kesan CSI ka semua ni ???

assalamualaikum...

panjang beno lak tajuk entry akak mlm ni kn....huhu...biasa la bila jiwa kacau...mula la nk merepek kat blog macam2...mula la nk wat entry mengarut serabut camni....

dah lama rasanya akak x merapu meraban kat sini...dah lama x wat luahan hati jiwa dan perasaan tang ni...ni plak tetiba tatau nk crita kat mna....sini ja la tempat luahan yang ada...huhu... :'''(

akak ni bkn la profesional investigator...cuma minat tgk CSI ja....pantang ada masa free...buka channel 701 dlu...kot2 time tu ada CSI...ulangan pn xpa....semua CSI akak layan...vegas ka...new york...miami ka...semua balun...cuma dgn kesuntukan masa skang ni mmg x smpt nk ikut siri2 dh...tgk time free ja...ni yg dok meraban pasal CSI ni awat lak dh...huhu...mmg tul la...bila serabut ni...mula la meraban ke kiri ke kanan...

ok...kita blk ke pangkal jalan....

kdg2 best bila dapat kutip ilmu dari cerita penyiasatan ni....blh di'apply'kan dlm hidup kita....tp kdg2 akak rasa cam membebankan diri sendiri lak....sbb bila tau mcm mna org blh siasat kita...n macam mna kita blh siasat org lain...even dgn cara yg separa profesional.....akak rasa cam akak ni dah terlampau berhati2 pn ada....

terutamanya dalam mengenali seseorang...berdasarkan pengalaman2 yg lps...mmg akak perlu berhati2....but...skang ni akak dah terlalu berhati2...every single thing akak investigate....using info, tools n media that i have....(sori...akak x blh bgtau detail camna akak wat....)

masa mula2 kenal x pa lg....but bila dah mula2 nk serius...akak akan siasat based on segala info yg akak ada....n macam akak ckp awal2 td....menda ni akhirnya membebankan akak blk...akak yg jd x tenteram....

bukan nk syak yg bkn2...bukan nk berfikiran negatif...tp hasil siasatan menunjukkan hasil yg kurang memuaskan....timbulnya sesuatu keadaan yg membuatkan akak curiga....kalo blh tu...takmo la pikir yg bukan2 tu....tp nk wat camna...tgn ni tiap2 hari gatal nk menyiasat...huhu....

apa yg akak mampu wat skang ni hanya lah....berDOA dan berserah pada ALLAH...Dia saja yg tahu apa yg terbaik utk akak...utk kita semua....baik buruk keputusan dr NYA, akak akan terima dgn redha....akak pasrah....

as salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak