Program Bunga Hiasan

assalamualaikum....

hope semua sihat....as skang ni akak pun tgh bz dgn closing for 2014 & documentation utk 2015...so akak decide utk wat entry program2 yg akak join at the end of 2014....actually byk program yg akak join...tp bila x update secara istiqomah (please jgn gelakkn word ni even akak pun konpius releven ker x )....tu yg sesetengah aktiviti x di update tu.....

ok.....ni antara program 2014...kelas membuat bunga hiasan anjuran pembangunan wanita....utk kelas ni ada dua jenis bunga yg diajar...1st bunga Dip dan yg kedua...bunga stokin....

di sebabkan bunga stokin akak dah biasa buat...terlupa nk snap pic lak....huhu.....overexcited ambik pic bunga dip ja....

prosesnya mudah ja....bentukkan dawai bunga....then celup dalam larutan dip yg dicampur dgn tinner...then celup kan dawai bunga ke dalam laritan tu.....but kna carefull coz kdg2 larutan tu cuma lekat kat tepi ja bkn kat tgh...after that...keringkan....masa ni kalo nk tabur glitter pn blh la....

bila dah kering....bolehkan dibentukkan menjadi bunga....

ni antara pic yg akak snap ms blajar hr tu....

memasing tgh mencelup dip...
kita selpie sat....
tgh keringkan bahagian daun
after dah siap semua....tggu keringkan aja...
proses membentuk bunga
akak disebalik bunga dip
selpie disebalik bunga....
bunga yg dah siap....

finally....
ada org yg dah blh jual bunga dip ni hasil dari belajar dari pembangunan wanita ja...bunga dip ni blh dijadikan bunga telur...bunga dulang...atau juz sebagai bunga hiasan....

ok la....nnti kita sambung crita len plak next time yer....bye...

as salam...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak