Istanbul Aku Datang

assalamualaikum.....

smlm aka dah qoute dialog Lisa Surihani lam movie ni.....so hari ni kita citer sket la psl Istanbul aku datang......actually akak amik citer ni dari opismate dah lama...b4 holiday hr tu lg....n dah tgk lama dh...but ni baru sempat nk review.....

ada dua sbb akak tingin nk tgk citer ni....1st because of beto kusyairy....2nd lisa surihani.....

akak dah lama minat tgk beto ni berlakun....akak mula tgk dia dlm citer geng surau kat astro oasis dlu...then ikut lak citer jangan ambil padang kami....ske tgk dia blakun coz dia cam slumber ja bw watak.....so mmg nmpak real...x mcm sesetengah actor tu....overacting....xnk la sebut nama dorg...kang fan dia ngamuk lak....ahaksss.....

lisa lak akak ske tgk bila dia blakon nmpak lakonan dia tu comel.....nk kata gedik pun x sampai tahap gedik....but dgn ala2 manja tu...mmg comel....akak mula ske tgk dia berlakon tudung express kat astro dlu....

berkenaan movie ni....biasalah malay movie....akak harap korg jgn letak harapan yg terlalu tinggi setiap kali menonton malay movie ok....so that u will not be frustrated at the end.....masa nk tgk citer ni pun akak x letak harapan tinggi but just harap movie ni happy ending ja.....

n lastly i get it.....happy ending for me....pada korg akak tatau la plak camna...penilaian kita x sama kn....maybe ada yg x ske ending ni.....nk yg sebaliknya berlaku....

so.....moral of the story yg akak dpt dr movie ni ialah....1st....jgn terlalu percaya pada seseorg walaupun kita dh kenal dgn dia....2nd.....jgn menaruh harapan yg terlalu tinggi dalam sesuatu perhubungan kalo xnk terlalu kecewa nnti.....dan lg satu....x semestinya org yg kita kenal lama tu adalah yg terbaik untuk kita, maybe yg kita baru kenal tu lebih serasi dan yg terbaik utk kita.....

tu ja la yg akak blh ckp pasal movie ni...overall....i like it.....

salam

Comments

  1. Salam perkenalan....bila tgk citer ni..rase tringin plak nak ke sana....follow me back ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak