budak tak sedar diri (part 7: dengki)

assalamualaikum......

actually i'm not in a good mood to write...but as i had to finish this story....terpaksa la digagahi jugak.....biasala hidup ni....selesai satu masalah...masalah lain plak yg datang...hurmmm.....

ok la....korg mesti pelik kan....btsd ni nk dengki ngan sapa lak kan? kat umah akak bukan nya ada sapa2...ada mak, abah, akak je...tok skali skala ja ada.....jawapannya...btsd ni dengki ngan AKAK !!!! bukan akak perasan sorg2 ok....mak n abah pun dapat notice benda ni awal lg...dari mula2 dia dtg sini lg.....

as usual....akak ada wat list...benda yg dia dengki ngan akak....

1.  memula masa dia smpai akak ada la bg pakaian yg akak dh tanak pakai....one day tu dia pakai baju kurung akak bg tu...pastu dok sibuk p tanya mak...."nampak cam akak tak? nmpak cam akak?'' bila mak ckp x.....tergedik gedik dia ckp.....''alaaaa....ckp la nmpak cam akak.....''...mak wat x layan terus...padan muka ko bodo.....

2.  dia tgk akak ada pakai tudung 3 layer...dia tanya akak bli ker...akak ckp mak yg wat kn....dia p ckp kat mak...''mak wat la tudung 3 layer....nk jugak...nk jugak''....nk tau mak jawap per.....''tak rajin nk wat!!''....hambik ko....

3.  masa meniaga kat royal golf dulu, ada la kwn akak ni bgtau btsd yg akak ni suke karaoke....so dgn mendengkinya...dia bgtau abah...dia penah menang karaoke tempat ke2 kat umah kebajikan tu...bila abah ckp ''elehh...kat situ jer..." dia ubah lak...kat kmpg dlu pun penah gak....yg banggangnya lagu yg dia ckp dia nyanyi kat kampung tu actually tahun lepas....padahal dia dh tak tinggal kat kampung tu 3 4 tahun dah....manusia kalo penipu ni camtu...last2 kantoi la.....

4.  mcm yg akak bgtau lam tajuk melampau tu....dia nak phone touch screen coz akak pakai touch screen...tu jer....dah tu...bila tgk akak buka fb kat phone....dengan banggangnya dia pegi langgan hapa kebendatah bayar sampai RM5 SEHARI untuk FB SAHAJA!!!!!! alasan bodo dia....pegi cc pun RM2 sejam...sib baik ko tak minta duit kitorg utk tu...kalo x, mmg nk kena penyepak la!! nk tiru org tu pe hal...akak xpe la...pakai data plan...kalo dah overlimited pun akak pakai wifi je....but sib baik akak x penah bg password wifi kat dia....

5.  before ke bandung tu akak nk wat notice kat fb liznim kraf....so akak minta pendapat adik, menda yg nk tulis....tu pun btsd ni dengki.....nk wat status fb tanya adik...nk komen pun tanya....over betul la....

6.  masa akak meniaga kat r n r akak ada la dok whatsapp ngn adik....adik dok promote galaxy mega :- p ....akak bgtau la mak....mak tnya la adik kat mana...so akak pn br je nk tnya...btsd ni cpt2 anto sms (tu je la yg dia mampu kan.....even nk menyibuk)....kat adik...tanya dok mana...n bgtau mak but mak wat tak dengar....bila akak bgtau br mak sembang2 ngan akak....menyibuk jeeeee........

7.  akak ni kalo terkejut kekadang tu 'terlatah' sket...sket je ok....itu pun kalo terkejut tahap mega la....dengar org tembak bunga api ker....menda meletup ker.....dah akak termelatah dua tiga kali....btsd ni nk tiru la....menda jatuh sket pun konon nk latah la....nk tarik perhatian kononnnnnnn.....helloooo....tak yah nk berlakon sgt la....nmpak beza ok the real one and the acting one.....

8.  lps blk dari bandu g n singgah umah pakcik kat kl tu...makcik ada la bgtau birthday wani (anak makcik) next week...masa kluar cari brg tu akak bgtau mak nk beli hadiah kat wani...mak kata ok...but cari2 x dapat...akak tgk la btsd ni beli cap.....igtkan dia nk pakai...but lastly bg pakcik....nmpak sangat dengki n nak melawan lawan.....


come on la....logic tak...ko datang menumpang kat umah org....then ko nk dengki dgn TUAN umah....ape ke spesis manusia ko ni....apa org ada ko nk....dh tu nak lebih2 lak tu......sib baik akak takde laki...gamaknya kalo i ada laki...laki i pun ko nk jugak kn...dasar pompuan tak sedar diri....be yourself la...watpe nk dengki2...nk ikut2 org....

ok la....nnti akak citer nape kitorg reject dia dr umah kitorg...dalam part 8 nnti....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak