Durian Crepe

assalamualaikum......

semenjak dua menjak ni Durian Crepe ni dah jadi satu fenomena kat alam siber ni..terutamanya kat fb....mula nya akak tak amik tau sangat coz akak ni bkn blh mkn durian pn....sian akak tau...dulu blh ja makan...tp sejak 3@4 thn lepas...lps beberapa jam mkn durian mesti muntah2......tingin sangat nak mkn bila tgk org lain mkn.....huhu....

but once ada terbaca kat mana ntah..... filling crepe ni x semestinya durian....kita blh tuko ngan menda lain cam manggo, corn, custard cream, blueberry or anything suitable....akak pun sibuk2 la search resipi mlm ni....

mcm2 version yg akak jumpa....ada yang pakai lebih 5 jenis tepung...ada yg letak bahan2 yang berbeza...ada yg senarai bahan saja dah berjela.....tu belum cara memasak lagi....lastly akak pun copy la 2@3 resepi yg akak rasa2 akak mampu wat....nnti nk try yg mana akak rasa senang n best....

bkn per...next week nk blk kangaq....so dah namanya cuti nk brehat...blh la try2 wat crepe ni....but for me...it will not be durian crepe....akak x sure lg nk wat manggo, corn or just custard cream.....nk letak resipi kat sini pun akak sendiri lum try lg.....kalo dah try n success blh la akak share....

ok la....nk jenjalan jap (BW).....mana tau jumpa resipi best lagi pasni.....hehe...

salam

p.s : picture ni akak amik dari http://kakzusemanisgula.blogspot.com/2012/10/durian-crepe.html ....tq yer tuan umah....akak letak gambar ni coz crepe dia nmpak sedap n resipi dia pun cam best je....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak