Posts

Showing posts from November, 2011

Tempahan Manik @ Liznim Kraf (part III)

Image
assalamualaikum......

hari ni nak citer pasal tempahan manik @ Liznim kraf.....tempahan ni dah lama....tuan dia dh amik pun baju tu....dah pakai pun during raya haji yg lepas....

coz skang ni mmg sibuk ngan crumble mumble...aku wat kan simple crumble ni for my friend and his daughter....dia tanak yg crowded sgt....coz ada lg satu bj mmg nak wat dasat nyer crumble....so....ni lebih kurang gabungan crumble and teknik tabur la......baju dorg exactly same.......manik ni dia nak kat leher baju......aku just letak byk sket la manik for mum....and letak byk ke bwh...coz my friend ni pakai tudung.....

citer banyak takmo la....jom tgk gambar ni...sori gambar tak lawa....pakai kamera nset jer time tu...coz nk cepat p antar kat customer.....



lepas siapkan bj dua helai ni....aku sambung lak dgn lg satu bj ni.....my friend gak.....ni dia nak manik kat tangan n kat leher.....kat tangan aku wat patern beriring satu pakai manik plus sequin....kat leher lak....mcm2 teknik msk situ.....actually patern …

Jom Santai.....

Image
assalamualaikum.....

hari ni Isnin 2 Muharram....cuti ganti for yesterday....so duk umah lg la...but dok umah bukan bermaksud bersantai yerk....susah beno aku nak carik masa utk bersantai2 skang ni.....ye la...sejak keja full time.....wat part time as crafter.....then blogging....kalo dpt bersantai tu mmg akan dipergunakan sepenuhnya la.....coz byk masa lapang aku dihabiskan dgn craft n bisnes activity.....ada2 je menda nak kena wat....dari segi product development sampai ke management......

biasanya kalo bersantai...aku akan pilih aktiviti lain dari apa yg aku wat currently.....ye la....kalo biasa aku crafting....blogging.....so kalo bersantai of coz la tanak wat sume tu.....(walaupun kekadang 'ter'buat gak...haha..)

kalo ada byk masa utk bersantai....blh gi travel....i'm lovin it.....last destination hari tu pegi lumut n pangkor......kalo tak silap on April.....skang ni pun tgh planning nak g bersantai kat tempat lain lak.....maybe next year....cumanya mcm skang ni....ke…

Tahun Baru....Azam Baru.....

Image
assalamualaikum...

fuhhh.....lama benor tak update blog ni.....ni bukan takat bersawang.....bukat takat ada spider....bapak zirafah pun blh numpang.....hehe....so hari ni...dengan dasar keboringan dan kemengantukkan di tenggah hari ahad ni....rasanya dah wajib aku wat sesi gotong royong buang sawang.....

opss....lupa lak nak wish Selamat Menyambut Tahun Baru (Awal Muharram) pada seluruh umat Islam di mana saja anda berada terutama pada pembaca hanimliznim....semoga tahun baru ni akan memberi lebih keberkatan wat kita semua....moga tahun ni akan lebih baik dari thn lepas.....moga rezeki tahun ni akan bertambah hendaknya......

aku takmo ah tanya azam thn baru korang lagi.....aku tahu kalo aku tanya aku akan dapat jawapan yg sama tiap2 thn....kalo ada 10 azam ada la kot 2 3 yg dah kuar list....n ganti ngan yg baru......seriously aku dah bosan dengar soklan tu dan segala jawapan skema utk soklan tu....cam dah blh hapal ko....heh....toksah nak tanya la apa azam thn baru org lain...kalo ko …

Dipermudahkan Allah

Image
assalamualaikum.....

dah brapa hr tak blogging ek....dok pulun jahit manik....tempahan untuk raya haji ni....ni pun ada lg yg lum sempat wat....ada yg nak bg pun aku minta hold kejap.....coz mmg dah tak sempat dah....n janji lepas raya baru nak sambung keja2 jahit manik ni sume....

dalam pada tu ada gak tempahan untuk brooch kristal....alhamdulillah...tu pun nak wat lepas raya ni gak....mmg seriously aku tak sempat.....bukan tanak wat....tp dengan kederat aku ni...sume aku nak wat.....jadi gini la.....hehe....kena agih2 masa la....ikut turn...

kalo setahun yg lepas...pada bulan November ni.....aku begitu perit nak hadapi hidup ni....betul2 tertekan masa tu....namun hari ni....aku bersyukur kerana aku masih boleh tersenyum selepas segala dugaan besar yg aku hadapi tu semakin pudar dari hidup aku....walaupun dugaan dan cabaran masih ada di mana kita berada...namun tak se'dahsyat' yg aku lalui dulu...dan aku yakin ALLAH sentiasa ada membantu aku menghadapi segalanya......

aku ber…