budak tak sedar diri (part 6: melampau)

assalamualaikum.....

semalam agak terbizi sampai x sempat nk update citer btsd...sori la pada yg tertunggu-tunggu sambungan citer ni....whatever, hr ni akak cuba utk update....dah nk sampai part 6 dah....lg 3 part abis la....so...for those yg mengikuti citer ni....jgn lupa ikut sampai ke hujung yer...

ok....my family mula2 cuba terima perangai dia coz kita anggap dia budak yg x matang...but lama kelamaan dia ni makin melampau...honestly, 31 tahun akak hidup atas muka bumi ALLAH ni, akak mmg x penah jumpa org yg perangai melampau cam dia ni....

cam yg akak penah bgtau dalam entry sebelum ni....dah la mai duk umah org....x sedar diri...melampau lak tu...dengan perangai gediknya yg mmg sakit mata....mmg x blh dibuat keluarga....

akak penah citer dlm entry sblm ni pasal kucing....dah la tak sedar diri...tak reti bahasa...nak bela kucing...nk bela kucing.....helloooooo...ngko tu pun kitorg kutip...x sedar diri lg nk kutip kucing lak bela....ko ingat bela kucing ni boleh wat ringan ker...tu makhluk ALLAH gak...ada nyawa....kena take care...bg mkn betul2....jaga betul2...mandikan....provide tmpat tinggal....jaga kencing berak dia...ko tu syok kejap je..kalo ambik pun rasa nya x sampai seminggu ko nk jaga kucing tu...pastu nk menyusahkan org la kan.....

lg satu...bab ni kalo akak citer kat sapa saja...sume org mrnyampah....btsd ni mmg mengada-ngada....korg just imagine...dia mai duduk umah akak x sampai SEBULAN...macam2 dia minta kat kitorg....hang ingat hg mai dok lam istana ka cheq??? mengada-ngada sungguh....mmg dasar tak sedar diri.....meh akak nk wat list benda yg dia minta sepanjang  dia duk kat umah akak....

1. minta nk bela kucing...(detail kat atas ek..)

2. mcm akak citer lam part-3... sebelum kitorg p bandung tu....dia sibuk nak baju kotak...nk baju kotak...bukan sehelai dua ek...nk 5 HELAI hokeyyyy.....siap bgtau...nk warna itu..warna ini....hambooiiiihhhh....melampau sungguh......ingat org keja teruk2 nk belikan ko baju kotak tu jer....dah la masa kat bandung tu kitorg dah belikan 4 helai baju dah....bila kitorg blk sini tergamak dia minta lg 5 helai....mmg tak sedar diri....

3. Liznim Kraf kan ada jual bantal hiasan...ada la satu bantal hiasan sofa/kereta ni akak display kat lam kedai....korg tau x....dia minta bantal tu kat mak....korg blh tgk bantal hiasan tu kat sini product.....mak tanya la dia nk wat pe...dia ckp saja jer...mak kata kalo saja x yah lah...mak nk jual.....korg sendiri blh tgk...bantal tu bukan untuk budak 18 thn...tp dah jenis sume dia nk ni payah la....

4. kat kedai akak, Liznim Kraf ada la jual beg...beg ni stok lama....dia minta kat mak..yg ni mak bg la....tp mak cakap kalo nk ambil kena basuh dulu kot berdebu...terus x jadi ambil...dasarrrr budak tak betul + pemalas......

5. akak ada jual tasbih kristal, itu pun dia nk jugak...konon nk bg kat cikgu dia...dah tu siap request raya ni nk ajak p umah cikgu2 dia...abah ckp raya bizi nk umah sedara....

6. asal tgk lam majalah/paper gambar tudung...sibuk je....nk tudung camni....nk tudung camni....byk sangat la duit aku nak belikan ko macam2.....mengada2....

7. lepas blk dari bandung tu, kitorg singgah KL, shopping brg2 utk niaga....kebetulan terjumpa satu kotak design baru ni...so akak beli la nk wat contoh...blh plak dia nk minta kat dia.....hisshhhhh....nk wat hapa tah....

8. dia penah minta kat abah nk tepon TOUCH SCREEN.....abah wat2 x dengar malas layan budak ni....kalo perangai elok nnti2 ni kitorg blh belikan...tp sebulan percubaan pun ko fail jgn mimpi la nk tepon canggih2 tu yer....

9. masa meniaga kat r n r hr tu...ada la sorg makcik ni jual bantal sulam...dr kain velvet..dia sulamkan kata2 nasihat....but as benda handmade...mahal la...bentuk love saiz lebih kurang 15cm pun dah RM45 sebiji....korg tau x...blh dia memandai2 pi bincang ngan makcik tu nak beli bantal tu.....abah ckp, x yah la, kita pun blh wat sendiri.....betapa muka x malunya....dok umah org br kejap nk minta lebih2....

10. masa kat r n r gak....ada kwn yg jual capal kulit....yg tu pun dia nk..dia minta kat abah...abah ckp tu kasut lelaki...di ckp dia nk jgk..abah wat2 x dengar n p tempat lain.....dah tu nk 3 PASANG !! kepala hotak ko.....dlu kitorg pun x penah minta kat mak abah kasut mahal2....bila dah keja br nk merasa...ko duk umah x sampai sebulan mcm2 ko nk....


dah la minta macam2...dengan mengada2nya....konon berlagak la...maklum la tak penah jumpa dunia luar...asal kitorg mkn kat luar...dia x penah nak order air biasa2 (teh,milo)....order fruit juice jer okkkk....sama la cam mandi....cam x penah jumpa shower cream....hentam shower cream akak sat ja abis...even lam bath room akak ada sabun, dia x pakai la.....berlagak pakai shower cream jer.....

masa 4 5 hari pertama dia kat umah akak...tunjuk rajin sesangat...habis kutip basuh baju...sampai x sempat nk asingkn...tau2 dah masuk lam washing machine....rajin takat tu je la...pastu panty n bra dia pun kitorg yg basuh, keringkan n lipat okkk !!!! dah la kat dapur pun jarang2 masuk....mula2 dtg beriya je lebih konon nk masak...suh tolong potong bawang lum siap sebijik dah p dok sms.....

mmg menyakitkan hati la perangai btsd ni.....melampau tahap gaban....betul2 tak sedar diri.....

dah tu...bukan setakat melampau jer...kurang ajar lak...yg tu nnti la akak sambung lg kat part 7 ek....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak