Sikap dan Usia

Assalamualaikum...

Tetiba rasa nk menghapdate blog plak...biasala akak...bila stress ja...sini la destinasi terbaik utk akak....coz akak blh tulis apa saja....blh luahkan segalanya....but in ctrl la kn....kan manusia ni x blh lari dr masalah even ko larik ke planet marikh skali pun....

Cerita keliru hr tu dah settle...and keadaan pn dh makin ok skang....tp....ada masalah lain plak....bkn la mslh fefeeling cm hr tu....but more to internal family problem...masalah yg dah lama berlarutan...dan belum ada penyelesaian terbaik setakat ni...

Mmg x elok nk crita kat org...akak pn bukan nk crita detail sesgt....n tujuan akak crita nnti juz utk share ngn korg n kalo ada di antara korg yg penah hadapi masalah yang sama...blh la kalo share ngn akak cara korg bdepan dgn masalah ni...

B4 this akak penah dgr org kata...bila seseorg tu dh tua n dh nyanyuk...sikap dia akan kembali pd kanak2...betul ka...akak pn dh byk kali jmpa kes2 org dh nyanyuk ni...ada yg rajin solat...smpaikan x kira waktu...ada yg berhalusinasi...suka imagine mcm2...ada yg rajin wat kja umah...kalo dpt kes2 mcm tu kira ok la kot....

But akak dpt kes yg righer risk than this...hambik ko...dh mcm CSI lak akak...bkn per akak rasa akak dh letih n penat nk hadapi semua ni....memula akak pikir ni ujian Allah...but bila keadaan melampau sgt...akak jd sgt2 stress...tertekan sgt...

Nak kata nyanyuk ker hapa akak x sure....tp perubahan sikap tu mkin jelas dgn pertambahan usia...ada sesetengah sikap tu mmg dr dlu lg...but x ketara sgt...skang ni ditonjolkan dgn lebih ketara...sbb tu la akak rs sikap seseorg tu berubah dgn pertambahan usianya...

Apa yg dibuat...nnti la akak crita...akak cuma berdoa diberi ketenangan...coz dh rs beban sesgt lam kpala ni...

As salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak