Posts

Showing posts from November, 2013

Rantai Leher @ Liznim Kraf

Image
assalamualaikum....


lps update pepagi buta semlm...pg ni pun update pagi gak....bukan per...internet laju giler.....even idea akak pun x kluar selaju tu...hehe....

pagi ni kita crita produk Liznim Kraf la plak ek....this month xde update pasal produk lg kan...after akak check dlm list td...last update pasal produk akak wat october lps...citer brooch ready made...n kotak aksesori....

necklace atau rantai leher ni actually for kids...tp ada gak remaja yg beli...ada gak color yg sesuai utk remaja....biasanya saiznya x terlalu labuh sgt...n ada pelbagai saiz...panjang n pendek...paling pendek pun agak2 budak umo satu thn la...coz ada yg order hari tu...so akak pun wat stock lebih la....

akak guna kan material crystal plus pearl utk wat necklace ni....ada yg campur2...n ada yg pearl saja.... biasanya kalo untuk kanak2...parents lg suka belikan yg pearl...coz dorg ckp x gatal....tul ker? akak pun x sure pasal ni....

and about the color...of coz la kena color yg fancy2...yg comel2....coz tar…

Insafi Nasib Diri

Image
assalamualaikum.....

entry kedua utk bulan ni....hehe...maklumlah kul 12 tgh mlm td baru refresh qouta...td tdo....bgn wat keja kul 3 pg td...terus mata segar smpai skang...so kita blogging dlu la ek.....

alhamdulillah...after a few day...akak dh kembali tenang n kurang memikirkan apa yg berlaku...kurang je ek...kuuuurang...bukan tak pikir langsung....even tanak pikir camna pun...sekali sekali terpikir gak...so...yg mampu dibuat skang ni...kita kurang-kurangkan je la....

dalam pada pikir2 tu....ALLAH antar la sikit petunjuk.....korg penah dengar tak org ckp....'kalo kita rasa kita susah, ada org lain lebih susah dari kita...kalo kita rasa kita ada byk masalah, ada org lain yg masalahnya lebih byk dr kita'...ni la yg akak nk critakan...

masa akak tgh serabut pala hotak hari tu...tetiba datang la sedara mara dari penang....actually dorg dtg sini utk kenduri...alang2 dh sampai tu...after makan kenduri tu menyinggah la umah akak....dalam pada bersembang2 tu....mak sedara ni tercri…

S.E.P.I yg menyakitkan

Image
assalamualaikum.....

baru sedar yg akak xdak entry lg utk bulan November ni...Oh My God !!! ....nk kata bizi sesangat tu takdak la...takdak project mega sgt time ni....keluar meniaga kat2 sini ja + wat keja kat kedai ja pun...but honestly mmg kureng mood sket semenjak dua menjak ni...

ujung2 tahun ni...bila buka FB ramai kengkawan letak gambar konvo tadika anak2 dorg...tahniah!!...namun jauh di sudut hati akak, ALLAH ja yg tahu....sebak...pilu....sedih....pedih....bukan akak kesal atau tak redha dgn apa yg berlaku...tp sebagai manusia biasa...kadang2 perasaan terkilan tu hadir dalam diri...bila sesuatu yg kita harapkan masih belum kita temui dalam usia ni...

seronok sgt bila tgk kwn2 bahagia ngan family n anak2 masing2...teringin sangat nk dok dalam situasi cam dorg...tp apakan daya.....utk berusaha ke arah tu....mmg dh tak reti lg...dah tak tau nk wat apa lg....dh tak reti nk berkenalan ngan org....tak tau nk mulakan macam mana....dh takut kalo2 kecewa lg....cuma mampu merindui org y…