diri...tak reti bahasa...nak bela kucing...nk bela kucing.....helloooooo...ngko tu pun kitorg kutip...x sedar diri lg nk kutip kucing lak bela....ko ingat bela kucing ni boleh wat ringan ker...tu…

budak tak sedar diri (part 5: belum matang)

Image
assalamualaikum.....

sambungan btsd...part 5.....geram sangat ngan perangai x senonoh budak tu...so x sabo2 akak nak abiskan sampai part 9 citer dia....

akak nk korg ingat..tujuan akak citer benda ni bukanlah nk mendedahkan keburukan dia atau nk buka aib dia....but supaya korg boleh berhati2...berhati2 supaya x kena dgn dia ni or manusia lain yg sepesen dia ni....akak harap korg x menerima nasib sperti akak dah....

ok la....akak ingatkan ambik budak 18 tahun ni senang la sket nk bela...rupanya lebih menyusahkan...kalo akak tau nk jadi camni baik akak ambik budak umur 18 bulan ja....yg masih rebung.....ini ambik yg dah jadi buluh....nak lenturkan dah tak boleh....dah la buluh....buluh keras lak tu...huhu....

masa memula dia sampai umah akak n buat pernagai x semenggah tu...kitorg assume yg dia budak2 la...standard perangai budak2 kot....abah ckp (berdasarkan pengalaman as a teacher)...abah rasa dia ni x matang 2 tahun berbanding usia dia....but bila hampir sebulan dia ngan kitorg...rup…

budak tak sedar diri (part 4: tergedik-gedik)

Image
assalamualaikum.....

akak akan sambung citer btsd ni coz akak tau ramai yg ikut kisah ni & x sabar2 nk tau apa yg btsd ni wat kat family akak....demi utk x menghampakan korg...akak akan sambung citer ni lg ok.....

cam yg akak citer smlm...dia memalukan family akak masa meniaga kat r n r gurun....korg nk tau apa yg dia wat....dari pagi sampai mlm...tgn asik pegang phone...kalo x call...sms...kalo x sms call...tu je keja sepanjang hari...yg memalukannya bila ada rakan2 yg sama2 meniaga tegur...."camni la kan budak2 skang....asyik ngan phone je...." malu siot coz org anggap dia family akak....

bkn kat situ je kat umah n kedai pun sama...asyik ngan nset je....tergedik2 dok sms...kalo dia wat satu2 keja tu....berjanggut la nk siap...mau nya nk cepat...gedik ja lebih.....

kalo nset branded xpe la....tp maklum la...budak br nk up...br pegang nset.....lupa denia sket la...

akak tatau la boyfren mana satu yg dia dok sibukkan tu...coz kekononnya dia ni byk bf....but akak rasa la d…

budak tak sedar diri (part 3: merapu merepek)

Image
assalamualaikum.....

akak nk sambung citer pasal btsd tu lg la hr ni...takde mood nk citer menda lain.....yg ada mood geram + sakit hati + sakit otak ngan org yg perangai tak senonoh camtu....

ok la...kalo korg tgk tajuk akak hr ni....merapu merepek...itu la salah satu perangai btsd tu....actually budak2 umah kebajikan tu ada ngtau mak akak yg dia ni MULUT JAHAT + CAKAP BANYAK + CAKAP KUAT....dorg siap tanya mak akak, betul ker nk amik btsd ni....cam dorg x bg jer......but at that time we assume yg dia ni ckp byk tahap budak2 jer...

tp...bila dh amik dia.....YA ALLAH.....mmg mulut jahat...mulut busuk...mulut bangkai...sume dia la......dah tu mulutnya pok pek pok pek....tak benti2 bercakap....honestly i ckp,btsd ni lg dasat dr my ex-mil okkkk.....dah tu cakap kuat2...agak2 nya la cam satu taman bukit kaya ni blh dengar sound dia tu...yg paling menyakitkan otak kitorg....99% dr apa yg dicakapkannya sume MERAPU & MEREPEK ok!!!!!!

antara perkara yg dia merapu merepek yg menyakitkan ji…

budak tak sedar diri (part 2: penipu)

Image
assalamualaikum...

for those yg tertunggu2 sambungan btsd...ni part 2 nye...actually akak dah draft smpai part 9....punya la banyak budak kurang ajar tu wat kat family akak....geram sangat2....so korg teruskan membaca ek....

ku sangka panas hingga ke petang...rupanya hujan di tengah hari....

mula2 sebelum kitorg amik dia dia ckp dia dah xde family kn...but once mak akak ambil dia kat umah mak dia, dia ada bgtau dia p umah nenek dia, mak long  n mak su dia...bila mak tanya yg tu mak sedara sebelah mana? dia ckp taktau....pastu dia wat2 diam....

but benda tipu ni lama mana nak sorok....dah tinggal ngan kitorg....mak try korek rahsia...last2 dia kantoi....dulu dia bgtau dia x kenal bapanya...but sebenarnya dia TINGGAL ngan nenek n bapaknya n paksu nya...rupa2nya maklong yg dia dok crita tu, kakak bapaknya.....maksu tu isteri paksunya....okkkk...fine.....

dia ckp dia masuk kebajikan tu coz nenek dia meninggal...but dgn sms yg mak dia antar bila dia dah kluar umah akak br kitorg tau yg dia…

Promosi PKS @ R&R Gurun

Image
assalamualaikum.....

pada yg tertunggu2 crita budak tak sedar diri (btsd) tu sabar ek.......akak akan selang seli kan ngan crita lain...ye la...kot2 ada yg x suke kang terboring lak baca crita budak tu.....so hr ni nak crita pasal promosi pks kat r&r gurun arah selatan.....promosi ni kalo x silap akak anjuran sme corp sempena minggu pks....dgn kerjasama kraftangan msia n plus....akak meniaga kat sini 4 hari....dari 27 june hingga 30 june....

ni la gambar booth akak kat sana.....






sambutan kat sini mmg dasat la....mmg marvelous.....coz org sentiasa ada...dh nama pun r&r ko.....time pg je slow sket....mula tgh hr....sampai x smpat nk mkn...p toilet pun terkejar2.....tp best..ni br namanya meniaga kn.....

pasni kalo ada sesapa wat event kat situ lg jgn lupa jemput LIZNIM KRAF lg yer...(dah sampai tahap offer diri dh ni).....mmg best la meniaga kat sini.....

k la...nnti kita smbg lg....entry btsd ek.... :P

salam

budak tak sedar diri (part 1: intro)

Image
assalamualaikum.....

selamat berpuasa to all readers....sementara dah siap masak n tunggu nk berbuka ni akak amik kesempatan nk blogging jap....masak cepat je hari ni...tingin nk makan koew toew sup ayam n fresh orange je...then mak wat agar2 merah n cucur udang...kira orait la tu dgn akaknyer azam nk turunkan berat 5 kilo bln puasa ni (cer korg tgk gambar dgn singa mascot sukma tu...i dah gemoks...huhu)....boleh ker turun ni....hahaha.....thn2 lps i success ok...tp lps raya tu naik la sket2...:P

seeloknya lam bulan posa ni xmo la ngentam....tp apa yg akak nk cerita di sini bukan la mengentam marah2....tp cerita pengajaran supaya tak terjadi pada korg lak...huuuu....dasat je bunyi nyer....mmg ada entry lain yg akak lum wat...pasal vacation to bandung....jualan luar....n produk2 Liznim Kraf...tp insyaAllah akak akan selitkan sket2....

ok la....tanak korang suspen lagi.....kalo slalu akak crita kiasan jer...jarang sangat akak men'direct' pd sesiapa....tp dgn kes yg terbaru ni...…

Royal Perlis Golf Celebration

Image
assalamualaikum.....

selepas balik dari bandung...opsss...lupa nk wat entry bandung...next time yerkkk.....pkenps call utk join satu promosi ni..Royal Perlis Golf Celebration (pertandingan golf diraja sempena sambutan ulang tahun keputeraan Raja Perlis)....event ni dorg wat kat Putra Golf Club, sg batu pahat.....pada 22 & 23 June lalu....

ni la gambar yg sempat akak snap kat sana......






masa event tu jugak pihak SUK Perlis memperkenalkan mascot SUKMA 2014...so apa lg...menyibuk la nk ambik gambar dengan singa comel ni.....


ptg hr pertama tu ada perasmian event ni...so ada la lawatan diraja....Raja Perlis sendiri datang melawat booth....dgn adiknya Tuan Syed Razlan.....

actually a week after this event ni akak ada join lg satu event....nnti akak citer yer....dlm entry yg lain.....insyaAllah lps ni akak akan ambil sket masa utk update blog ni....huhu...sedih bila blog ni xde updated entry padahal idea penuh lam kepala...pasal bisnes...pasal hentam mengentam pun ada ni......hehe...
ok…