Hobby baru la plak

assalamualaikum....

sori akak x sempat nk update blog ni....since akak nyer nota2 sume tertinggal kat kangar masa balik cuti hr tu...

akak x sure sgt apa yg nk blogging....coz kebanyakkan akak noted kat situ...nak wat camna la ngan penyakit lupa ni.....huhu.....bukannya x blh nak cek kat blog ni....but lambat laa plak....

dan lagi satu...jeng...jeng...jeng...ntah camna la semenjak dua menjak ni blh dapat hobi baru lak dah....menyalin resepi..... unfortunately...haha.....akak pun pelik bila tetiba akak blh terjebak dalam arena menyalin resepi ni....

camni...ada la ofismate akak ni suka beli majalah RASA....n ada lak yg lg sorg ni dok pinjam n menyalin resepi....akak mulanya dok tumpang tgk2 ja....ntah camna...jumpa resepi yg akak rasa best....n of coz la pasta.....so akak pun mula la dok bizi salin resepi ni...haha....pinjam 2 or 3 buah sekali...then balik salin....

but akak tak salin kat buku or paper...akak taip ke Words....then save...dah skang ni zaman cenggini... kena la advance....kena la ikut kencanggihan teknologi yg ada....lenguh tangan ko kalo nak menyalin suma tu.....haha...

bkn akak x minat masak...minta sangat...sblm wat bisnes kraf ni...akak penah wat bisnes kuih raya.....but then akak rasa yg akak lebih sesuai dengan bisnes kraf...so akak pilih kraf la...aktiviti masak memasak ni just sampingan...untuk isi masa lapang dan isi perut ja...hehe....

kat sini kekadang tu akak masak la jgk...kalo x letih dan x bizi..masak simple2 ja utk diri sendiri.....tp kalo blk kangar...mmg akak suka memasak...mcm2 la plan tiap2 kali blk...ada2 ja menu yg akak nak try....slalunya surf dari internet ja....


ntah napa kali ni tetiba lak rajin mencari resepi...rasa cam nak blajar masak tu berkobar2 sgt....cewaaaahhh....nak tambah skill yg dah ada.....nk bg terer la sket....kot2 la....mana tau kan....ehem ehem.....


ok la....nk sambung menyalin resepi ni...ada lg dua buah majalah lum salin lg ni....nnti ada idea akak update lg.....


salam

Comments

  1. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dearr..banyak hadiah menarikk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak