Mysterious Kitty

assalamualaikum...


anak kucing yg misteri......haha....tajuk je lebih....besa la mlm2 ni saje ja letak tajuk adventurous sket...kononnn.....

citer ni berlaku hari raya adiladha yg 1st hari tu....hari tu actually akak demam...korang just imagine beraya lam mood demam camna...tak best sgt tau....hari tu ada wat korban kat umah my aunty kat kuala perlis....so suma family turun sana la....but as akak demam...mmg x byk wat keja...tido je lebih....huhu...tak best2....

ptg tu...after everything settle...kitorg pun blk umah...rasanya masa tu dah kul 5 lebih...masa smpai kat umah tetiba akak nmpak cam sekor anak kucing kat dalam umah disebalik tingkap....memikirkan akak ni demam n dah byk tido hr tu...kot2 la sume tu imiginasi akak ja....akak pun bgtau org lain...sume nmpak....hahhhh lega...akak x mengigau...ahaksss....

so kitorg cepat2 buka pintu umah....bila nmpak ja kitorg masuk kucing tu terus lari ke dapur.....abah, mak n adik kejar kucing tu...akak lak tutup sume pintu bilik, pintu almari dan segala pintu....mula2 dia nyorok bwh freezer....pastu lari ke bwh almari....then lari ke ruang tamu lak....

masa kat ruang tamu tu dah hampir kena tangkap....but kucing ni punya la laju....tatau la brapa dia nye speed...terus dia nyendeng ke pintu bilik mak....mak n adik dah hampir2 nk tangkap dh kucing tu.....but ntah camna pintu bilik terbuka n dia terlepas masuk lam bilik lak....adoooiiii......

kat lam bilik ni yg pening....dekat 10 minit kitorg cari x jumpa..maklumla brg2 banyak..last2 akak nmpak dia nyorok betul2 tepi tiang katil...dah elok2 mak nk tangkap hilang plak dh....hishhh.....cari punya cari...dia dh lompat masuk lam timbunan kain baju la plak....so dengan penuh hati2...akhirnya mak dapat tangkap kucing tu....

yg jd misterinya...camna dia blh masuk lam umah??? after lepaskan kucing tu kat luar....kitorg pun apalagi wat CSI Bukit Kaya la....haha....and ni la hasil yg kitorg dapat kat crime scene tu....

pasu pecah
siling kat atas kwsn pasu pecah tu
hasil dari siasatan....kucing tu jatuh dari siling...sebenarnya..siling tu dah berlubang...but x la teruk n besar sangat pun....

menurut saksi @ mak.....mmg ada sekor ibu kucing yg bw anak2 dia tinggal kat atas bumbung umah aku n pakcik mat (umah semi-d)..hr tu my cousin ni dah turunkan anak2 kucing tu....maybe yg ni tertinggal or ibu dia letak semula kat atas....hr tu masa budak2 kucing ni kecik lagi x per la dok diam2 kat atas tu...but skang ni bila dah beso...mestila dia jalan2...merayap2....and suddenly terjatuh kat lam umah akak....

setengah jam jgak la operasi kucing hari tu...dah hampir2 kebah demam akak penangan kejar kucing hari tu...mau tak nyer...berpeluh terus...dah la time tu pakai baju kurung..paling lawak peralatan tangkap kucing time tu...tudung saji n payung....hampir rosak tudung saji tu.....hehe....

sampai hari ni kalo ingat peristiwa tu....akak rasa kelakar sgt....letih pun ada....tp enjoy la jugak.....kucing punya hal.....hehe.....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak