Untuk 3 hari - Afin

assalamualaikum....

movie ni dh lama akak dapat...but baru berkesempatan nk tgk....bizi semenjak2 dua menjak ni....

bg akak crita tu best...akak suka jalan crita tu.....filem yg hanya menceritakan kehidupan dalam 3 hari....but scene flashback tu ada la jgk as usual crita apa pun....

cuma satu la.....watak Afin (Shidi Ishak) ni dah mengimbau nostalgia akak...bg korg yg dah lama ikut blog akak korg akan tau nape akak cakap camni....bg korg yg krg fhm....korg buka la entry2 thn 2011....byk gak akak lepas geram pasal ni....n untuk memudahkan korg kes tu akak define as "masalah mega".....

mmg betul org cam afin ni wujud lam dunia ni....jenis anak emak...ikut cakap mak.....mmg la kita kena dgr cakap mak kita....syurga kan di telapak kaki ibu....but ada manusia2 ni jenis over...yg mak tu over control...yg anak lak over ikut.....

yg mak tu satu hal....sampai anak langsung x blh wat keputusan untuk kehidupan sendiri...semua nak ditentukan...dari segi pelajaran....kerja...dan jugak jodoh....kalo x ikut mula2 la nk kata ank tu derhaka la x dengar cakap la....based on my case akak ingat org yg 'kurang bijak' ja yg mak dia ctrl...but bila tgk crita ni akak sedar yg org bijak pandai pun kena ctrl gak...sian ekkk....lg satu....lam crita ni maybe x tunjuk detail sgt    ctrl tu...tp lam dunia yg sebenar.....ada anak yg umur dah 30 pun mak ctrl mkn gak....itu x blh ini x blh....tp cam lawak la ctrl org beso ni....dpn dia ikut la....blkang hampeh...hahaha...

yg anak tu pun...kita nk salah kan dia 100% pun x blh gak...bila dah dari kecik lg terlalu di ctrl...sampai besar mmg x reti nk wat keputusan sendiri nye....kalo tgk lam crita ni...kesian kat wife dia...disbbkan afin ni terlalu di ctrl.....akhirnya dia jd kelam kabut dalam hidup dia sendiri..dan akhirnya wife yg jd mangsa...kebanyakkan kes bila melibatkan anak emak ni....pengakhirannya....mesti ada yg jd mangsa keadaan...

ok la....akak just nk berdoa supaya lepas ni tak akan ada lagi kes2 'anak emak yg terlampau' dalam dunia ni...jom sama2 kita doa ek...

salam

Comments

  1. CP pown suker tgk citer nih and dah lame kowt tgk , tuh pown jumpe movie kat laptop membe .. jalan cerita ringan and menarik sangat ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...jln citer yg sangat simple...tp menarik...

      Delete
  2. saya sudah follow, mohon follow balik ia. Terimakasih.!!
    http://siikabsumedang.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak