Posts

Showing posts from October, 2011

Under mum's control

Image
assalamualaikum......

entry hari ni kira cam sequence dari post lelaki anak emak hari tu....nak bincang sket la pasal tu.....yg hr tu nyer post byk aku lepas geram dan mengentam ngentam jer....haha...nak puas kan hati ....bkn per... nak bg peringatan kat korg sume yg sebenarnya mmg wujud manusia camtu la dunia ni....aku pun kalo tak jumpa ngan mata kepala sendiri kes ni....mampus nak percaya kalo org citer....but bila dah jumpa tu mmg percaya la ada gak manusia2 cam ni menyemakkan muka bumi ni......

so as usual.....when something happen....we want to find a solution....first step is to find why it's happen.....sama la cam dalam kes mummy's boy @ lelaki anak emak ni.....kita kena tahu gak punca2nyer....

ada org kata punca nya mak....yg terlalu tak percayakan anak....tak yakin anak dia blh berdikari....so dia nak ngatur hidup anaknya.....mmg tul ada mak yg jenis cengggini....cam yg aku citer lam entry lepas.....sampai makan pakai anak pun dia nak atur.....penah gak ada percubaan…

Lelaki Anak Emak

Image
assalamualaikum......

tak sabar rasanya nak wat post ni....bukan per....nak tunggu tarikh ni...25 October.....kalo ikut hati dah lama dah wat...tp nak juga bg kena betul2 tarikh ni coz tajuk entry ni mmg ada kena mengena yg somebody punya tarikh...haha....

kalo sebelum ni kita citer suke2 pasal lagu my love....dah feeling2....hehe....kali ni kita citer lak pasal satu menda yg paling paling paling aku tak suka....lelaki anak emak......

kita semua yg ada di dunia ni adalah anak pada emak kita....tak kira la apa panggilan kita pd dia...mak, mama, ibu, mummy.....tp yg pasti kita telah dilahirkan oleh wanita istimewa tu.....tul kan....bg yg bernasib baik...kita dibesarkan oleh ibu kita....kita dijaga dan diasuh dari kecil sampai dewasa.....

dalam pada tu ada gak certain person ni dah jadi anak emak.....apa yg saya maksudkan dgn  anak emak di sini ialah seseorang yg terlalu bergantung hidup pada emaknya dari segala aspek kehidupan....pelajaran....pekerjaan....makan minum....pakaian.....dan …

MY LOVE

Image
An empty street, an empty house
A hole inside my heart
I'm all alone, the rooms are getting smaller.
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together.(oh yeah)

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again... my love.

I try to read, I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself from thinking. (oh no)
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together.(oh yeah)

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find th…

Berikan aku kekuatan.....

Image
assalamualaikum.....

semalam tak sempat nak post entry.....bukan per...ada something yg menggangu minda dan emosi semalam....something yg memang di luar jangkaan.....that's why aku offline jerk semalam....i'm try to settle everything down....

bukan aku tak nak cerita everything tentang apa yg berlaku semalam....tp hal yg melibatkan ramai org dan maruah org lain tak patut aku sentuh lebih2 kat sini.....biar lah aku cerita hal yg melibatkan aku saja kan....

mmg apa yg berlaku semalam di luar jangkaan.....walaupun dah 2 3 hari aku dapat rasa ada yg tak kena...tp bak kata pakar motivasi....'think positive'.....aku cuba pikir positif dan tak nak pikir yg bukan2....cuba buang pikiran negatif tu jauh2....

but....semalam...aku dikejutkan dengan kejadian yg mmg betul2 aku tak sangka....betul2 wat aku terkejut.....apa yg aku dah cuba 'positive thinking' kan selama ni mmg pun sebenarnya negative....dan yg lebih mengharukan bila apa yg sebenarnya berlaku ni lebih negatif d…

Bosan Tak ??

Image
assalamualaikum.....

letih mlm ni....tp sedaya upaya nk update blog gak coz smlm tak sempat nk update....bknnya letih nape.....sibuk nak mengemas almari lak mlm ni....dh settle ni letih sangat2....

sejak zaman sekolah...zaman matrik...zaman uitm....zaman bisnes dan skang zaman keja....mmg aku jenis suka dok kat umah kalo takde hal kat luar...dh mmg habit....mana aku pegi....tu la tabiat aku.....dok penang ke....shah alam ke....perlis ke....langkawi ke sama je....tu gak tabiat aku....

punya tak suka nak keluar....aku penah keluarkan sume baju dari almari....lipat semula dan susun semula lam almari yg sama....coz takde menda nak wat....hahaha....setakat dok melangut depan laptop and tv tu biasa sgt dah.....kena2 lak bila wat bisnes kraf....lg la aku suka dok umah...mcm2 menda nak wat....ada2 jer....

sampaikan ada kawan2 kat uitm dulu panggil aku "budak umah"....coz aku mmg suka dok kat umah.....bukan aku tak kluar lgsung...p gak shopping....jln2 ngan dorg....but mostly masa ak…

Ujian ALLAH

Image
assalamualaikum....

hari ni 8 Oktober.....birthday salah sorg my cousin.....yg sama2 membesar ngan aku....walaupun bkn nya tinggal dekat2 but as we r sebaya...ye la....beza setahun jer....so tu yg blh ngam tu....sekepala.....senang nak berkongsi dan bergosip...hehe....coz sama2 paham....

masa aku meghadapi masalah hidup dlu tu pun...dia adalah salah seorg yg bg support utk aku...salah seorg yg berdiri di belakang aku....yg jd sumber kekuatan utk aku.....tiap2 kali aku turun mahkamah...dia mesti ada sama....aku memang tak akan lupakan semua tu selagi hayat masih ada.....cuma ALLAH yg dapat balas segala kebaikan tu...

disebabkan dia tahu permulaan masalah aku dulu tu...so aku tak segan2 nak refer kat dia....even dia bukan kat perlis at that time....aku berani kongsi cerita ngan dia as i know i can trust her well....dia jugak dh suruh aku pikir elok2 dan berikhtiar utk settlekan masalah tu sebelum ambil langkah yg terakhir tu.....kitorg sama2 cuba find way....but.....mmg dah ditakdirkan …

Songket Night

Image
assalamualaikum.....

dh banyak hr rasanya aku tak merapu meraban lam blog ni.....rindu lak rasanya....asyik buka jer...tak sempat nak wat entry pun.....(cam bz sgt la......haha...)....bkn per...kekadang tu takde mood...kekadang tu dh elok2 mai mood nak blogging ni....idea lak tarak.....so mlm ni bila dah ada mood blogging plus idea tu....tak reti2 lg nk wat entry...haha....

sebenarnya....dah lebih seminggu event ni berlalu....but tetiba tingat lum ada entry pasal tu kn....huhu...sedehhh....untuk mengubat kesedihan tu (huh ayattt...tak tahan)....meh la kita citer pasal Staff Party & Jamuan Raya tu ek....

for me yg baru je join this company tak sampai setahun....ni la 1st event aku kat sini....sebelum ni pun ada gak function2 lain....but this is the the biggest, i thought....

pada 28 September lepas....actually ada wat staff party @ annual dinner kat underwater world langkawi...event ni juga sempena majlis sambutan hari raya aidilfitri....kira 2 in 1 la....thn ni dorg wat tema SONGK…

Hantaran @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum.....

mlm ni lewat sket online at blogger ni....bkn per td ada keja sket....settle kan produk kristal....since stok kat LIZNIM pun dah makin menyusut...kena la tambah2 setakat mana yg ada raw material....dh lama tak beli raw material ni.....ye la....nak p bli jauh gak luar perlis....so it is incurred some cost....so kalo takde order yg nak amik urgent....biasanya 4 - 6 bln skali br p cari raw material tu....

ni apa yg aku merepek citer pasal raw material kristal ni.....hadoihhhh.....jom kembali ke pangkal jalan....kita citer berkenaan dengan topik kat atas tu yerk.....pasal hantaran....

kalo korg prasan....salah satu services (perkhidmatan) yg di offer kan Liznim Kraf ni adalah menyediakan hantaran, sirih junjung dan bunga telur.....berkenaan dengan hantaran ni....mmg dah lama wat....by my mum...sebelum ada Liznim Kraf....kitorg wat secara tak rasmi jerk...but....bila dah ada LIznim Kraf....hantaran ni dah msk salah satu services la......

kalo korg tanya berkenaan denga…

Tempahan Manik @ Liznim Kraf (II)

Image
assalamualaikum....

baru je settle upload gambar kat facebook LIZNIM KRAF.....gambar koleksi sulaman manik..so....gambar yg sama tu la aku wat story kat sini...ye la kat sana ..takde story2....kalo nak dengar citer....masuk blog ni ler ...hehe....

yg ni sebenarnya ditempah masa bulan posa dlu lg...but since aku takdak kat perlis time tu aku bw ke langkawi jer and promise yg aku akn siapkan ASAP....

seperti yg dijanjikan pertengahan bulan Ogos aku balik untuk antar baju yg dah siap tu....but hari tu lum ada kesempatan nak share gambar ni ngan korang sume..sibuk bebeno..huhu.....so skang ni baru la ada masa sket nak berkongsi gambar tu.....

actually aku dapat tempahan untuk dua helai baju.....cam biasa aku just nak tau costomer nak wat patern mana n bajet dia.....for this customer dia cakap nak bajet antara RM60 - RM80....

so.....untuk baju yg pertama ni....yg kaler hijau corak2 ni....aku wat patern beriring kat tangan  n bawah baju....as aku nmpak baju ni kosong n bajet pun still aroun…