budak tak sedar diri (part 9: FINALLY REVEAL)

assalamualaikum...

sori coz wat korg tertunggu lama update ni..actually akak terbizi sket dlm masa seminggu ni....skang ni akak tgh meniaga kat stadium sultan abdul halim, alor star kedah....tp disbbkn tgh2 minggu ni org x ramai sgt so akak amik kesempatan nk update citer ni la.....

ok la...seperti yg akak janjikan sebelum ni...dalam last entry ni akak nk reveal sapa sebenarnya budak tak sedar diri ni....jeng jeng jeng......

nama sebenar budak tak sedar diri ni... NUR FARAH NABILA...berasal dari NEGERI SEMBILAN....berumur 18 TAHUN (rsnya yg ni akak dah penah bgtau korg).....kitorg ambik dia dari RUMAH KANAK-KANAK ARAU.....disebabkan dia ckp dia takdak penjaga yg mana semua tu TIPU belaka.....ni la gambar budak tak sedar diri tu.....yg tergedik2 perangainya tu....yg nk berkenalan dgn sume lelaki yg dia jumpa....akak zoom siap2 utk korg nihh....


konon nk tukar nama terbalik tu dari FARAH NABILA ke AFFAR ALIBAN....exactly sesuai ngan otak ko yng terbalik tu kannnnnnn......for those yg belum baca berkenaan tukar nama tu....baca kat part 3 nnti ek....sblm dia dtg my family cdg nk buatakan IC baru utk dia....letak alamat kitorg....tp yg dikatakan kuasa ALLAH.....kitorg jd lengah2kan hal tu.....even dia dok sibuk tanya bila nk p wat....rupanya ada hikmah kenapa kitorg lwt2 wat IC baru dia......

kalo korg baca berkenaan cerita melampau....korg akan tau berkenaan beg yg dia minta kat mak.....kotak yg akak beli sebagai sample...tp dia menyibuk nk jugak....nk wat hapa pun tatau la.....n bantal hiasan yg dia nk saja suka2.....ni akak tepek gambar beg, kotak, bantal tu.....

beg yg dia nk...but bila suh basuh terus x jadi amik.....dasar pemalas, tak sedar diri menumpang.....

kotak ni yg dia dok menyibuk tak tentu pasal tu....

logik tak budak 18 tahun saja2 nk bantal ni...SAJA2 OK!!! langsung tak blh terima....

 macam yg akak cerita lam part 4, tergedik - gedik....dia ada wat satu kes banggang...menulis dan menyonteng dengan tergediknya lam business planner kat kedai akak.... ni la mendalah yg dia dah conteng tu.....

kulit buku pun balunnnn......

ni personal info dia.....bodo tul dok isi lam planner org.....kalo korg rasa nk carik MASALAH...silakan amik info dia ni....

GEDIKSSSSSS..........uweeeeekkkkkk........

lg satu keja banggang.....
macam yg akak bgtau lam entry kurang ajar sblm ni....disebabkn perangai dia yg mmg menyakitkan jiwa tu....kitorg pun wat keputusan nk antar dia blk kat mak dia....tp dia tanak.....dia nk p umah ustazah kat RKK...lantak ko la nk p mana pun....dh tanak ambik tau.....

sebelum dia keluar dari umah kitorg, mak bg RM 100 untuk tambang dia blk kat mak dia.....mak bg depan2 ustazah... masa ustazah datang ambik dia...so dia xdak alasan nk kata dia xdak duit.....tp dgn rasa tanggungjawab....mak tetap maklumkan pada mak dia bila dia dah keluar dari umah kitorg....ye la bila dah bgtau tu kira lepas dah tanggungjawab kitrog....

mesti korg nk tau nape dia tak nk blk umah mak dia...jawapannya sbb....dia TIPU mak dia...dia ckp dia dtg perlis nk masuk form 6.....memula kitorg pun ingat dia betul2 nk blajar....so bila dh sampai sini, mak dia ada la sms tanya psl pendaftaran, kitorg tlg la bgtau dia reason suh dia bgtau mak dia....but then dia ckp dia taknak blajar...so kitorg dh tak amik tau pasal dia ngn mak dia tu....rupa2nya dia MASIH menipu mak dia....

buktinya...bila mak sms mak dia nk bgtau yg dia dah tak tinggal dgn kitorg....baru mak dia tanya kitorg pasal sekolah dia....ni sms dari mak dia.....


rasanya mak dia try contact dia....n pagi esoknya....mak dia sms mak semula....bgtau perangai dia lg....korg blh baca sendiri sms tu...akak malas nk retype....ada 4 semuanya...hope korg baca semua sekali.....

1

2

3

4
daripada sms last yg mak dapat dr mak dia tu...satu lg benda TERBONGKAR.....kalo korg baca kat sms 2 n sms 3....mak dia ckp...."sy mmg tak sanggup nk jaga dia sbb dulu masa duduk dengan bapaknya dia suka LARI DARI RUMAH....sy tak sanggup sy hantar ke kebajikan".....tp budak ni tipu kitorg yg dia masuk rumah kebajikan ni sbb nenek dia meninggal n dia dah takde sapa2 nk jaga......

pg mak dapat sms mak dia....tgh hr tu lak budak ni blh lak terhegeh hegeh sms mak.....tp dgn dasar sakit hati....kitorg jawap sms tu....ingat kitorg nk biar kat ko.....(sib baik malaysia ni ada undang2...kalo tak...tak tahu la apa akak nk wat kat ko...)....ni sms budak kurang hajar tu........


terhegeh2...wat muka tak malu + muka bodo......

jawapan dr kitorg

hambik ko....ingat kitorg nk bg muka kat ko.....
paling banggang blh dia tanya APA SALAH FARRA???....apa ke bodo beno budak ni....macam2 perangai yg ko wat kat umah kitorg...sampai akak blh wat 9 entry berkenaan ko saja.....blh ko tanya lg......dia ingat kitorg nk diam je....dgn penuh semangat geram n sakit hati....kitorg jawap puas2 sms banggang ko tu.....coz lps ni dh taknak layan lg dh....

dah tu...dgn tak malunya masa 2 Ramadhan tu blh la terhegeh2 call mak...time org p terawih...blk dr masjid kitorg tgk ada miscall....kalo kitorg ada kat umah pun...dah tak kuasa nk layan gila dia.....

mmg rasa cam nk BERTAUBAT ambik angkat2 yg dah beso ni......mcm2 hal......sebenarnya dulu akak penah bgtau mak...akak tingin nk amik anak angkat....tetiba terjumpa budak ni...so kitorg cdg nk ambil la coz kesian...masa tu akak pikir....mungkin lebih senang ambik yg dah beso...tp dgn keadaan camni akak sedar yg lebih menyusahkan budak dh beso ni....dah jadi buluh...pasni akak nk amik anak angkat yg kecik....dari amik yg 18 tahun...baik amik yg 18 bulan.....blh akak didik dari kecik....

bg makcik2 yg nk cari menantu tu....bg adik2 yg nk cari isteri tu........berhati2 la yer....jgn tertipu dgn budak ni..selidik dulu latar belakangnya.....akak redha dengan ujian yg ALLAH bg utk akak n family dalam masa sebulan ni.....dan akak doakan supaya lepas ni korg jgn la kena tipu dgn budak ni lagi.....

lepas 2 hari dia pegi umah ustazah tu, katanya dia nk ke blk KL.....dorg antar dia pegi bus station....dia naik bas ke alor star.....kononnya dari alor star nk ke KL...but hati akak kuat mengatakan di nk p jumpa budak lelaki yg kat ABM tu...lantak dia la....so.....lokasi dia skang ni samaada KL, NEGERI SEMBILAN, ALOR STAR atau SINTOK akak tak pasti...but korg berhati2 la yer.....jgn jd mangsa cam kitorg.....

pada readers yg kenal ngan budak ni.....terpulang la korg nk ckp apa berkenaan entry2 akak....coz akak tau dia ni banyak menipu...kiri kanan dia menipu......salah sorg petugas kat RKK penah ckp "budak ni kalo dia cakap 10...11 tak blh percaya..."....bg yg kenal dia korg nilai la sendiri....akak tak takut dengan apa yg akak luahkan ni coz akak percaya dan akak yakin hanya ALLAH yg tahu kebenarannya.....

ini la penutup entry BTSD ni.....pasni hopefully dah xde citer ni kat blog akak.....dan akak turut doakan korg pun jgn tertipu cm akak lg....sebagai penutup akak nk tepek gambar budak ni lg skali...coz lepas ni akak nk delete segala apa mengenai BTSD ni dlm lappy akak...kecuali benda2 yg berkaitan kot2 blh jd evidence....(byk sgt tgk csi jd gini ler)........


ok la...dah lega rasanya otak dan minda akak....taknak stress2 lg...taknk pikir pasal budak ni lg.....nk buang jauh2 dari hidup.....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak