Blog Yg...~~x thn akak~~

assalamualaikum.....

dah lama xda entry....bz manjang ja akak ni kan.....konon awal thn hr tu target nk wat entry one per day...but dh nk abis bln 3 ni pun lum tercapai lg...sedey akak...betul la...kita hanya merancang...ALLAH yg menentukan...

tetiba hrni dapat la satu idea ni....entry ni bukan nk mengentam sesapa....but sebelum hapa2 akak nk minta maap la yer pada sesapa yg terasa ngan entry ni....apa yg akak sampaikan di sini untuk kebaikan bersama gak...kita kalo boleh nak berubah ke arah kebaikan....rasanya dh ada blogger yg wat entry psl ni...akak pn dh lama cdg nk wat entry ni.... tp dok pikir perasaan korg yg baca gak...sbb tu akak minta maaf awal2 kalo ada yg terasa karang....

akak nak citer sket pasal ketidakpuasan hati akak bila baca sesetengah blog ni....biasanya bila akak wat entry, akak akan post kat fb...so ada yg yg reply...bg link blog dorg...tq coz bg respon...kalo akak free akak buka la gak blog dorg...yg mana best tu akak folow la...but ada gak yg akak mmg x puas hati....

antara perkara yg mmg akak tak puas hati.....
~ bila akak buka blog tu...bendentung dentang muzik....haish....patut la berjam akak nunggu nk buka blog tu...berat ngan muzik rupanya.....
~ mouse tap korg punya tail sket punya la...dh la mouse tap tu taruk muka korg...cam tak cukup ja korg dh penuhkan satu blog...situ pun nk letak....
~ tau la tu blog korg...personal blog....korg blh letak apa yg korg suka...but kalo satu blog tu penuh ngan gambar duck face n posing yg wat akak loya...tak tahan akak....berpatutan la yer.....
~ akak nk komplen sket pasal design2 and templete yg x mesra alam....nk kata remaja nyer design pun x...dewasa  pun x....tatau la terpengkap ngan dunia mana....yg akak blh tafsirkan...design tu the very2 syok sendiri....akak penah gak pakai templete yg tak sesuai but bila my friend told me that the template not suitable with my blog theme...akak tukar jer....biar readers puas hati n slalu melawat blog kita....
~ kalo korg nk invite akak baca n follow blog korg...pastikan blog korg ada something yg menarik yg akak blh baca tiap2 kali akak on9....walaupun just citer korg masak for lunch...but sometimes citer tu menarik...or kekadang ada yg siap kongsi resipi...so akak follow la blog tu....kalo takat citer bf ko x call...ko majuk ngan mak ko sbb x bg tgk wayang...akak minta mahap la kalo x follow korg...
~ bg yg bwh umo....letak gambar2 bf korg kat side bar n entry...then wat entry2 pasal bf korg...majuk sket wat entry....smpaikan bf korg call pun korg wat entry bgtau kat blog.....tlg yer dek...jaga martabat kita sebagai wanita/ remaja pompuan....fine la kalo ada org nk kat korg...laku di usia muda....but...jgn over...bukan akak jeles...akak pun sblm umo 30 ni...dah lalu zaman korg...bukan lahir ja dh umo 30....but bila ada yg akak tak puas ht ni...rs nya kena tegur la...
~ last but not least...akak pening nak baca tulisan bebudak zaman skang...cth dia lbh krg camni la...."aq tark sukew larr (tu jer akak reti nk tiru)....kalo korg rasa korg masuk kategori tu....korg x invite akak baca blog korg pun akak tak kecik hati dek....mmg akak x nk baca tulisan cenggitu yer....

cukup la akak membebel @ berleter kali ni....kang org menyampah lak....sekali lg akak minta maaf kalo apa yg akak post kat sini wat korg terasa...bukan niat akak nak malukan korg...nak komplen korg....tp ambil la yg +ve...ni sume akak wat untuk kebaikan bersama...

Comments

  1. ayt sis mmg pedas..tp ader btolnyer..1 lg yg kebanyakan blog suka tunjuk kemewahan diorg.. pd hal dari parents diorg..

    ReplyDelete
  2. kekadang kena pedas sket...kalo x pedas...dorg x sedar n x dapat berubah....zaman dulu blh la kias2...tp zaman skang ni kalo takat kias2 dorg kompem x phm nyer...terpaksa la kan....

    pasal menunjukkan kemewahan dorg tu akak ada gak perasan blogger yg citer psl tu...tq for add the info.... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak