Letih la plakk.....

assalamualaikum....

hari ni dah 12 hari kita puasa....rasa cam sat ja....dah hampir2 2 minggu pun....pastu dah nak raya....patut la budak2 kat opis ni pakat dok kalut pasang lagu raya...huhu....tensen tul dengaq.....depa kata bg semangat sket...tp bg akak, semangat nk balik ja yg mai lebih.....mau ja p ketuk sapa yg pasang lagu raya time2 ni..... :P

smlm tdo awal...coz letih sgt....bkn pe...lupa nk amik supplement...hehe...salah sendiri kan....pas isyak ja terus tdo sampai kul 5....bgn utk sahur n subuh terus...satu hapa keja pun x jd semlm....atas kesedaran tu....kena amik gak la supplement hr ni time sahur...and alhamdulillah...hari ni ok ja...mengantuk n letih pun sket2 ja....

x byk supplement yg akak amik....biasanya mlm2 akak minum minyak zaitun.....kan minyak zaitun tu bagus untuk kulit n macam2 lagi....pastu time sahur akak amik spirulina, garlic oil n honey.....sume supplument tu ada kebaikan tersendiri......

contohnya spirulina....fungsinya sama cam multivitamin n mineral......bila kita amik spirulina ni kira kita dah menampung ketidakcukupan vitamin pd hr tu.....garlic oil pun ada macam2 fungsi dan kebaikan gak.....mcm tu gak ngan honey.....

biasanya sebelum membeli supplement ni...akak akan search dlu fungsi2nya....kadang2 tu tanya ngan org yg lebih arif.....so bila dh konfiden br la akak amik.....nnti bila ada masa akak citer detail pasal fungsi segala supplement ni yerk.....macam2 akak penah try sebelum ni....tp akak lebih yakin dgn supplement semulajadi cam ni....dh lebih sethn akak mkn supplement ni ja....

tp kan...akak pelik la....ada gak hamba Allah yg 'kolot' dgn supplement ni.....actually menda ni akak tanak igt lg...tp bila sebut supplement...tingat memori beng*** ni....blh plak kata 'ubat tak ketahuan'...hellooooo....bukan ubat tak ketahuan....hang tu yg tak ketahuan...sebelum ckp....cari fakta2 dulu...akak siap tunjuk supplement ni....search la sendiri apa fungsinya....susah kalo bercakap ngan org yg dok dalam tempurung ni....tah hapa2....malas la nk pikir pasal manusia tu....biarkan si luncai terjun dengan labu2nya....biar kan....biarkan.....

ok la....nnti la akak update lagi....nk sambung beading sat....hehe...bye....

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak