Buat Keja !!!

assalamualaikum.....

dah lama akak x mengentam kan.....kalo blh akak mmg dah malas la nk mengentam org....but hari ni akak mmg stress tahap gaban ni.....sakit otak plus sakit jiwa dah td....huhhh....kena2 lak time ni x blh nk solat, x blh la nk p amik wudhu kasi sejuk sket hati yg tengah bara ni.....

akak dah lama sabar.....bkn skali ni kena...dah byk kali akak dok sabar ja.....malas nk cakap....tp hari ni jd stress sgt2 .....

akak byk keja...n akak tau semua org kat dept ni tgh byk keja time ni coz of something would be on 26 december nnti....actually sume dh ada tusgasan masing2.....yg akak bengang sgt ni bkn pa...buat keja tu senyap2 blh tak....jgn nk announce kat satu dunia kata ko wat keja....ni sambil wat keja sambil pokpek pokpek nk bgtau org yg ko tu wat keja....bih tu ingat kami suma ni dok nganga mkn gaji buta ka.....

dah tu bila apa2 suma nk "lempaq atas kepala" org lain....means nk salahkn org lain....eg: bila tanya kita something then kita jwp kita akan adjust menda tu then terus ckp kuat2smbil tulis...."dah bgtau hanim 13/12''...senang la apa2 sok nk salahkan akak kan....smpai dekat 7 kali akak bgtau...."tolong note apa yg sy kena wat....sy pn byk keja gak".....then br la mulut tu diam sket....ingat otak akak ni nk ingat sume tu ka kalo tak tulis.....noted ja la....mulut tu x yah la nk ckp byk2....x kira la salah sapa yg wat tu, akak adjust la nnti....but jgn la dok pokpek pokpek....keja akak pun berlambak ni.....tension la.....

slalu sgt camtu....kalo wat keja apa2 announce kuat2....konon nk bgtau la yg dia wat keja agaknya....dlu masa akak br masuk akak x phm lg...ms tu dia kena wat pa tah....pembetulan something kot....padamkn guna eraser....so semua org lalu dia ckp...."nih...tgk meja penuh dgn bekas pemadam ni"...akak ni pun jenis tak paham....then ada la org lain cuit bgtau....dia nk bgtau la tu dia wat keja.....ooOOOooo....baru cek paham....penah someday wat event kat sini....wat mkn2...so some staff kena p tlg siang ikan....dia ni pn p gak....so blk opis...sapa ja lalu kat meja dia sume dia bgtau..."busuk la tangan ni p dok siang ikan td"....eeeee.....menci la dengar.....

kalo tanya...akak blh jawap....tp berpada2 la....jgn nk tanya setiap minit cam akak ni x dak keja lain dah.....dah tu soklan yg memberikan jawapan yg sama....wat la keja masing2.....pastu nk wat keja tu wat dengan tangan dah la....xyah la nk pokpek pokpek bgtau yg ko wat keja....org lain pun wat keja gak...sakit kepala otak akak dengaq bising2 ni.....dah la ada ''heavy duty pop corn machine" yg operated 24 hours....jgn la nk tambahkn pencemaran bunyi lagi....

hopefully akak akan dapat ketenangan as soon as posibble.....mau keja n settle kan keja dgn hati dan jiwa yg tenang....peaceeee !!!!!

salam

ps : kalo kurang sabaq td...akak dh gigit laptop cam picture tu....hahaha....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak