Salam Maulidur Rasul

assalamualaikum....

lama giler blog ni bersawang.....actually i  tak sihat dalam beberapa hari ni...kalo setakat demam biasa...2 or 3 days dah recover....but kali ni teruk sket coz my tonsil bengkak n merah2....huhu....dh 6 hari belum lega lg....

later on la kiter cite bab my illness tu ek...mcm2 nak citer....nak ngentam pun ada...but sabar ja la sat....

sempena hari baik ni.....hari keputeraan nabi muhammad SAW.....aku nak ucapkan Salam Maulidur Rasul...pada semua umat islam yak kira di mana saja...

kalo zaman sekolah dulu....time2 ni mesti ada sambutan Maulidur rasul....best sangat kalo ingat time tu....salah satu yg aku suka ialah perform nasyid....time tu mmg kitorg ada form ada group nasyid....NUR FATIHAH....mulanya...untuk masuk pertandingan sempena hari pendidikan Islam...but bila dah menang 3 kali berturut...so bila ada sambutan yg berkenaan....kitorg je la kena perform....hehe....best sangat kalo igt time tu....

skang ni bila dah keja...dah duk sorg2 camni...takda la sambutan pe sangat.....sume tu dah tak dapat nk wat lg...tp yg penting....as umat Islam kita kena mengingati hari2 penting dalam bulam Islam dan menyambutnya secara bersederhana dan mengikut apa yg di syariatkan dalam Islam...

kalo dapat wat sambutan tu lg baik la....ada forum n mcm2 lg.....but bg yg x dpat nk ikut sume tu coz of kekengan keja or whatever....still blh memperingati....contohnya...byk kan amalan selawat...

ini tak....sume perayaan kaum lain kita sambut....sampai kat sambutan agama kita.....wat tak tau jer....ada ke patut.....

dah la...tak larat nk tulis panjang2 dah....nk rehat jap....sekali lagi...Salam Maulidur Rasul....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak