Tahun Baru....Azam Baru.....

assalamualaikum...

fuhhh.....lama benor tak update blog ni.....ni bukan takat bersawang.....bukat takat ada spider....bapak zirafah pun blh numpang.....hehe....so hari ni...dengan dasar keboringan dan kemengantukkan di tenggah hari ahad ni....rasanya dah wajib aku wat sesi gotong royong buang sawang.....

opss....lupa lak nak wish Selamat Menyambut Tahun Baru (Awal Muharram) pada seluruh umat Islam di mana saja anda berada terutama pada pembaca hanimliznim....semoga tahun baru ni akan memberi lebih keberkatan wat kita semua....moga tahun ni akan lebih baik dari thn lepas.....moga rezeki tahun ni akan bertambah hendaknya......

aku takmo ah tanya azam thn baru korang lagi.....aku tahu kalo aku tanya aku akan dapat jawapan yg sama tiap2 thn....kalo ada 10 azam ada la kot 2 3 yg dah kuar list....n ganti ngan yg baru......seriously aku dah bosan dengar soklan tu dan segala jawapan skema utk soklan tu....cam dah blh hapal ko....heh....toksah nak tanya la apa azam thn baru org lain...kalo ko tanak dengar jawapan skema cam jawapan exam pemahaman...kalo penulisan tu ada gak part yg ikut kreativiti msg2 kan.....

rasanya sume org ada target menjelang thn baru ni....tak dinafikan jgak ada yg langsung tak penah ada target hidup....juz hidup jer....kdg2 tu hidup utk makan...makan utk hidup.....tak penah kisah nak improve kan diri ker....nak berhijrah ke kehidupan lebih baik ker...kekadang tu, dah dapat somebody yg blh tolong dia ubah hidup....but bodo sgt sampaikan tak tau nak ikut somebody tu ubah hidup bersama2....huh...kita lupakan manusia ni....biarkan si luncai terjun dengan labu2nya....biarkan...biarkan....

berbalik pasal azam td....azam kita...biar kita jer yg tahu....dan kita sendri yg letak target how and when to archieve it.....tak yah la dok canang rata2...kang kalo tak tercapai malu lak....kena lak ada jenis yg suka nak cari pasal....mula la nak cakap yg bkn2....wat sakit ati jer sume tu...

lagi satu bila dok canang rata2 ni....silap2 tu blh jadi riak lak.....bila riak tu...tahu le  hukumnya yer....so.....for me....every new year....set kan azam korang...tulis elok2 kat mana2....kalo blh wat dateline skali.....bila yg korg rasa korg blh archive sume tu.....but before set kan azam tu.....kena ingat....dua ciri2 azam yg penting....real and archieable.....

ok la...cukup la setakat ni utk kali ni....ada masa...diizinkan Allah...kita sambung lagi ok......

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak