Posts

Showing posts from March, 2013

Pen Holder @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.......

dengan mood cuba bersabar di bwh kepanasan 33 degrees hari ni akak akan wat entry berkenaan produk baru Liznim Kraf ja...kalo ikut hati mmg nk mengentam....tp saboooo.....nnti kita hentam len kali yer.....

ok....cam akak bgtau hr tu...sejak akak blk kangar ni....dah banyak produk baru yg dah di RnD dan dah masuk pasaran....kali ni akak nak tunjuk satu lagi produk baru.....iaitu pen holder....atau dalam bahasa melayunya bekas pen @ bekas pensel......

wat masa ni kita just wat dalam 2 design.....empat segi dan tiga segi......color lak....mmg ada mcm2 pilihan warna yg disediakan......n yg lg best....skang Liznim Kraf dalam usaha untuk membuat produk dan kertas dalam warna yg lebih ceria dan happening.....

ok la....ni gambar poduk yg akak ambil....sori kalo kualiti kureng sket.....ari tu amik kelam kabut sebab urgent nk guna.....



kalo untuk tempahan korg blh request la nak color apa n design camna....ok la....apa apa...do contact me ok....
salam

Cerita Mimpi

Image
assalamualaikum.....

mulanya akak cadang nak crita pasal produk2 baru kat Liznim Kraf....tp tetiba akak tingat nak citer pasal mimpi semalam.....dari pagi td sampai ke detik ni akak asyik tingat mimpi tu jerk.....sampaikan tadi akak dah post kat FB dah....hehe....

sori la yerk kalo gambar tu kecik sket...lupa nk crop.....kalo x nmpk..ni akak copy paste ayat tu.... 
''if it's happen TWICE in a month...is it a sign???? hurmmmm....hopefully YA ALLAH....."
ok la...akak tanak la mengkonfiuskan korg lagi....meh kita crita yang sbenarnya....semalam akak mimpi jumpa 'somebody'...honestly, a man....dah lama akak kenal dia....dah lebih 10 tahun.....cuma mcm2 halangan dan dugaan ada sepanjang akak kenal dia.....
so dengan keadaan kejadian kat lahad datu tu (coz dia keja kat sabah)...akak suddenly tingat kat dia.....akak dah bertanya kabar dgn sorg rakan tentang dia...but we still doesn't get any news yet.....so akak pun wish @ berdoa supaya dia dapat posting ke sini...…

Fridge Magnet @ Liznim Kraf

Image
asssalamualaikum....

actually akak tgh boring + bosan kat tapak expo nih.....ntah nape la org tanak dtg...lokasi dah strategik sgt dah....tp xdak pengunjung la plak...tu yg semua kat sini dalam mood bosan....

utk melawan mood bosan yg tgh bermaharajalela lam diri ni.....hari ni jom kita citer pasal salah satu produk terbaru Liznim Kraf yg akak wat once dah blk ke Liznim Kraf ni...

taraaaa.....Handmade Paper Fridge Magnet.....kalo korg tgk gambar kat bwh ni korg blh tgk mcm2 shape n design yg ada....design n shape ni mmg pakai skim hentam saja la apa yg terlintas lam pala hotak time tu...maklum la.....i bukan blajar design2 ni....sume based on creativity n kurniaan Allah ja...

yg ni lak akak design special utk promosikan Perlis negeriku...hehe....magnet bentuk buah mangga atau kata org perlis buah mempelam....kat magnet tu akak letak la wording sket....ada yg akak letak wording HARUM MANIS dan ada yg akak letak wording PERLIS.....
 this one yg dah siap packing and tunggu masa nak untuk…

Malaysian Driver II

Image
assalamualaikum....

dengan mood letih blk dari wat sales yg x brapa nk menjadi ni...akak kuatkan gak semangat nk wat entry mengentam Malaysian Driver ni....sori la yerk korang terpaksa baca entry ni.....kat na lg akak nak lepas geram kalo bukan kat sini....ye dak.....

ptg td....ms nk blk dari tempat expo tu.....keta akak kena block....sib baik driver tu ada lam keta....tgh tunggu org gamaknya....once akak masuk lam keta akak tgk kat side mirror dia reverse sket.....akak pun reverse la nk kluar dari parking lot tu.....but dia reverse betul2 SKET n terus bg signal nk masuk parking...korg bayangkan la.....keta comel akak tu pun x lepas nk kluar...so bila dah dekat2 nk kena keta dia...akak benti la.....blh dia wat tatau ja....kot nk reverse sket lg...padahal kat blakang tu kosong....nak letak 2 biji bas pun muat.....

so...akak pun terpaksa reverse dua kali...korg bayangkan keta kecik n comel ni pun kena reverse 2 kali disebabkan sikap x prihatin manusia lain.....lepas berjaya kluar ja dar…

Liznim Kraf @ Promosi Kraf Malaysia

Image
assalamualaikum.....

sepertimana yg korg dah tau....Promosi ni diadakan pada bulan January yg lps....but as akak ni tatau la dok bz pe menda...ni br sempat nk upload photo.....

so cam biasa la...akak pun dah kerig idea nk explain menda...biarlah dambar ni yg berbicara....chewahhhh....

ni je la entry utk hari ni....actually byk menda akak nak share ni....tp bw2 bersabar ek....esok2 akak update lg ek...
salam

Karnival Mahabbah MAIPs

Image
assalamualaikum....

serius lama tak update blog ni...dah more than a month kan......my last update is before CNY hari tu....masa CNY tu blk kangar...then bila blk langkawi dah dok sibuk nk siap2 blk sini lak.....

actually akak arrived kangar secara rasminya pada 20 februari 2013 ( besday adik)....but once arrive dah mcm2 aktiviti menanti dah....mmg bz sesangat....tak sempat nak update blog.....

hr ni disebabkan baru blk dari kursus...so ada semangat la sket nk update blog ni even tgh letih sgt2....actually even ni dah lama...before CNY lg....date nya 6 - 8 Feb 2013....di perkarangan masjid alwi kangar.....as masa tu akak kat langkawi lg...akak cuma sempat tgk mlm last je la....ni photo yg akak sempat ambik mlm tu.....






mlm tu jugak ada special appperance from Farah Asyikin....dan UNIC....yg bestnya masa UNIC perform tu ada lah adik2 ni naik pentas sama2 nyanyi ngan dorg...mmg happening....
ok...nnti kita crita lagi...nk wat preparation for tomorrow....
salam