Tak Sayang Mulut

assalamualaikum.....

cdg nk ber'wordless wednesday' ja hr ni.....but as i open my lappy n get internet connected....berita 1st yg kaknim baca from mylaunchpad is Sharifah Aleya bercerai.....YA ALLAH...betul2 mengejutkan coz sblm ni lgsg xdak gosip pun psl dia...

apa yg akak nk citer kat sini bkn la psl berita penceraian tu.....akak tanak komen hal umah tgga org...even tuan punya badan pun x komen byk....x bgtau psal pa dia cerai...kita x yah la nk kepoh lelebih yer dek non....

but akak nak citer pasal apa yg akak baca lam satu blog ni....tuan punya blog tu wat entry pasal brita ni....ok la tu....bg info...but apa yg menyakitkan hati akak...satu komen ni.....

"kalo nak bercerai, watpa kawin"...

hamboiiiiii.....sedap mulut ko.....kalo ikut hati nk jer akak reply komen tu...but tanak la ikut b***h cam manusia tu....ko ingat ko tu sapa....kalo kita tau benda yg x elok nk berlaku....takkan kita nk wat....kalo ko tau ko nk jatuh longkang....takkan ko nk jalan kat tmpt tu gak kan...the problem is...we do not know what will happen in our future.....so kita kena la terima dan redha dgn segala ketentuan Ilahi...disamping tu kena la berdoa memohon diberikan yg terbaik untuk hidup kita...ni x.......cakap cam xde agama jer...

lg satu komen....

''nak dorg rujuk semula...."

hello.....ni lg satu....yg ko memandai sesangat tu nape..kita tatau apa masalah dorg....so for me...x yah la nak memandai dlm masalah org.....aku yakin sebelum dorg wat keutusan tu dorg dh pikir habis2an...tambahan lak dorg dh ada anak..kembar lak tu......but...kita kena percaya pada qada dan qadar ALLAH...kalo dah ini yg ditetapkan...redha adalah jalan terbaik....

akak komen sume ni berdasarkan pengalaman akak gak....kalo nak ikut mulut orang ni...blh g**a akak time tu...nape divorced...nape x bincang...nape itu...nape ini....soalan yg penah abis....so satu je akak blh jawab...before i take this decision...i ask ALLAH...and i got this answer....so..bila ALLAH dh bg jawapan ni...ALLAH dh nak tolong kita...haruskah kita sebagai hambaNya ini menolak pertolonganNya??

kepada Sharifah Aleya...dan sesiapa saja yg berada dalam situasi yg sama....byk kan bersabar...tabahkan hati...jgn terlalu dengar cakap org....if ada masalah refer juz pada org yg kita blh percaya sahaja....n the most importantly....ingatlah yg ALLAH sentiasa ada bersama2 kita.....

LA TAQOF WA LA TAHZAN...INNALLAH HA MA ANA....(sori kalo silap spell)

salam....

Comments

  1. ha'ah lah kak..komen yg ni,"kalo nak bercerai, watpa kawin". paling b**g**g skali penah sy baca.. kalu kita tau nak becerai, buat pe lah kita nak kawen? membazir duit! kalu kita hidup ni kita tau apa akan jadi, alamatnya hhhmmm..sy pon x tau apa nk predict, blh jadi aman, blh jadi kucar kacir.. ;)

    by the way kak, jemput join Giveaway saya..@ http://trio-fabulous.blogspot.com/2012/03/tri-fa-wardrobe-1st-anniversary.html

    ReplyDelete
  2. yup....kalo kita tau apa nak jadi...of coz hidup kita akan jadi terlalu sempurna...x akan ada cabaran dan dugaan...

    tq for inviting... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak