Aidilfitri 2013

assalamualaikum....

dah lebih 2 minggu raya ni baru la tingat nk wat entry raya...actually semalam akak br upload gambar raya kat fb...huhu...dok kalut apa ntah....n harini br nak blogging pasal tu....

ok la....mcm besa....mlm2 raya of coz bizi ntah hapa2..smpai x smpat nk wat kek thn ni....kuih raya ja dah siap awal2....tapi thn ni yg best sket akak berjaya pasang pelita....coz mlm raya thn ni x ujan....yea yea....


pagi raya pun masih sama....p masjid...blk masjid p umah pak cik...then tunggu ngah mai umah....lepas ngah dah balik....baru p umah ndak...jumpa tok....lepas dah lama kat sana...lepak2...ambik gambar....p umah ngah  kat kola lak.....sblm p tu smpat la jumpa makteh yg baru sampai....raya ni x ramai sangat blk....coz org len nk blk raya haji time kenduri irzan (my cousin) nnti....lps blk dari kola...sggh solat zuhur kat umah sat...then sambung ke umah ngah ke taman bukit kayangan lak....mlm tu just lepak2 kat umah....











raya kedua...pagi dok umah ja...coz nk start masak for open house mlm karang...actually kitorg wat for the whole day...siang bihn goreng...mlm nasi daging....yg grand nya mlm la...siang tu simple menu for those yg x blh dtg mlm....but tgh hr tu ada open house umah paksu...mlm tu ramai giler yg datang....mmg over budget....tp alhamdulillah...sume dapat mkn...mana tak nya ada cousin2 yg blk dr jauh thn ni dtg gak....best btul mlm tu...even letih...tp happy....









raya ke 3....my cousin engagement....tp yg ni nnti kita wat entry len ek.....majlis tu kul 3 ptg...pas majlis dia kitorg sggh open house umah mak teh lak.....


raya ke 4...tgh hr tu ada kenduri kat dewan sivik arau....jiran lama kat taman bukit kaya...even skang dorg dah pindah kl...but still dapat jemputan tu.....pastu lajak ke jerlun lak....kenduri umah sedara abah....tp kitorg x lepak lama sgt....nk blk msk....coz hrni wat open house sesi kedua...utk yg blm dtg hr tu....




raya ke 5....p mkn kenduri kat sanglang lak....kwn2 kraftangan....


raya ke 9...open house kraftangan perlis kat pkkm perlis batu 5....



raya ke 18...open house lg...umah pengusaha rotan oku...

tu je la utk kali ni...nnti kita cite lg ek...

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak