budak tak sedar diri (part 8: kurang ajar)

assalamualaikum......

leganya bila dah sampai part 8....dah tinggal lagi satu jer nak abis kisah benar ni...pada yg mengikuti kisah ni....harap korg dapat ikut sampai part 9 iaitu part akhir di mana akak akan bongkarkan siapa btsd ni sebenarnya....don't surprise kalo korg kenal budak tu yer....

kalo korg nak tau....sebab utama kitorg reject btsd tu ialah KURANG AJAR  + spesis tak boleh diajar + spesis bebal tak makan ajar......

dah dasar tak sedar diri n tak reti nk bawa diri mai menumpang umah orang ni camtu la....korang sakit hati tak kalo kita tgh bincang something yg important (such as business matter) n dia sibuk nak menyampuk dengan benda2 banggang macam nk crita bab kucing n bab tudung 3 layer.....kalo kurang sabaq mmg dah makan penampaq dah...bukan sekali dua dia wat perangai banggang tu...berkali2 ok.....mmg menyakitkan hati sungguh....

dah tu...x reti nak hormat org.....korg tau tak bila mak n abah ckp apa2 kat dia dia blh dia kata "CUIISSHHH'' kat mak or abah...abah ckp kalo x silap dia hampir 10 kali btsd ni kata perkataan tu sepanjang sebulan menumpang kat sini.....mmg jenis tak sedar diri la.....mai dok umah org...kata camtu kat org...sib baik akak x tau awal...kalo tak mau akak koyak mulut celaka tu.....

bukan setakat tak hormat org...x hormat PRIVASI org....henset org suka2 hati je bila2 masa dia nk ambik....kalo abah n mak tinggal phone atas meja...suka2 hati la p dok buka lagu la apa la....slalu mak ngan abah ambik balik n tutup....tp yang kata banggang tak reti bahasa ni bukan paham kata tu tanda org tak suka...lps tu ambik pulak....adik akak punya galaxy note pun pantang letak ja....kompem dia yg pegang....buka tgk macam2 dalam phone org....akak nyer phone n lappy? password protected ok!!

masa kitorg p bandung...abah tinggal la satu phone kat msia...dh dia ada...abah pesan la kat dia suh jwb call...but bila kitorg blk...mcm2 yg dia wat kat phone abah...ambik gambaq bagai...bluetooth gambaq la...tukaq setting segala.....mak geram gak...mak terus kata " awak ni tak amanah!!'' ....dia blh lak menjawab "ambik gambar jeee"... mak balas lg ''kira tak amanah la tu...sbb abah pesan suh jawab call...yg awak p wat macam2 kat phone tu pasai pa"....

yg ni paling akak rasa nk bg penampaq....boleh dia kata ''ABAH PENIPU !!!"...hellooooo...hang tu yg penipu....dok kata kat org....dua kali dia ckp camtu....1st masa kat royal golf....dia ajak abah p umah sorg kwn meniaga kitorg just nk tgk kucing...then abah ckp la jauh coz x larat nk p + malas nk layan gila dia tu...dia p tnya sendiri kat kwn tu...dorg ckp la dkt ja (coz dorg pn tatau dia ni spesis ni)...terus dia ckp ABAH PENIPU...abah mmg sedih so abah kata kat dia..."anak2 abah tak penah ckp kat abah camni''...second time masa meniaga kat r n r....abah x suruh pun dia tlg wat keja...dia ja yg gedik...dah la wat suka hati ja...even org dah arrange...dia yg banggang tak ikut susunan last2 dia kata abah tipu.....apa perasaan korg kalo korg ambik jaga sorg budak pompuan umur 18 tahun blm sampai sebulan dah berani ckp kat abah korg penipu ???

kalo korang dah baca part 3...korg akan tau yang dia ni jenis cakap banyak + cakap kuat + merapu merepek....bg yg blum baca...korg blh baca kat sini part 3 ......dia ni jenis kalo tegur, ok la 2 3 hari..tp kadang2 menyakitkan jiwa ja...dia blh jawap OK OK OK!!! dengan muka yg penuh kegedikan....tp biasanya bila kita wat baik semula ngan dia lupa diri la.....wat perangai semula......kemuncaknya masa kat r n r hari tu.....bila dia ckp terlampau banyak....akak n abah dah pening....mak tegur dia.....dia cakap ok ok ok....pastu terus TAK CAKAP ngan kitorg + TAK NAK MAKAN.....dari hari ahad hingga selasa....

dia ingat kitorg kisah sangat dengan mogok lapar dia tu....elehhh...bila kitorg xdak ko masuk je dapur...tau lak nk cr makan kannnnnn.....

korg sakit hati tak jaga org yg langsung tak nak cakap ngan korg...baik buang je kan....

dengan perangai tak sedar diri + bodo sombong dia tu...kitorg pun meeting anak beranak....nk me'reject' budak ni....

hari selasa pagi tu....mak suh dia sidai baju (basuh baju sebaldi dah 3 hari tak sidai....huhhh....pemalas)..dia ckp jap lg....masa kitorg keluar...dia sidai baju dia...n dia p dapur (tau pun lapar).....ni pun satu lg banggang...dah la ambik SEMUA hanger yg akak susah payah kumpul sejak pagi tu nk sidai baju akak....hanger yg jatuh kat luar tak kutip....PINTU umah tak tutup....sabaqqqqq......

mak balik ja....mak terus bgtau nk antar dia blk....suh dia kemas baju......

hahhhh...rasa hilang beban di jiwa....tp lepas dh dia keluar tu....ada lg rahsia terbongkar....

nak tau apa yg terbongkar...dalam part akhir nnti yer....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak