Sebelah Jiwaku

assalamualaikum.....

ntah camna petang td...lps blk ofis n rehat2 td akak layan lagu2....tetiba akak ter'alert' dgn lirik lagu jac ni...even lagu ni dh berzaman akak download kat phone...tp hr ni br akak perasaan lirik ni mmg sebijik kena kat akak...sesuai sangat dengan keadaan akak skang ni....

dengan keadaan akak g tgh nk restructure life n nk cari mood baru ni....lagu ni mmg kena sangat2 dah....dlu akak juz minat n suka lagu ni sbb rentak dia...rancak...but now...akak suka lirik dia gak....mmg betul2 wat akak kembali bersemangat.....terutamanya part yg akak highlight purple tu mmg betul2 sebijik la kena.....hehe....

Lirik Sebelah Jiwaku ( Jaclyn Victor)

Ketika kau ucap kata selamat tinggal
Ku sangka diriku kan hancur
Nestapa menyiksa membuat aku sedar
Hanya ku yg bisa mengubah arah hidup

Lihatlah lihatlah kan kubuktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku

Ku tahu kau mahu melihat aku sugul
Tapi tak akan ku menzahirkannya
Meskipun hatiku berderai bagai kaca
Kukutip serpihannya dan cantumkan semula

Takkan ku biarkan mata mengalirkan air mata kecewa
Kini ku berani
Lebih berdikari

ni version akak lak.... mmg la "Ketika kau ucap kata selamat tinggal, Ku sangka diriku kan hancur" masa tu mmg diakui "Meskipun hatiku berderai bagai kaca" tapi akhirnya "Kukutip serpihannya dan cantumkan semula"  akak bersyukur coz "Nestapa menyiksa membuat aku sedar" dan itu membuatkan "Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur" akak jugak akhirnya tekad "Biarkan biarkan ku berdiri sendiri, Kerana ku yakin masih lagi mampu, Bernyawa dengan sebelah jiwaku" dan hopefully pasni "Kini ku berani Lebih berdikari" sebab "Hanya ku yg bisa mengubah arah hidup"

ok la....nnti akak update lg ek....nk sambung dengar lagu ni...tgh semangat ni...hehe....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak