Malaysian Driver II

assalamualaikum....

dengan mood letih blk dari wat sales yg x brapa nk menjadi ni...akak kuatkan gak semangat nk wat entry mengentam Malaysian Driver ni....sori la yerk korang terpaksa baca entry ni.....kat na lg akak nak lepas geram kalo bukan kat sini....ye dak.....

ptg td....ms nk blk dari tempat expo tu.....keta akak kena block....sib baik driver tu ada lam keta....tgh tunggu org gamaknya....once akak masuk lam keta akak tgk kat side mirror dia reverse sket.....akak pun reverse la nk kluar dari parking lot tu.....but dia reverse betul2 SKET n terus bg signal nk masuk parking...korg bayangkan la.....keta comel akak tu pun x lepas nk kluar...so bila dah dekat2 nk kena keta dia...akak benti la.....blh dia wat tatau ja....kot nk reverse sket lg...padahal kat blakang tu kosong....nak letak 2 biji bas pun muat.....

so...akak pun terpaksa reverse dua kali...korg bayangkan keta kecik n comel ni pun kena reverse 2 kali disebabkan sikap x prihatin manusia lain.....lepas berjaya kluar ja dari parking lot tu apalagi....akak tekan minyak kuat2....saja nak bg org kat persekitaran tu tau yg akak betul2 panas + hangin....n sib baik driver tu dh berusia...kalo agak2 sebaya...ko ingat aku nk biarkan tanpa sekolahkan ko dulu....

lantak la nk cakap per....yg ko tak reti nk bertimbang rasa tu napa...kok ya pun nk rebut tempat parking tu....timbang rasa la sket....bg la org kluar dulu....sib baik temprature akak naik sket ja.....tahap tekan minyak kuat ja....kalo akak betul2 hangin, akak masuk blk parking tu....bior ko bg signal sampai mlm....

moral of the story.....bertimbang rasa la wahai semua pemandu di Malaysia....

salam

Comments

  1. biasa lah tu ....
    typical malaysian!

    ***
    http://abgdude.com

    ReplyDelete
  2. yup...typical malaysian....byk lg nak mengentam malaysian driver ni....sabo je la....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak