Soal Hati

assalamualaikum....

Happy Sunday !!! actually akak tgh mengantuk ni...but di sbbkan tanak layan tido...akak buka la lappy ni...blh gak jenguk2 fb n blogging...dgn mood ngantuk ni...kita layan jiwang ja la tgh hr panas ni kan...ahakss...sesuai ker...

akak nak kongsi something ngan korg....bout life n love....korg mesti penah dengar org cakap cinta itu buta kan...sape x penah dgr pendek umur...haha...1st time dengar kita akan pikir kat mana butanya cinta tu...nape ckp dia buta....cian dia kan....

maybe penilaian setiap org berbeza...for me cinta itu buta means...kita boleh jatuh cinta pada sapa saja.....kalo dah sayang tu...x igt lagi dah sapa dia......kadang2 org tu kita dah kenal dekat 20 tahun...tiba2 hari ni blh jatuh cinta ngan dia.....kdg2 org tu mmg kita jumpa hari2...gaduh2...sampai menyampah....tiba2 jatuh cinta.....n in the  -ve side.....jatuh cinta with someone which already belong to somebody else...yg ni betul2 akak minta simpang....minta jauh seboleh2nya......

itu la yg akak cakap soal hati....kita sendiri kadang2 tak faham....tak jangka apa yg akan berlaku...org yg kita dah kenal lama...but dulu kita tak penah berkawan rapat ngan dia...then dgn teknologi yg ada skang kita jumpa semula selepas bertahun2...dan tiba2 kita blh terima dia as someone yg special dalam hidup kita....mmg mcm tak percaya.....it is like an accident for me.....

susah nk cakap soal hati ni...penat pikir...cari2....but...sebenarnya org tu dh ada dgn kita....cari jauh2 rupanya dah dkt....cari org yg kita lum kenal...last2 fall in love dgn org yg dh lama kita kenal.....dah bertahun2 kenal....fuhh....

lastly.....sket ja akak nk cakap....it is more meaningful to love someone who love you then to love someone who you love....dan bersyukur dgn apa yg berlaku walaupun smpai skang kita tak faham kenapa ini yg berlaku...

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak