Karnival Usahawan Desa 2013

assalamualaikum.....

awal plak entry ni kluar.....bkn per....skang pn akak tgh join Bazar Aidiladha....Pas raya haji ni ada byk keja yg menanti....so bila ada masa terluang sket...kena la update gak...

mcm yg akak janji lam entry yg lepas....nk crita pasal karnival usahawan desa 2013 (kud).....akak dipilih oleh agensi KEMAS utk ke kud ni....after pencalonan, alhamdulillah rezeki akak utk ke sana.....

utk ke kud kali ni....akak bw sume produk, means dr 3 projek akak...jahitan hiasan rumah, handmade paper dan aksesori.....alhamdulillah kesemuanya mendapat sambutan terutamanya aksesori.....

kat bwh ni gambar2 booth akak kat kud.....kalo korg perasan, nama company tu silap....instead of LIZNIM, dorg letak LIZNIN.....akak dah perasan time mesorat kat sini lg....tp time tu everything dah siap....that's why akak letak banner n streamer byk2....utk tujuan mengcover....










 


yg kat bwh ni lak gambar akak n family posing2 dlm booth...slalunya time xdak customer la....ada gak gambar time customer tgh ramai....tp ramai yg terkawal la...kalo ramai sgt2...mmg x sempat pegang phone n camera langsung la....

1st day
nk amik gambaq lampu lip lap jer ni....
customer tgh ramai.....
posing baju KUD KEMAS...baju free...


baju company.....
hari ke3 meniaga tu dorg ada wat aktiviti...pertandingan gubahan bunga segar....kebetulan time tu abah kluar p cari paper lalu kat dewan utama....dorg tgh setting kat situ...pastu abah sggh tanya...once dorg bgtau je pertandingan ni terbuka utk sesapa ja n bahan disediakan...abah terus la call suh mak p masuk pertandingan tu....alhamdulillah dpt no 5 dari 20 peserta....

mak with hasil karyanya...
hadiah kemenangan
anyway sales kat situ mmg best.....mmg meletops....hopefully len kali akan ada sales yg meletops cam kat situ....

salam

Comments

  1. wah banyak nye hasil jualan..
    tapi byk untuk wanita je ...

    http://abgdude.com

    ReplyDelete
  2. mmg byk focus utk wanita...but biasanya customer lelaki akan pilih produk handmade paper.....kat label ni pun ada....http://hanimliznim.blogspot.com/search/label/handmade%20paper

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak