Reunion 9599 SMK Putra

asslamualaikum.......

lama sungguh tak bloging...rindu giler kat blog ni....hari2 asyik buka jer....x sempat nak update....huhu...ni kalo umah...kompem dah berabuk n bersawang dah....so hari ni kira sesi mencuci sawang  la ek....

sempena sesi mengemas umah dan mencuci sawang ni....kita keluarkan entry yg dh lama terperam lam kepala aku ni....its about reunion.....reunion atau lam bahasa ibundanya (skema skali skala..huhu..)...perjumpaan semula....biasanya kita wat reunion sekolah...kolej....or universiti kan.....tujuannya utk kumpulkan semula kawan2 bekas pelajar...

mmg best sgt reunion ni....ye la...selepas berbelas tahun...berpuluh tahun tak jumpa...then berjumpa semula...ada yg berubah sangat2...ada yg maintain....dan yg pasti ada macam2 cerita kisah suka duka yg berlaku sepanjang hidup masing2.....

aktiviti yg biasanya dibuat time reunion ni....of koz kena ada makan2....yg ni kompem kena ada.....dh jadik acara wajib dh....haha.....pastu bergantung pada bajet la....kalo ada yg bajet lebih blh la conduct aktiviti yg best2....cam karaoke....sport.....futsal....sukaneka....cabutan bertuah n macam2 lagi.......kalo ada bajet yg lebih lg....blh wat kat tempat2 percutian lg.....sambil2 wat aktiviti....

sebenarnya....me n my ex-school friend pn ada plan utk wat reunion sekolah....dh lama since 2009....but mcm2 la halangannya....but....nk dijadikan cerita...masa bulan puasa lepas....ada one of my friend post kat group "1999 SMK Putra" kat fb...cdgan utk wat reunion lepas raya...ramai yg setuju...even we know that not 100% could attend that event....but we still want to make it....biaq ada 10 org pun takpa....janji wat jgk....hehe....

after have some online & offline discussion...we decide the date...time....and theme for the event....memula cdg nak wat bbq....but sadly tak ramai yg kompem kan kehadiran....so terpaksa tukar ke teh tarik theme....tu pun kemain lama dok bg chance pakat2 kompemkan kehadiran....

lastly...seperti yg dirancangkan....event ni akhirnya berjaya dilangsungkan...walaupun tak ramai yg hadir....kita terpaksa paham...time tu raya...memasing dah ada komitmen kan....lgpun event ni been created about 15 ramadhan....bg yg ada family n kena ikut giliran beraya tu of koz dah set awal2 lg kn....takpa...kita paham sume tu...yg penting support....

kalo nak tanya best ker tak....of koz BEST !!!!!!!! dpt jumpa kwn2 lama...ada yg kita tak igt nama....juz recognize muka jer....ada yg nk cam muka pun tak blh sebab totally berubah.......memula jumpa memasing cam tanak mkn....dok sibuk bercerita...dari cerita sejarah zaman sekolah sampailah cerita zaman skang......sampai jenuh diajak makan......haha....about mkn....thanks to one of my ex schoolmate yg sponsorkan event mlm tu....semoga ALLAH memurahkan lg rezeki org yg pemurah ini....amin.....

cam biasa la last2 segi bergambar...bila dh berkumpul nak amik gambar br pakat sedar...takdak sapa bw kamera....hampeh tul memasing.....terpaksa la amik gmbar pakai kamera enset....janji ada gak kenangan...huhu.....

so...smpai skang still ada kengkawan yg request utk wat lg reunion pada masa akan dtg....insyaAllah....selagi masih ada kekuatan dan semangat dr kwn2 sume....kita akan pastikan event ni akan dibuat dari masa ke semasa.....

thanks to all of 1995 - 1999 ex student SMK Putra, Kangar, Perlis yg bg idea....support.....n sponsor utk reunion tu....n thanks pd yg berusaha utk memeriahkan majlis ni....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak