anggapanmu...........

assalamualaikum.....

Sekebun cinta nan berbunga
Teguh berdiri nan berduri
Aku yang asli di dalam mekar
Bila terbit mentari
Menguntumlah

Sejambang cinta nan berbunga
Megah berdiri nan tiada
Mekar yang kukuh
Bau dan kaku
Itulah pilihanku
Aku di taman hanya perhiasan
Mata ungu..

Hanya mampu ku melihat
Kecurangan warna bunga
Idamanmu berbaja tiada
Sedang aku anggapanmu
Menyusahkan untuk meraih impian
Terlontar ku di halaman
Pemusnah ku adalah kumbang
Runtuh bila ku kelayuan
Impianmu hanyalah masa
Untuk menikmati segala
Belum pasti dirimu bahgia

Walaupun aku dipersia
Dari kaca perhiasanmu
Kanku mengorak kuntuman bunga
Seluruh taman ini
Moga matamu bila kejauhan
Terserlah


saje je letak lirik lagu ziana zain tu...utk menyemakkan post ni....apa yg aku nak tulis kali ni bukan berkenaan lagu tu pun....cuma ada kena mengena dengan tajuk lagu tu.....kalo perasan dalam post yg lepas2 ada satu post aku tulis in english....how to make he understand....so bila dah lama ni aku ingat hamba Allah tu dah paham la....malangnya makin tak paham dan masalah dah jadi lebih complicated....nama je belajo tinggi kedaung..sampai oversea.....tapi menda2 simple yang hamat ni pun tak reti....ishhhh.....

cam yang aku penah kongsi dulu....hal ni tak patut jadi masalah kalo dia paham situasi aku skang ni....aku susah payah nak tinggalkan bumi Indera Kayangan....bw diri ke Langkawi untuk tenangkan pikiran...lupakan segala sejarah pahit....dan untuk bina hidup baru....bila aku baru je dalam proses penyesuaian dia muncul dan cuba bg harapan....sejujurnya aku lum dapat terima dia lagi...kenal tak sampai setengah tahun.....tak berani la aku nak wat keputusan bagai....dah la dulu aku penah wat keputusan yang salah.....aku tahu yang aku perlu berhati2....

aku cuba kawan je ngan dia....tapi.....thing get worse.....benda ni jadi makin memeningkan.....br je 2 3 kali aku communicate ngan aku rasa ada something yg tak best...cara dia exactly cam my ex.....cara percakapan.. cara dia bagi pendapat......suke mendesak....suke bangga diri.....sama la.....haishh....

lagi satu...dia suke tanya pasal hal private aku kat public...kalo org lain....bila aku dah bgtau sekali dah paham...tak tanya cara umum dah....tp dengan org yg "highly educated" ni.....mmg tak paham bahasa....aku dh cakap jgn tanya kat situ...lagi dia nak tanya......nampak sangat cara dia tu cuma nak menyakitkan hati aku.....

untuk tambah menyakitkan hati aku...dia blh wat satu post kat fb wall dia cerita pasal masalah private aku....siap org pakat like lg....even dia tak sebut nama aku tau dia kata kat aku....

agaknya dia lum puas hati lagi.....blh lak dia nak memandai menggosipkan aku dengan org lain lak...dah aku tak layan dia....lg nak sakitkan hati aku...wat citer yg aku ada affair dengan org lain.....kurang hajaq kan....apa je yang org post mesti dia kalut nak bg komen yang menyakitkan hati aku......

ni la yang aku cakap post ni berkenaan tajuk anggapanmu....anggapan hamba Allah ni kat aku....ni aku nak wat luahan perasaan ni......

wahai manusia bijak pandai SE....tak guna kalo awak belajo ada master skali pun kalo awak takde hati perut....takde perasaan....tak paham cakap org.....yg awak suke2 hati wat post pasal kesetiaan tu awak tahu ke masalah sebenar saya masa tu....awak tahu ke apa yg terjadi kat saya pada ketika tu..awak igt saya nak ker sume tu terjadi......kalo awak tak tau better shut up la.....sapa awak untuk menilai dan mempertikaikan sebuah kesetiaan....

lagi satu yg awak dok bangga2 sangat dgn aset awak tu....awak ingat saya nak pandang sangat ker....awak ingat saya ni materilistik punya pompuan ker.....kalo saya ni materialistik...dah lama saya cari VIP ok....yg awak nak desak org ikut minat ko tu pe hal....suke hati org la nk minat menda pun...kalo saya nk beli pun bukan nk minta duit awak....

lagi yg saya tak puas hati....awako dah tau status saya.....ohhhhh jadi kalo org cam saya ni asal kawan je ngan laki awak anggap bercinta la ek.....salah besar sangat la kalo saya kawan ngan lelaki.....even juz sebagai kawan.....nape sempit bebeno pikiran awak ni....asal pegang title cam saya ni..langsung tak blh kwn ngan org lain ek....kena dok sorg2 lam umah@tempurung je ker....saya pegang title cam ni,awak ingat salah saya100% la ek......awak penah pkir tak nape saya jadi camni...tak kan...yg awak tau juz cari salah saya...permainkan saya je kan....perli2 saya....sakitkan hati dan perasaan saya....

dah la....saya dah malas pikir pasal org cam awak ni....nama je educated.....tp minded awak still iyerkkk......kalo blh saya tanak jumpa org cam awak ni lagi....dah dah dahhhhhhhhhhhhhhhh..........

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak