Bosan Tak ??

assalamualaikum.....

letih mlm ni....tp sedaya upaya nk update blog gak coz smlm tak sempat nk update....bknnya letih nape.....sibuk nak mengemas almari lak mlm ni....dh settle ni letih sangat2....

sejak zaman sekolah...zaman matrik...zaman uitm....zaman bisnes dan skang zaman keja....mmg aku jenis suka dok kat umah kalo takde hal kat luar...dh mmg habit....mana aku pegi....tu la tabiat aku.....dok penang ke....shah alam ke....perlis ke....langkawi ke sama je....tu gak tabiat aku....

punya tak suka nak keluar....aku penah keluarkan sume baju dari almari....lipat semula dan susun semula lam almari yg sama....coz takde menda nak wat....hahaha....setakat dok melangut depan laptop and tv tu biasa sgt dah.....kena2 lak bila wat bisnes kraf....lg la aku suka dok umah...mcm2 menda nak wat....ada2 jer....

sampaikan ada kawan2 kat uitm dulu panggil aku "budak umah"....coz aku mmg suka dok kat umah.....bukan aku tak kluar lgsung...p gak shopping....jln2 ngan dorg....but mostly masa aku byk dihabiskan di umah...

cam skang ni lak....blk keja dah lewat ptg....that's why mlm2 aku lbh suka spend time kat bilik....byk keja aku blh wat....kekadang jahit manik....kekadang wat produk kristal....sambil2 ber fb n berblogging....tp kekadang tu aku kluar gak la....rehat2 n release tension....

aku tau pada sesetengah org....aku ni membosankan....coz tak suka kluar2...suka dok umah......but for me....aku tak penah bosan ngan apa yg aku wat...aku suka ngan apa yg aku wat selama ni.....aku harap aku tak akan bosan sampai bila2....

dan sesetengah org tak faham napa aku suka dok umah...satu sebab tu dah mmg habit aku.....dan salah satu lg sbb aku ada menda yg aku perlu buktikan pada semua......so aku perlu spend byk masa kat umah....walaupun tatau bila aku terbukti....yg pasti dengan izin ALLAH semua itu tak akan jadi mustahil....insyaAllah....

Comments

  1. aku pn jnis suka duduk rumah kalau xda hal nak kuar..
    kdg2 kuar gak,
    tp suka rest dkt rumah...
    hihi

    ReplyDelete
  2. yup...bkn tak kluar lgsung kan....but lg ske duk umah....home sweet home....hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak